Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΚυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ
Η Πανσέληνος γίνεται στις 3 Ιούλη 2012, ώρα 9.52μ.μ. (θερινή) στη 12ο Αιγόκερω - Καρκίνου.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο είναι στις 0ο Υδροχόου και το M/C στις 22ο Σκορπιού, μοίρα κρίσιμη και ιδιαίτερα «βαριά».Τη μέρα αυτή ο Άρης, μετά από ένα μακρύ διάστημα παραμονής του στο ζώδιο της Παρθένου, μπαίνει στο ζώδιο της αδυναμίας του, το Ζυγό, και ετοιμάζεται να κάνει σκληρές όψεις με Ουρανό (αντίθεση), Πλούτωνα (τετράγωνο), Ποσειδώνα (150ο), Κρόνο (σύνοδο), δηλαδή η πορεία του στο Ζυγό, που θα κρατήσει μέχρι και τον Αύγουστο περίπου, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εκρηκτική.
Τα τρίγωνα και τα εξάγωνα που θα σχηματίσει με Αφροδίτη, Δία, Δεσμούς της Σελήνης φαίνονται πολύ «λίγα» μπροστά στην ένταση που έχουν οι σκληρές όψεις που παραπάνω αναφέραμε.

Ας γυρίσουμε όμως στην Πανσέληνο: ο Ερμής, στις 8ο Λέοντα, είναι κι αυτός σε κρίσιμη μοίρα, απέναντι από τον Ουρανό της Ελλάδας, σε εξάγωνο με Αφροδίτη, που είναι στις 8ο Διδύμων και Δία, που είναι στις 4ο Διδύμων, αλλά σε κρίσιμη μοίρα, αδύναμος και πάνω στο Νότιο Δεσμό, ένας Δίας που όχι μόνο ευεργετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλά αντίθετα, μπορεί να εκδηλώσει με το χειρότερο τρόπο τον πολλαπλασιαστικό του χαρακτήρα, μεγεθύνοντας ότι αρνητικό συναντά στο δρόμο του.

Ο Ήλιος και η Σελήνη εμπλέκονται με ακριβέστατη όψη τετραγώνου με τον άξονα του θανάτου, με τον άξονα δηλαδή Άρη/ Κρόνου, κάτι που δίνει έναν ιδιαίτερα βαρύ τόνο στην ημέρα.

Εντυπωσιακό είναι πως αυτή τη μέρα έχουμε δύο όψεις χιαστί, μία που αναφέραμε παραπάνω ανάμεσα σε Άρη και Ποσειδώνα και άλλη μία ανάμεσα σε Ερμή και Πλούτωνα (που είναι στις 8ο Αιγόκερω).

Αξίζει πάντως να προσθέσουμε πως αυτή τη μέρα – κι αυτό, πιστεύουμε, πως είναι το αστρολογικό hot point της ημέρας – έχουμε ένα σχηματισμό «χαρταετού» (kite), που είναι μία αντίθεση, ένα μεγάλο τρίγωνο (τρία τρίγωνα) και δύο εξάγωνα· ο χαρταετός σχηματίζεται από:

Β. και Ν. Δεσμό, που φυσικά έχουν αντίθεση μεταξύ τους.
Τρίγωνο Ερμή – Ουρανού.
Τρίγωνο Ουρανού – Β. Δεσμού.
Τρίγωνο Ερμή – Β. Δεσμού.
Εξάγωνο Αφροδίτης – Ερμή.
Εξάγωνο Αφροδίτης – Ουρανού.

Πολύ σημαντικός σχηματισμός το kite, κάποια βιβλία αστρολογίας τον ονομάζουν «κοκαλάκι της νυχτερίδας» και είμαστε πολύ περίεργοι πως θα λειτουργήσει αυτό το «κοκαλάκι» στα πλαίσια της υπόλοιπης κοσμογονίας που γίνεται σ’ αυτήν την Πανσέληνο και ως κοσμογονία εννοούμε το σκληρό τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί από τον Άρη, ο οποίος με τη σειρά του θα ενεργοποιήσει και όλους τους άλλους βαρείς πλανήτες με σκληρές όψεις συνόδου, τετραγώνου, αντίθεσης και χιαστί.

