Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο αστεροειδής Υγεία στα ζώδια των φώτων





ΥΓΕΙΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μιας και ο Υγεία δείχνει το ενδιαφέρον που έχουμε για την υγεία μας, είναι φυσικό στον Καρκίνο να δίνει άτομα που φροντίζουν ιδιαίτερα για την υγεία τους, μιας και ο Καρκίνος είναι – μαζί με τον Ταύρο – τα ζώδια εκείνα στα οποία η αυτοσυντήρηση είναι από τις βασικές συνιστώσες του αξιακού τους συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο πως η ευαίσθητη Σελήνη έχει άριστες σχέσεις μ’ αυτά τα ζώδια, στα ζώδια αυτά νιώθει πως είναι προστατευμένη.

Μεγάλη λοιπόν η φροντίδα για την υγεία, που δε φτάνει βέβαια στην «υστερία» της Παρθένου αλλά, θέλουμε να το προσέξετε αυτό, όταν εμφανιστούν προβλήματα υγείας υπάρχει ρεαλιστική και ψύχραιμη αντιμετώπιση. Το ’χουμε ξαναγράψει πως οι Καρκίνοι είναι από τα πιο ανθεκτικά ζώδια και είναι μύθος η άποψη εκείνη που παρουσιάζει τον Καρκίνο ως έναν υπερευαίσθητο, δειλό πολλές φορές άνθρωπο, υπερσυναισθηματικό και υπερευαίσθητο.

Οι Καρκίνοι μόνο... «καρκινάκια» δεν είναι, μην ξεχνάμε πως είναι απέναντι από τον σκληροτράχηλο Αιγόκερω (και όποιος έχει Ήλιο στον Καρκίνο υποχρεωτικά θα έχει Γη στον Αιγόκερω), το δεύτερο πάλι δεκαήμερο δε του Καρκίνου είναι φύσεως Σκορπιού. Οι πιο «μυημένοι» πάλι θα ξέρετε πως η κάρτα «Άρμα» της Tarot, συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου και η κάρτα αυτή είναι κατ’ εξοχήν κάρτα νίκης, θριάμβου, αγώνα, συνδέεται με θέληση, αυτοκυριαρχία, θρίαμβο.

Σ’ αυτόν λοιπόν, τον ανθεκτικό Καρκίνο, η Υγεία είναι πρώτη αξία αλλά, όταν κλονιστεί για κάποιους αντικειμενικούς λόγους, αντιμετωπίζεται στο πρόβλημα με ψυχραιμία και ρεαλισμό.

Ο Καρκίνος, θα το ξέρετε, συνδέεται με το «κύτταρο», γι’ αυτό και κληρονομικές ασθένειες πολλές φορές είναι πιθανές, ειδικά αν υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες στον Καρκίνο.

Ευαισθησία σε κοιλιά, στομάχι, στήθος, τα ανατομικά σημεία του Καρκίνου.

Ροπή σε ψυχοσωματικές αλλά και καθαρές «ψυχικές» ασθένειες, κάτι που ισχύει βέβαια για όλα τα ζώδια του νερού.

Φυσικά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη δείχνει πολλές φορές το μέρος του σώματος στο οποίο μπορεί να εκδηλωθεί ένα πρόβλημα και το πρόβλημα να μην εμφανιστεί στα ανατομικά μέρη του Καρκίνου που παραπάνω αναφέραμε.

Πάντως, επειδή ο Καρκίνος φημίζεται και... για τη γκρίνια του, ο Υγεία στον Καρκίνο μπορεί να δείχνει και κάποιον πολύ ιδιότροπο ασθενή που, όταν αρρωσταίνει, ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους οικείους του.

Πάντως ο Υγεία στις τρεις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου - 27ο, 28ο, 29ο - δείχνει κίνδυνο για ατυχήματα, μιας και εκεί είναι η απόλυτη πτώση του Άρη· μπορεί επίσης, αν συνηγορούν και άλλοι παράγοντες, να δείχνει επεμβάσεις σε ανατομικά μέρη του Καρκίνου, ειδικά όταν τα σημεία που αναφέραμε, ενεργοποιούνται ταυτοχρόνως και από πρόοδο (οποιοδήποτε προοδευτικό σύστημα) αλλά και από διέλευση.

