Στο πρελουδιο του 2012 και ιδιαίτερα στο πρώτο του δίμηνο, αστρολογικά γίνονται σημαντικά γεγονότα που και σε παλαιότερα άρθρα μας τα είχαμε δει και τα είχαμε αναλύσει, αλλά που τώρα που τα πλησιάζουμε περισσότερο, θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε αναλυτικά.
Τα μεγάλα αυτά λοιπόν αστρολογικά γεγονότα είναι:
Το τρίτο – λέτε και φαρμακερό; - πέρασμα από τη «σημαδιακή» μοίρα της 0ο Κριού του εκρηκτικού Ουρανού.
Το οριστικό πέρασμα του Ποσειδώνα στο ζώδιό του, τους Ιχθείς, όπου και θα μείνει για πολλά χρόνια.
Το ακριβέστατο πια τρίγωνο Κρόνου/ Ποσειδώνα.
Ουρανός στις 0ο Κριού
Το χουμε γράψει κι άλλες φορές πως η 0ο Κριού είναι ιδιαίτερα σημαντική μοίρα και διελεύσεις βαρέων πλανητών, όπως είναι ο Ουρανός, απ’ αυτή τη μοίρα σημειοδοτούν σημαντικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θυμίζουμε πως το 1929 που έγινε το «κραχ» ο Ουρανός ήταν σ’ αυτή τη σημαδιακή μοίρα, «Μοίρα της Ανθρωπότητας», όπως την αποκαλεί η Uranian Αστρολογία.
Από τη μοίρα αυτή τα 2 τελευταία χρόνια πέρασε 2 φορές, τη μία φορά συνδέθηκε με την ένταξη της χώρας στο Δ.Ν.Τ., τη δεύτερη φορά με το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία που «έκοψε την ανάσα» της ανθρωπότητας.
Τώρα θα περάσει για τρίτη φορά απ’ αυτό το σημείο σε περίοδο που φαίνεται πως έχουμε «Αντιστροφή των Αξιών».
Πολύ σημαντικό πάντως θεωρούμε πως θα εμπλακεί με σκληρή όψη τετραγώνου με τον Hades, υποθετικό πλανήτη που χρησιμοποιεί η Σχολή του Αμβούργου (το χουμε δει πολλές φορές πόσο λειτουργικοί είναι οι υποθετικοί πλανήτες, ειδικά στην Εγκόσμια Αστρολογία).
Την εμπλοκή αυτή θα την αναλύσουμε παρακάτω, ας δούμε τώρα το δεύτερο αστρολογικό hot point, την είσοδο - την οριστική - του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.
Ποσειδώνας στους Ιχθείς
Ο Ποσειδώνας, όπως είναι γνωστό, εξουσιάζει το ζώδιο των Ιχθύων, είναι κατ’ επέκταση πανίσχυρος σ’ αυτό το ζώδιο. Η είσοδός του εκεί είναι ένδειξη για καινοτομίες σε χώρους τέχνης και μεταφυσικής, αλλά και για δημιουργία νέων ιδεολογιών που θα έχουν έντονο το ρομαντικό - ουτοπικό χαρακτήρα. Ας δούμε με τι συνδέθηκε όταν πάλι είχε περάσει απ’ αυτό το ζώδιο.
Ο Ποσειδώνας ήταν πάλι στο ζώδιο των Ιχθύων το 1848 περίπου, όπου και έμεινε περίπου μέχρι το 1862. Στα χρόνια αυτά είχαμε την τεράστια ανάπτυξη της Βιομηχανίας, ειδικά της χημικής Βιομηχανίας (μην ξεχνάμε πως ο πλανήτης αυτός συνδέεται και με τη Χημεία)· είχαμε εφευρέσεις νέων φαρμάκων, ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας και ανάπτυξη σοσιαλιστικών ιδεών (η ουτοπία του σοσιαλισμού συνδέεται με την ουτοπία του Ποσειδώνα).
Στη χώρα μας είχαμε την Κρητική Επανάσταση, η οποία βέβαια θα οδηγηθεί σε αίσιο τέλος το 1913, με τους Βαλκανικούς πολέμους και την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ίσως λοιπόν τώρα η είσοδος του Ποσειδώνα στο ζώδιό του να σημειοδοτεί:
Μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο τέχνης, νέες καλλιτεχνικές τάσεις ή και τεχνοτροπίες, ακόμα και νέες ίσως τέχνες, ίσως νέες ιδεολογίες.
Ώθηση σε κάθε μεταφυσική - θρησκευτική αναζήτηση, δημιουργία ακόμα και νέων θρησκειών· μην ξεχνάμε πως «οι μεγάλες εποχές είναι τα λίκνα των νέων δεισιδαιμονιών», όπως έγραψε και ο Αμιέλ.