Ο Άρης επίσης είναι σε κρίσιμη μοίρα (0ο Ζυγού) και κάνει ακριβέστατες σκληρές όψεις 45ο και 135ο μοιρών με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας, ενεργοποιώντας την - έτσι κι αλλιώς - σκληρή αντίθεση που οι δύο αυτοί πλανήτες έχουν μεταξύ τους στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.
Ο Άρης επίσης εμπλέκεται με το σκληρό μεσοδιάστημα Κρόνου/ Β. Δεσμού (που συνδέεται με πένθος), που είναι στις 14ο Σκορπιού και ενεργοποιεί κι αυτό Ήλιο – Κρόνο της Ελλάδας με τετράγωνα (ο Άρης εμπλέκεται με τον άξονα αυτό με όψη 45ο).

Τέλος η Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) από τις 22ο Ταύρου κάνει κι αυτή ακριβέστατη χιαστί όψη με τον Κρόνο και έτσι τη μέρα αυτή έχουμε τέσσερις χιαστί (150ο) όψεις, μιας και χιαστί έχουμε και με Αφροδίτη – Πλούτωνα· ομολογουμένως η δυναμική της μέρας είναι τεράστια, σπάνια έχουμε συναντήσει τέτοια πλανητική ένταση· γι’ αυτό, πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της μέρας, θεωρούμε σκόπιμο να εντοπίσουμε επιγραμματικά τα «δυνατά» στοιχεία της:

4 χιαστί όψεις (150ο), που είναι όψεις θανάτου, χωρισμού, πόλωσης, ανταγωνισμού.

Άρης, Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Δίας, Β. Δεσμός, Ν. Δεσμός, Μαύρη Σελήνη σε κρίσιμες μοίρες· επίσης και ο Ποσειδώνας κοντά σε κρίσιμη μοίρα και το M/C της Πανσελήνου. 10 αστρολογικοί παράγοντες σε κρίσιμες μοίρες ε, σίγουρα κάποια μεγάλη κρίση σημειοδοτεί αυτή η Πανσέληνος.

(θυμίζουμε πως πριν μερικά χρόνια που είχαμε πάλι πολλούς πλανήτες και σημεία σε κρίσιμες μοίρες είχαμε δώσει τίτλο ‘’φαινόμενα καθολικής κρίσης’’ και ύστερα από λίγο ξέσπασε η κρίση με τους Lehman Brothers).

Πανσέληνος στον άξονα θανάτου (Άρης/ Κρόνος).
Άρης, Πλούτωνας, Ουρανός σε «ταυ» τετράγωνο.
Ένας σπάνιος σχηματισμός χαρταετού.
Ένα Yod με Αφροδίτη, Ερμή, Πλούτωνα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την προσπάθεια αποσυμβολισμού, όσο γίνεται βέβαια, αυτή της ‘’μαγικής’’ Πανσελήνου:

Πανσέληνος στον άξονα της εξουσίας είναι φυσικό να επηρεάζει εξουσίες κάθε μορφής, να επηρεάζει κατεξοχήν το χώρο της πολιτικής. Η εμπλοκή της με Ουρανό και Πλούτωνα σημειοδοτεί ξαφνικά γεγονότα, συγκρούσεις, εξεγέρσεις κάθε μορφής, δυσκολίες προσαρμογής.

Άρης/ Κρόνος στην Πανσέληνο είναι ένδειξη ασθενικότητας, καταπίεσης, μπορεί να συνδεθεί και με χωρισμούς, δυσκολίες αντιμετώπισης μιας κατάστασης, σίγουρα δύσκολο σημάδι για λαό. Γενικά ο συνδυασμός αυτός δείχνει «μπλοκαρισμένη» ενέργεια, ανάγκη ενεργοποίησης δυνάμεων για αντιμετώπιση μιας αντίξοης κατάστασης.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας η Πανσέληνος γίνεται σε οίκους που συνδέονται με οικονομικά, γι’ αυτό και ο τομέας αυτός ίσως και αυτό το μήνα να είναι τομέας που θα απασχολήσει όλους μας περισσότερο.

Στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου η Σελήνη είναι στο 12ο οίκο, οίκο του παρασκηνίου· αν πάρουμε υπόψη πως είναι και σε ζώδιο εξουσίας, πολλά, ίσως, παρασκηνιακά θα γίνουν αυτές τις μέρες που θα συνδέονται με εξουσίες κάθε μορφής.

Αφροδίτη, Πλούτωνας σε χιαστί όψη δείχνει υπερβολή και ένταση, ευνοεί κάθε μορφή «παρανομίας» και εκβιασμών, κάθε σκοτεινή δραστηριότητα που έχει να κάνει με το χρήμα.

Ερμής, Πλούτωνας πάλι σε χιαστί όψη δείχνει καταστάσεις ανυπομονησίας, υπερφόρτωσης της αντοχής, νευρικές διαταραχές, ζήλο για επιβολή ιδεών.

Το Yod που σχηματίζουν αυτοί οι τρεις πλανήτες ευνοεί κάθε μονόπλευρη τάση να εκδηλωθεί, κάθε μορφή φανατισμού να αναπτυχθεί, κάθε ιδιόρρυθμη και παράξενη σχέση να ευδοκιμήσει.

Άρης, Ποσειδώνας σε χιαστί όψη δείχνει στενοκεφαλιά, αναποφασιστικότητα, πείσμα, βλάβη, ζημιά και εκμετάλλευση. Συνδέεται επίσης με αισθήματα κατωτερότητας, μειονεκτικότητας.

Γενικά τόσες πολλές όψεις χιαστί (και ένα Yod) δείχνουν μια κατάσταση χαοτική, εμπλοκή πολλών ενεργειών που δεν μπορούν εύκολα να συντονιστούν. Θυμίζουμε πως τόσες πολλές χιαστί όψεις και Yod είχαμε και το 1968, χρονιά που συνδέθηκε με πολλά επαναστατικά κινήματα σ’ όλο τον κόσμο (Μάης ’68 στη Γαλλία, πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα κ.ά.).

Το τρίγωνο Ουρανού Β. Δεσμού μπορεί να συνδεθεί με έναρξη νέων συνεταιρισμών - συνεργασιών, με ξαφνική γνωριμία, με νέες μορφές συλλογικότητας· η εμπλοκή του Ερμή σ’ αυτό το τρίγωνο βοηθά σε γρήγορη εκτίμηση οποιασδήποτε κατάστασης, σε ξαφνική κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, ευνοεί επίσης κάθε ομαδική προσπάθεια, νέες ιδέες, νέες τάσεις στους χώρους του πολιτισμού (π.χ. τέχνη) μιας και με Ερμή και Ουρανό εμπλέκεται και η «καλλιτεχνική» Αφροδίτη.

Τόσες πολλές πάντως κρίσιμες μοίρες, σίγουρα και υποδηλώνουν μία κρίση που ακόμα κι αν δεν εκδηλωθεί εκείνες τις μέρες, σίγουρα εκείνες τις μέρες εκκολάπτεται.

Πάντως και οι πολλές 150ο και η εμπλοκή Κρόνου/ Β. Δεσμού με πολλούς παράγοντες της Πανσελήνου σημειοδοτούν:

Τάσεις αποδέσμευσης από κάθε μορφή καταπίεσης.
Ταλαιπωρίες με άλλους και από άλλους.
Βεβιασμένους χωρισμούς, απώλειες, στενοχώριες.
Φαινόμενα απομόνωσης, μοναξιάς.

Το M/C σε εμπλοκή με τον άξονα των εκρηκτικών καταστάσεων και του μετασχηματισμού (Ουρανός/Πλούτωνας) είναι ένδειξη για δημιουργία τάσεων μετασχηματισμού, αναμόρφωσης αλλά δείχνει μια ρευστή κατάσταση όπου όποιοι έχουν κινητικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά μπορούν να την εκμεταλλευθούν για προώθηση των δικών τους στόχων.

Τέλος ο άξονας του «μοιραίου» (Πλούτωνας/ Β. Δεσμός) στον Ωροσκόπο της Ελλάδας δείχνει πως σημαντικά δρώμενα θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας.