Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΔΥΜΩΝ/ ΤΟΞΟΤΗ




Η έκλειψη γίνεται στις 4-6-2012, ώρα 2.12μ.μ. (θερινή) στη 14ο Τοξότη – Διδύμων. την ίδια μέρα η Αφροδίτη είναι στις 16ο Διδύμων, ανάδρομη και «καμένη» (και οι δύο επιβαρύνσεις θεωρούνται βαριές), ο Ερμής στις 24ο Διδύμων, ο Άρης στις 16ο Παρθένου σε ακριβέστατο σχεδόν τετράγωνο με την Πανσέληνο – έκλειψη, αλλά και με την Αφροδίτη, ενώ τετράγωνο έχει και με τον Ερμή.

Οι ‘’μακρινοί’’ πλανήτες από Δία έως Πλούτωνα βρίσκονται περίπου στα ίδια σημεία του ζωδιακού στα οποία ήταν και κατά την προηγηθείσα ηλιακή έκλειψη και που σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε.

Θετικό στοιχείο της Πανσελήνου είναι το ακριβέστατο (ιδιομοιρία) τρίγωνο του Κρόνου με τον Ερμή, πολύ περισσότερο που και οι δύο είναι πανίσχυροι, ο ένας στην έξαρσή του και ο άλλος στη θέση του.

Όλες οι «γωνίες» του ωροσκοπίου (Asc, M/C, I/C, Δύση) είναι στις 26ο των μεταβλητών ζωδίων, σε εμπλοκή με τον άξονα Άρη/ Ουρανού και με αντισκιά με τον άξονα της αποδόμησης, τον άξονα Άρη/ Κρόνου (τονίζουμε πως η έκλειψη δεν είναι ολική, είναι partial).

Ας δούμε, λοιπόν, τη δυναμική αυτής της έκλειψης:

Έκλειψη στους Διδύμους/ Τοξότη είναι φυσικό να επηρεάζει θέματα επικοινωνίας, μεταφορών, εκπαίδευσης.

Το ότι γίνεται σε οίκους που συνδέονται με άλλα κράτη, κυρίως γειτονικά, καθώς και σε ζώδιο που συνδέεται με εξωτερικό, δείχνει πως θέματα που συνδέονται με άλλα κράτη, μπορεί να είναι στη γραμμή της επικαιρότητας αυτές τις ημέρες.

Η εμπλοκή της Πανσελήνου με τον Άρη είναι ένδειξη διενέξεων, δυναμικών αντιπαραθέσεων, εντάσεων κάθε μορφής, αλλά και ενώσεων, πολύ περισσότερο που με τους πλανήτες αυτούς εμπλέκεται και η Αφροδίτη.

Αφροδίτη, Άρης σε σκληρή όψη, με εμπλοκή του Άρη της Ελλάδας και με «κακοποιημένη» Αφροδίτη (ανάδρομη, καμένη) συνηγορούν για φαινόμενα δυσαρμονίας, χωρισμούς και «απιστίες» - προδοσίες κάθε είδους.




Ερμής σε τετράγωνο με Άρη είναι ένδειξη φιλονικίας, λογομαχίας, διένεξης, διαπληκτισμού.

Ερμής τρίγωνο Κρόνος δείχνει διατήρηση σοβαρότητας, προσεκτικές κινήσεις, εστιασμό στα πραγματικά προβλήματα και αργή αλλά σταθερή πρόοδο- άνοδο στη ζωή.

Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Ωροσκόπο, M/C, είναι ένδειξη βίας, ταραχής, τουλάχιστον ευερεθιστικότητας. ωροσκόπος σε Άρη/ Κρόνο είναι πάλι ένδειξη θανάτου, κυριολεκτικού ή μεταφορικού, πολύ περισσότερο που Άρης/ Κρόνος είναι σε εμπλοκή με Δία/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Πάντως, επειδή στο ωροσκόπιο της έκλειψης είναι «γεμάτος» ο 9ος οίκος (εξωτερικό) μπορεί πολλαχώς το ‘’εξωτερικό’’ να παίξει σημαντικό ρόλο στη χώρα και αυτό το μήνα. μπορεί πάλι γεγονότα που θα συμβούν στο εξωτερικό να επηρεάσουν την πορεία της χώρας.