Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Eros στα ζώδια του Κρόνου





Τελευταία στην ανάλυση μας η λειτουργία του αστεροειδούς Eros στα ‘’βαριά’’ ζώδια του Κρόνου.

Ας δούμε σε πρώτη φάση  πώς λειτουργεί ο Eros στο κατεξοχήν ζώδιο του Κρόνου, αλλά και στο ζώδιο που έχει έξαρση ο Άρης, ο πλανήτης της σεξουαλικότητας, στο αντιφατικό δηλαδή ζώδιο του Αιγόκερω.

Eros και Αιγόκερως

Αντιφατικό ζώδιο ο Αιγόκερως (γι’ αυτή του την αντιφατικότητα είχαμε γράψει παλιότερα «Ο άλλος Αιγόκερως ή το δεύτερο πρόσωπο του Ιανού»), μιας και στο ζώδιο αυτό συνυπάρχει ο συντηρητισμός του Κρόνου αλλά και ο δυναμισμός του Άρη.

«Μύθος» τα περί... «παγερότητας» του Αιγόκερω, παγερός είναι είτε για να διατηρήσει το κοινωνικό του προφίλ είτε για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, στις πολύ όμως «προσωπικές» του στιγμές είναι από τα πιο αισθησιακά ζώδια (θυμηθείτε πως οι περισσότερες μοιραίες και βαμπ ήταν συνήθως Αιγοκερίνες, π.χ. Marlene Dietrich).

Έτσι και ο Eros στο ζώδιο αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Ισχυρός ερωτισμός που, όμως, λόγω του συντηρητισμού του Κρόνου και του φόβου μην εκτεθεί κοινωνικά, μπορεί και να μην εκδηλώνεται.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε έναν ισχυρό ερωτισμό και σε μια ψυχαναγκαστική εσωτερική τάση που θεωρεί την παραδοχή και εκδήλωση του έρωτα ως εξάρτηση από τον ερωτικό σύντροφο.

Παρασκηνιακοί έρωτες (ο Αιγόκερως είναι ζώδιο εξουσίας και εξουσία και παρασκήνιο πάνε μαζί).

Έρωτες προς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προς άτομα κύρους-εξουσίας, προς άτομα που έχουν αυτό που οι παλιότεροι ονόμαζαν «κουμπί» (π.χ. στρατιωτικούς).

Προβληματική η σχέση με τον πατέρα ή, έστω, με κάποιον από τους γονείς (ο Αιγόκερως συνδέεται με θεσμούς, οικογένεια, παράδοση, όπως και το «πολικό» του ζώδιο, ο Καρκίνος).

Έρωτας σε μεγάλη ηλικία.

Προβληματικές ερωτικές σχέσεις.

Κάποιες φορές αυτο-υποτίμηση όταν ενδίδει ερωτικά και αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε συμπλεγματική συμπεριφορά προς το σύντροφο.

Χρησιμοθηρική τάση στον έρωτα.

Εν κατακλείδι ο Eros στον Αιγόκερω μπορεί να βλέπει τον έρωτα ως αδυναμία – ενώ στην Παρθένο τον έβλεπε ως «αμαρτία» - και αυτό να οδηγήσει με τη σειρά του σε συμπλεγματική μορφή ερωτικής συμπεριφοράς, αν ιδιαίτερα ο Eros έχει εμπλοκές με Κρόνο, Πλούτωνα.

Ας δούμε τώρα πως λειτουργεί ο Eros στο άλλο ζώδιο του Κρόνου, στον αντισυμβατικό Υδροχόο.

Eros και Υδροχόος

Ο Υδροχόος θεωρείται ζώδιο της συλλογικότητας, της φιλίας, της τεχνολογίας αλλά και κάθε πρωτοποριακής και νεωτεριστικής ενασχόλησης, γι’ αυτό άλλωστε και συνδέεται με το χώρο της Αστρολογίας όσο κανένα άλλο ζώδιο.

Κυβερνήτης του εκτός του παραδοσιακού Κρόνου,  είναι και ο εκρηκτικός Ουρανός και γι’ αυτό άλλωστε και ο Υδροχόος θεωρείται ζώδιο απρόβλεπτο και αντισυμβατικό.

Ας δούμε τώρα πώς ο Eros μπορεί να λειτουργήσει σ’ αυτό το ζώδιο.

Έρωτες αντισυμβατικοί, έξω από τα καθιερωμένα, που μπορεί να προκύψουν με τρόπο ξαφνικό (κεραυνοβόλος έρωτας) αλλά και... έτσι ξαφνικά να σβήσουν.

Ανάγκη συνεχούς ανανέωσης στην ερωτική σχέση, αν «βαλτώσει», τότε μάλλον τίποτα δε θα μπορεί να την κρατήσει...

Ερωτικές σχέσεις σε χώρους συλλογικούς, φιλικούς, «παρεΐστικους».

«Ανοιχτές» απόψεις σε θέματα σεξουαλικότητας, ανάγκη για διατήρηση αυτονομίας και ελευθερίας μέσα στη σχέση.

Γνωριμίες ερωτικές με τη βοήθεια της τεχνολογίας (π.χ. διαδίκτυο) χρήση της τεχνολογίας ακόμη και κατά την ερωτική συνεύρεση, π.χ. για δημιουργία «ατμόσφαιρας».

Ερωτικές εκκεντρικότητες, ειδικά αν στον Υδροχόο υπάρχουν και ο Άρης και η Αφροδίτη (οι δύο κατεξοχήν ερωτικοί πλανήτες ή αν μ’ αυτούς εμπλέκεται ο εκκεντρικός Ουρανός).

Διατήρηση φιλικής σχέσης με τον εραστή ή την ερωμένη, ακόμη κι αν τελειώσει η σχέση τους.

Φιλίες που γίνονται έρωτες και έρωτες που, τελικά, περιορίζονται στη φιλία.

Γάμος αντισυμβατικός ή άρνηση του γάμου.

Εγκεφαλικοί – διανοητικοί έρωτες, πολύ περισσότερο απ’ όσο στον Τοξότη· ο Υδροχόος, για όσους δεν το ξέρουν, είναι το πιο θεωρητικό – εγκεφαλικό ζώδιο.

«Ερωτευμένοι με τον έρωτα», τον απρόσωπο «έρωτα» και όχι με κάποιο συγκεκριμένο άτομο.