Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ποσειδώνας & Ωροσκόπος της Ελλάδας




Προχωρώντας στα άρθρα μας κατά την διάρκεια της αρκετά ενδιαφέρουσας χρονιάς, τουλάχιστον αστρολογικά,  που διανύουμε, θα εξετάσουμε ένα μεγάλο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας και δεσμευθήκαμε πως θα το δούμε εκτενέστερα

Το γεγονός αυτό είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα από τη 2η Ιχθύων, όπου βρίσκεται , προς τον Ωροσκόπο της Ελλάδας που είναι στη 2ο των Διδύμων.



Θα δείτε πως λειτούργησε ο Ποσειδώνας όταν από διέλευση ενεργοποίησε με σκληρές όψεις τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, κάτι που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως αυτός είναι ο Ωροσκόπος της Ελλάδας και, βέβαια, αυτό είναι το ωροσκόπιο της Ελλάδας, κάτι που οι ηλιακές επιστροφές που διεξοδικά αναλύουμε τα τελευταία χρόνια δείχνουν.

Ας δούμε λοιπόν, με τι συνδέθηκε η διέλευση του Ποσειδώνα από την 2η των μεταβλητών αλλά και από την 17ο των παρορμητικών (απ’ αυτή τη μοίρα των παρορμητικών κάνει προς τον ωροσκόπο της Ελλάδας σκληρές όψεις 45ο και 135ο).

Όσες φορές ο Ποσειδώνας ενεργοποίησε τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, η ενεργοποίηση αυτή συνδέθηκε με ‘’ΣΤΑΘΜΟΥΣ’’ της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Όταν ήταν στην 2η Διδύμων, πάνω στον Ωροσκόπο της Ελλάδας, το 1891-2 περίπου συνδέθηκε με τη χρεοκοπία της Ελλάδας και το περίφημο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χ. Τρικούπη το 1893.

Το 1829 που ήταν στις 2ο Παρθένου, σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, συνδέθηκε με την παγκόσμια οικονομική κρίση, το «Κραχ» του 1929 που είχε ακραίες παρενέργειες και στην Ελλάδα, έφερε ξανά το Βενιζέλο στην εξουσία, υπογράφτηκε στην Άγκυρα το ‘’Ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας, ουδετερότητας, διαλλαγής και διαιτησίας’’ και είχαμε το 1932 τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ουσιαστικά σήμαιναν ‘’κήρυξη της Ελλάδας σε πτώχευση’’ και παραίτηση του Βενιζέλου το 1932.

Το 1971-’72 – που ήταν στις 2ο Τοξότη - έχουμε την απομόνωση της τότε κυβέρνησης της χώρας από την υπόλοιπη Ευρώπη και, φυσικά, την αμαύρωση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό, έχουμε επίσης όλες τις παρασκηνιακές διαδικασίες που το ’73 θα φέρουν την κατάργηση της βασιλείας από τον Παπαδόπουλο, τη ‘’φιλελευθεροποίηση’’ της χούντας από το Μαρκεζίνη και το Πολυτεχνείο με την ανατροπή του Παπαδόπουλου, την προώθηση Ιωαννίδη, την προδοσία της Κύπρου και τη Μεταπολίτευση που ακόμα και τώρα ζούμε.

Βλέπουμε λοιπόν πως η διέλευση του Ποσειδώνα από τον 
Ωροσκόπο της Ελλάδας συνδέθηκε πάντα με οικονομική δυστοκία και με εθνικές κρίσεις.

Το 1850 πάλι, που όπως και τώρα ήταν στους Ιχθείς, βρισκόμαστε πριν την Κρητική επανάσταση, που βέβαια τότε δεν ευδοκίμησε – η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, που έγινε πολύ αργότερα- διαψεύδοντας ένα εθνικό όνειρο.

Βλέπετε ο Ποσειδώνας και η διάψευση πάνε μαζί.