Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ – 7η ΚΑΡΤΑ PUELLA




Η 7η κάρτα έχει την λατινική ονομασία Puella, που σημαίνει κορίτσι και γι’ αυτό συνδέεται και με ένα ζώδιο κομψότητας και χάρης, τον Ζυγό, που έχει άλλωστε και κυβερνήτη του τον κατεξοχήν πλανήτη της θηλυκότητας και κομψότητας, την Αφροδίτη.

Ας δούμε τώρα τις έννοιες με τις οποίες συνδέεται αυτή η κάρτα.

Προστασία αλλά και ανέγερση μέσων προστασίας, μην ξεχνάμε πως η προστασία προϋποθέτει πως βρισκόμαστε σε ένα κίνδυνο να χαθεί η ισορροπία, λέξη-κλειδί του ζωδίου του Ζυγού. Η κάρτα αυτή λοιπόν συμβουλευτικά προτείνει να πάρουμε κάποια μέτρα προστασίας και μαντικά δείχνει πως θα έχουμε προστασία κυρίως από άτομα θηλυκού γένους.

Πρόληψη, ώστε να αποφευχθούν κάποια δυσάρεστα, κάποια πράγματα που μπορεί να μην μας αρέσουν ή ακόμα και να μας ενοχλήσουν. Σε επίπεδο συμβουλευτικό πολλές φορές παροτρύνει για μείωση κάποιων ελαττωμάτων μας ή ακόμα και για εξαφάνισή τους.

Γενικά λοιπόν αυτή η κάρτα έχει ένα χαρακτήρα εξισορροπιστικό, δείχνει πως πρέπει με κάθε τρόπο να φροντίσουμε για περιορισμό κάποιων ελαττωμάτων, για λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν να προστατευθούμε.

Συνιστά διπλωματικότητα, διαλλακτικότητα, συνεργασία, ιδιότητες που κατεξοχήν συνδέονται με το ζώδιο του Ζυγού.

Συνιστά όμως και ακαριαία παρέμβαση, είτε για να εξαλείψουμε ελαττώματα είτε για να εξασφαλίσουμε κάποια βοήθεια και τίθεται το ερώτημα πως αυτή η «ακαριαία δράση» συνάδει με το μετριοπαθή και κάποιες φορές υποχωρητικό ζυγό.

Η απάντηση είναι απλή, αρκεί πάλι να χρησιμοποιήσουμε την Εσωτερική Αστρολογία. Σύμφωνα με αυτή εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού είναι ο εκρηκτικός Ουρανός, που κατεξοχήν συνδέεται με κάθε τι το ακαριαίο, άρα είναι απολύτως φυσικό να συνδέεται και με «ακαριαία δράση», που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την αρμονία και την ισορροπία (Ζυγός).

Γι’ αυτό αν αυτή η κάρτα πέσει στην άσκημη πάντα τρίτη θέση και μάλιστα αν πέσει αντεστραμμένη μπορεί να δηλώνει

Έλλειψη προστασίας.

Αδιαφορία για προστασία που θα την πληρώσει το άτομο ακριβά.

Κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του.

Δυσάρεστα γεγονότα που θα κάνουν το άτομο να είναι εκτεθειμένο.

Συγκρούσεις με το περιβάλλον που θα ακυρώσουν τη βοήθεια απ’ αυτό.

Φυσικά αν πέσει στη 4η θέση του αποτελέσματος και μάλιστα όρθια δείχνει βοήθεια που θα του εξασφαλίσει προστασία και κατ’ επέκταση ισορροπία.