Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ – ΖΥΓΟΥ




Ας δούμε λοιπόν αυτή την «Αναστάσιμη» Πανσέληνο που τη χαρακτηρίζουμε έτσι γιατί γίνεται πριν από το Πάσχα.

Γίνεται στις 6 Απρίλη 2012, ώρα 10.18μ.μ. (θερινή ώρα πια) στη 17ο Ζυγού/ Κριού, σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον Ήλιο του νυν πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ο Ωροσκόπος είναι στις 17ο Σκορπιού (πάνω σε Κρόνο/ Β. Δεσμό, άξονα του πένθους) και το M/C στις 27ο Λέοντα.



Ο Ποσειδώνας κάνει ακριβέστατη όψη 45ο και 135ο με την Πανσέληνο και η Αφροδίτη, από τις 2ο Διδύμων, κάνει ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, έχουμε δηλαδή τη μέρα εκείνη ένα σκληρό «Ταυ» τετράγωνο με Άρη στις 4ο Παρθένου, ανάδρομο, σε αντίθεση με Ποσειδώνα και τετράγωνο με Αφροδίτη και στο σχηματισμό αυτό εμπλέκεται και ο Ωροσκόπος της Ελλάδας.




Αυτό το σκληρό «Ταυ» πιστεύουμε πως είναι και το «αίνιγμα» αυτής της δυναμικής πανσελήνου (αν θυμάστε και τον περασμένο Νοέμβρη, που είχαμε έναν τόσο προβληματικό Άρη όπως τώρα, υποστηρίζαμε πως ο μήνας εκείνος θα ήταν ο καθοριστικός και αποδείχτηκε πως ήταν).

Ο Δίας από τις 14ο Ταύρου ενεργοποιεί to the point την αντίθεση Ήλιου/ Κρόνου του ωροσκοπίου της Ελλάδας και, τέλος, ο Ερμής, πτωτικός και αδύναμος στις 24ο Ιχθύων, είναι πάνω στην Αφροδίτη της Ελλάδας αλλά και στον εκρηκτικό Ουρανό με κόντρα-αντισκιά.

Επίσης ο Ουρανός από τις 5ο Κριού κάνει μια σκληρή χιαστί (όψη 150ο) με τον Άρη και ενεργοποιεί το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Επίσης Άρης και Κρόνος με κόντρα αντισκιά έχουν σύνοδο.

Ας δούμε λοιπόν τη δυναμική αυτή της εκρηκτικής Πανσελήνου που, ευτυχώς, κάνει καλές όψεις στον Ήλιο και τον Κρόνο της Ελλάδας, έστω και με αρκετή ανοχή (απ’ το ολότελα…).

Πανσέληνος σε Κριό/ Ζυγό, τον άξονα του πολέμου και της διπλωματίας, της «πολεμικής» γενικότερα και των συγκρούσεων, είναι φυσικό να συνδέεται όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο με εντάσεις κάθε μορφή, με «πολεμική» κάθε είδους.

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο (στην ώρα που παραπάνω αναφέραμε) αυτή γίνεται σε οίκους που συνδέονται με πολιτική, κόμματα και κάθε μορφή συλλογικότητας (11ος), στο δε ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που συνδέονται με δημόσια τάξη, ασφάλεια (6ος) αλλά και παρασκήνιο κάθε μορφής (12ος). Επηρεάζει επίσης Εκκλησία (λόγω 12ου), χώρους εγκλεισμού (για τον ίδιο λόγο) αλλά και εκπαίδευση (λόγω του ότι ο Ήλιος στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου είναι στον 5ο οίκο).

Η ακριβέστατη παρέμβαση του Ποσειδώνα στην Πανσέληνο με σκληρές όψεις ημιτετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου δείχνει εσωτερική δυσαρέσκεια, απογοήτευση, βάσανα, ταλαιπωρίες, παρεξηγήσεις, λάθη, παρανόηση, εσφαλμένη αντίληψη, ψευδαίσθηση, υπονόμευση σχέσεων, πολύ περισσότερο που ο Ποσειδώνας εμπλέκεται και με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου στον άξονα Κρόνου/ Β. Δεσμού δείχνει ξεκάθαρα χωρισμούς αλλά και φαινόμενα μοναξιάς, λύπης.

Άρης/ Αφροδίτη σε εμπλοκή με Ποσειδώνα, ευνοεί εκκόλαψη ιδιόρρυθμων σχέσεων, εμφάνιση ιδιαίτερων φαινομένων που έχουν έντονο το αντισυμβατικό στοιχείο· και αντισυμβατικό όχι με την έννοια απλώς του ιδιόρρυθμου αλλά και του «αρρωστημένου», του «παθολογικού». Ποιος ξέρει τι εκτρώματα μπορεί να αναδυθούν εκείνες τις μέρες…

Η ίδια εμπλοκή ευνοεί κάθε «τρέλα» κάθε εκτροπή, κάθε «μόλυνση» κυριολεκτική ή μεταφορική.

Ερμής και Ουρανός σε σύνοδο με κόντρα – αντισκιά, με έναν κάκιστο Ερμή συνηγορεί για εμφάνιση – και μάλιστα ξαφνική – κάτι του εκκεντρικού, δείχνει αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση.

Ο Δίας σε τετράγωνο με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας δηλώνει κάποιο «χωρισμό», που μπορεί να είναι ακόμα και τυχερός και ευνοεί κάθε συναινετική διαδικασία χωρισμού.

Η χιαστί (150ο) όψη Άρη/ Ουρανού είναι ένα από τα πιο δύσκολα αστρολογικά δεδομένα της ημέρας· γιατί στις χιαστί όψεις οι πλανήτες δε «συνεργάζονται» μεταξύ τους και μοιάζουν με δύο αμαξοστοιχίες που η μία δεν ξέρει για την άλλη και ο κίνδυνος της σύγκρουσης είναι πολύ πιθανός.

Τέλος ο Ουρανός στον Πλούτωνα της Ελλάδας και σε τετράγωνο με το Δία της είναι σαφέστατη ένδειξη για ξαφνικό ανασχηματισμό, μετασχηματισμό, προσαρμογή σε νέες συνθήκες, σε κάτι εντελώς το καινούργιο.

Ας δούμε πως θα εκφραστεί αυτή η πολύ δυναμική πανσέληνος, στην οποία σημειωτέον Αφροδίτη, Άρης, Ποσειδώνας δεν έχουν μόνο «Ταυ» τετράγωνο μεταξύ τους αλλά εμπλέκονται και με το «βαρύ» άξονα Κρόνου / Πλούτωνα, που συνδέεται με κάθε μορφή αυταρχισμού, ολοκληρωτισμού και με κατάλυση εξουσίας.

Ας δούμε πως θα εκδηλωθεί αυτή η δυναμική…....