Ας δούμε τώρα τη λειτουργία του Υγεία στον μεγαλοπρεπή – αλλά και αλαζονικό – Λέοντα.


ΥΓΕΙΑ & ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι ζώδιο θερμό και ξηρό, όπως όλα άλλωστε τα ζώδια της φωτιάς, σ’ αυτόν όμως το στοιχείο της θερμότητας και της ξηρότητας είναι περισσότερο έντονο, γιατί είναι και σταθερό ζώδιο.

Οι Αρχαιοελληνικές αυτές διακρίσεις των ζωδίων πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, έχουν εξαιρετικά λειτουργικό ρόλο στην Ιατρική Αστρολογία αλλά και στην Ψυχολογική Αστρολογία. Ένα ζώδιο θερμό (ζεστό) είναι φυσικό να είναι περισσότερο δραστήριο, γεμάτο ενέργεια, πολλές φορές να έχει και πλεόνασμα ενέργειας που, όμως, αν δεν ξέρει να τη διαχειριστεί, αυτή (η ενέργεια) μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνη είτε για τον ίδιον είτε για τους άλλους.

Μην ξεχνάμε πως αυτή η υπερεκχείλιση της ενέργειας μπορεί να επηρεάσει ακόμα και άκρως ζωτικά όργανα του σώματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικές ή και επικίνδυνες εμπλοκές (π.χ. ταχυκαρδία, πίεση, εγκεφαλικά κ.ά.).

Γι’ αυτό και στην κλασική Αστρολογία οι ασθένειες που συνδέονται με το ζώδιο του Λέοντα έχουν να κάνουν κυρίως με κυκλοφορικό, πίεση, καρδιά και άλλα συναφή.

Όμως ο Λέων εκτός από ζεστό - όπως παραπάνω γράψαμε - είναι και ξηρό ζώδιο (όπως και τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς)· η ξηρότητα ως ιδιότητα συνδέεται με εξαιρετική αναλυτική σκέψη, πολλές φορές με σκέψη εξαιρετική ορθολογιστική που μπορεί να φτάσει και στο σημείο να αρνείται ότι δεν προκύπτει από εγκεφαλική διαδικασία ή δεν είναι αποτέλεσμα εμπειρικής παρατήρησης.

Σε συνδυασμό η ξηρότητα με τη ζέστη μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα επώδυνες καταστάσεις (ο Ιπποκράτης συνέδεε την συνύπαρξη θερμότητας - ξηρασίας με το χολερικό τύπο, τον άνθρωπο που «αρπάζεται» με το παραμικρό και που μπορεί εύκολα να «φουντώσει» κάνοντας κακό και στον εαυτό του αλλά και στους γύρω του).

Και, βέβαια, ο συνδυασμός αυτός (ξηρό και θερμό) συνδέεται μόνο με τα ζώδια της φωτιάς, ειδικά όμως με τον Λέοντα, που είναι το σταθερό ζώδιο της τριπλότητας.

Έτσι ο αστεροειδής Υγεία στο θερμό και ξηρό Λέοντα μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Προβλήματα σε θέματα κυκλοφορικού, πίεση.

Ευαισθησία σε θέματα καρδιάς, σπονδυλικής στήλης που είναι άλλωστε και τα ανατομικά σημεία στα οποία έτσι κι αλλιώς έχει ευαισθησία ο Λέοντας.

Ο Υγεία στο Λέοντα μπορεί να δώσει ιδιαίτερο άγχος για θέματα υγείας, μιας και Λέων είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που συνδέεται με το Εγώ, άρα θα φροντίζει όσο περισσότερο γίνεται για την υγεία του, μιας και αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει το δυναμισμό και την επιβολή που κάθε Λέων επιθυμεί να έχει.

Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν περισσότερο αν, εκτός από τον Υγεία, υπάρχουν στο Λέοντα και άλλοι πλανήτες.

Πάντως αν έχουμε τον Υγεία στο Λέοντα, ας κοιτάμε πάντα προσεκτικά και τη θέση του Ήλιου, γιατί μπορεί η ευαισθησία να μην εμφανιστεί σε θέματα Λέοντα αλλά σε θέματα του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος (πάντα ο κυβερνήτης έχει καθοριστικό ρόλο).

Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν πλανήτες στην περιοχή από 8ο έως 11ο Λέοντα, γιατί εκεί υπάρχουν δύσκολοι απλανείς.