Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ





Κάνουμε αυτή την επισκόπηση για λόγους δεοντολογικούς και χωρίς καμία διάθεση ‘’αυτοθαυμασμού’’ γιατί έχουμε εμπεδώσει την Ηρακλείτια ρήση ‘’ύβριν χρη σβέννυναι μάλλον ή πυρκαιη ‘’

Γράφαμε λοιπόν στο κείμενο μας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου :

Α) ‘’ Μπορεί επίσης να δηλώνει αναβίωση κάποιου στοιχείου που είχε υπάρξει ξανά  πχ ένα συντηρητικό κόμμα να βρεθεί ξανά στην εξουσία.’’

Φυσικά και η Νέα Δημοκρατία που επανήλθε στην εξουσία ως συντηρητικό κόμμα αντιμετωπίζεται, αλλά έχουμε και αναβίωση του ’89 , όταν πάλι είχαμε κυβερνήσεις συνασπισμού.

Β) ‘’Η Αφροδίτη της ημέρας είναι στις 9 Διδύμων , πάνω στο γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει λιτότητα, ασκητισμό, αποξένωση και μια τάση άρνησης κάθε μορφής ευδαιμονισμού .’’

Φυσικά  και τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι μέτρα ευδαιμονισμού

Γ) Γράφαμε επίσης 

‘’Ο Ήλιος τέλος στις 27 Διδύμων στο μεσοδιάστημα Πλούτωνα /Βόρειου Δεσμού της Ελλάδας, δείχνει ‘’χρήση σκληρών μορφών παρεμβατισμού’’ για να βρεθεί διέξοδος σε μια αδιέξοδη κατάσταση’’...

‘’ Γενικά πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν τελικά μια κυβερνητική λύση η οποία θα είναι αποτέλεσμα αδήριτης αναγκαιότητας και θα γίνει σε πλαίσια μορφών πειθαναγκασμού και ψυχολογικής βίας’’

Φυσικά και οι παρεμβάσεις των εταίρων μας της Ευρώπης – πχ τηλεφώνημα Hollande στο Βενιζέλο - επιβεβαιώνουν το πειθαναγκασμό και το παρεμβατισμό.

Δ) ‘’Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τελικά μια κατάσταση πολιτικής ασυνεννοησίας, διάλυσης υπαρχουσών πολιτικών δομών , που θα πιέσουν στο να βρεθεί ένα κυβερνητικό σχήμα με την απειλή πως αν αυτό δεν βρεθεί τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα’’ .

Φυσικά αυτό θα φανεί στους επόμενους μήνες αλλά ήδη η ασυνεννοησία φάνηκε στο γεγονός ότι πήρε διάστημα 3 ημερών για να σχηματιστεί κυβέρνηση και υπήρχαν πολλές διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος κλπ)

Ε) Σχετικά μ’ αυτά που γράφαμε για τα πολωτικά διλλήματα αρκεί κανείς να δει τα ποσοστά των 2 πρώτων κομμάτων για να αντιληφθεί την πόλωση.

ΣΤ ) Το ιστορικό λάθος στο ποίο αναφερθήκαμε είναι αυτονόητο πως θα φανεί πάλι μακροπρόθεσμα

Ζ) Κάναμε αναφορά ‘’ κάτι που δείχνει την τάση κάποιου να γίνεται ‘’θυσία’’, να φτάνει σε θρησκευτικό και κοινωνικό φανατισμό και φυσικά δείχνει άτομα με σπασμένα και κλονισμένα νεύρα (Εμπλοκή Ποσειδώνα)’’

Και σίγουρα πολλά ‘’πρώτα ονόματα’’ της ΝΔ που αν αυτή ήταν αυτοδύναμη , μπορεί να ήταν και υπουργοί ‘’θυσιάστηκαν’’ για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. 

Η) Γράφαμε επίσης «Ο άξονας του πένθους (Κρόνος/Βόρειος Δεσμός) στις 14 Σκορπιού και αυτός σε εμπλοκή με Ήλιο , Κρόνο Ελλάδας δείχνει χωρισμούς , μοναξιά , απομόνωση στη καλύτερη του δε εκδοχή δείχνει αναζήτηση προστασίας από άτομα ‘’πεπειραμένα»


Φυσικά στη νέα κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί τεχνοκράτες με πρώτο πρώτο τον υπουργό Οικονομικών. Πάντως η παρεμβαση του αξονα του πένθους εξηγεί εν πολλοίς και την ξαφνική ασθενεια του νεου Πρωθυπουργού αλλα και του Υπουργού Οικονομικών, την μερα μαλιστα της ορκωμοσίας της νέας κυβερνησης.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε πως όσα γράφαμε για ‘’συλλογική ευθύνη του λαού’’ ήδη συζητούνται σε πολιτικές εκπομπές που αναφέρουν πως σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές ο λαός έχοντας όλα τα δεδομένα μπροστά του δεν έχει πλέον το ελαφρυντικό της άγνοιας.