Νέες τάσεις στο χώρο της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, νέες μορφές θεραπείας. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται στην Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία και στη Γερμανία, μια «νέα Ιατρική» με δικά της νέα αξιώματα και με ριζική αμφισβήτηση των αξιωμάτων της κλασικής Ιατρικής (εκπρόσωποι αυτής της τάσης είναι ο Hamer στη Γερμανία και οι Sabat και Crevecoeur στη Γαλλία).
Νέες απόψεις για το σωφρονιστικό σύστημα.
Φυσικά, όσο προχωρά ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων, όλο και περισσότερο θα εκδιπλώνεται η δυναμική του και εμείς προσεκτικά θα την παρατηρούμε.
Όμως αυτό το μήνα, είναι στην 29ο του Υδροχόου, σε αναιρετική μοίρα, και σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Κρόνο, που είναι στις 29ο Ζυγού, κάτι που αξίζει να το προσεγγίσουμε πιο αναλυτικά, μιας και είναι το αστρολογικό γεγονός του μήνα.
Το τρίγωνο Ποσειδώνα- Κρόνου
Το τρίγωνο, όπως μας πληροφορεί η Κλασική Αστρολογία, είναι ευνοϊκή, θετική όψη· όμως ο άξονας Κρόνου/ Ποσειδώνα είναι ένας άξονας ιδιαίτερα βαρύς, σύμφωνα με την Κοσμοβιολογία.
Δηλώνει σύγχυση, ασθένεια, φθορά, παρακμή. Ένας λοιπόν «βαρύς» άξονας με τους πλανήτες που τον συγκροτούν σε θετική όψη, τι μπορεί τελικά να δώσει, πώς μπορεί να εκφραστεί;
Η Κοσμοβιολογία υποστηρίζει πως ο άξονας Κρόνου/ Ποσειδώνα στη θετική του εκδοχή μπορεί να δώσει μεθοδική εκτέλεση των σχεδίων, αργή επίτευξη επιτυχίας, επιτυχία με «κόπο και ιδρώτα» ή, αν θέλετε, με «δάκρυα και αίμα». Αν μείνουμε σ’ αυτή τη θετική οπτική γωνία θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος πως, πιθανόν, μέσα από θυσίες και προσπάθειες μπορεί τελικά να υπάρξει «φως στο τούνελ», να βγούμε απ’ αυτήν την πρωτοφανή κρίση· όμως θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με πολύ περισσότερη προσοχή, μιας και η επιφανειακή - επιπόλαιη προσέγγιση στις μέρες που ζούμε μπορεί να είναι άκρως επιλήψιμη. Αν προσέξουμε καλύτερα θα δούμε τα εξής:
Το τρίγωνο που σχηματίζεται είναι σε αναιρετικές μοίρες, μοίρες που από τη φύση τους είναι πάντα δύσκολες, η δε 29ο Υδροχόου στην οποία βρίσκεται ο Ποσειδώνας είναι μοίρα Πλουτώνια κατά τον Carelli, που συνδέεται ακόμα και με «έξοδο ψυχών» (το Μάρτη, που ήταν εκεί πάλι ο Ποσειδώνας, είχαμε την Ιαπωνία με το τσουνάμι, το σεισμό και, βέβαια, τους πολλούς νεκρούς).
Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/ Κρόνου είναι στις 29ο Τοξότη, σε ακριβή σχεδόν εμπλοκή με τετράγωνο, με Ουρανό, που είναι στις 0ο Κριού. Η εμπλοκή αυτή δίνει εκνευρισμό, εσωτερική ένταση, ξαφνικές καταστάσεις εξασθένισης, ακόμα και ξαφνική ασθένεια, κατά τον Ebertin.
Η Uranian Αστρολογία αυτό το συνδυασμό τον συνδέει με «επιδημία που εμφανίζεται ξαφνικά». Φυσικά αυτά ισχύουν για όλο τον κόσμο, μιας και η όψη αυτή δεν επηρεάζει μόνο τη χώρα μας. Ο όρος «επιδημία» να εκληφθεί και μεταφορικά.
Επειδή το μεσοδιάστημα Κρόνου/ Ποσειδώνα εμπλέκεται με Ήλιο- Κρόνο Ελλάδας με σκληρές όψεις 45ο και 135ο, ίσως έχουμε φαινόμενα εξασθένησης, πλήρους σύγχυσης, έλλειψης ζωτικότητας.
Ο Hades της Uranian Αστρολογίας, που συνδέεται με κάθε μορφή ένδειας, στέρησης, σε εμπλοκή με το μεσοδιάστημα αυτό δηλώνει: «αναστολή εξέλιξης μέσα από δυσάρεστες σχέσεις και καταστάσεις», «φαινόμενα κακίας και χυδαιότητας».
Είδαμε λοιπόν τα 3 αστρολογικά hot point του πρώτου διμήνου του 2012 που, βέβαια, θα ισχύουν και όλο το «σημαδιακό» ’12, γι’ αυτό λοιπόν και θα τα ξαναδούμε κατά τη διάρκεια αυτής της τόσο σημαντικής χρονιάς.