Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Έρωτας στα ζώδια της Αφροδίτης.


Στο τελευταίο άρθρο μας για το 2011, ας δούμε πως λειτουργεί ο Έρωτας στα ζώδια της Αφροδίτης.




Έρωτας στον Ταύρο

Ο Ταύρος είναι το κατεξοχήν αισθησιακό ζώδιο, ζώδιο φιλήδονο και σαρκικό (μην ξεχνάμε είναι ζώδιο γης και σταθερό, άρα οι υλικές αξίες έχουν γι’ αυτό το ζώδιο μεγάλη σημασία). Ο Έρως στο ζώδιο αυτό λειτουργεί ως εξής:

Έντονος ερωτισμός, με μεγαλύτερη έμφαση στην υλική-σωματική του πλευρά· ο Έρωτας απολαμβάνεται όπως ακριβώς απολαμβάνεται ένα ωραίο φαγητό ή γλυκό, χωρίς ρομαντικές περικοκλάδες αλλά και χωρίς ακραία πάθη.

Κτητικότητα προς τον ερωτικό σύντροφο· μην ξεχνάμε, ο Ταύρος είναι κτητικό ζώδιο και άλλωστε απέναντί του είναι το κατεξοχήν κτητικό ζώδιο, ο Σκορπιός.

Σταθερότητα στην ερωτική σχέση, αν αυτή τον ικανοποιεί. Ο Ταύρος άλλωστε δε φημίζεται για την περιπετειώδη ή ανήσυχη φύση του, αντίθετα είναι αργός και νωχελικός και γι’ αυτό όταν έχει βρει μια καλή ερωτική κατάσταση δε διακινδυνεύει να την ανατρέψει για κάτι αβέβαια «καλύτερο». Για τον Ταύρο ισχύει απόλυτα το καλό παλιό ρητό: «το καλύτερο είναι εχθρός του καλού» και, σίγουρα, ο Ταύρος θα προτιμήσει τη ρουτίνα παρά τη βουτιά στο άγνωστο, που μπορεί να είναι και «βουτιά στο κενό»!

Ιδιαίτερα δυνατός στον έρωτα, με αντοχές, απαιτεί σύντροφο που να έχει κι αυτός ανάλογες αντοχές.

Όχι ιδιαίτερη φαντασία στον έρωτα, ο έρωτας για τον Ταύρο δεν είναι «τελετουργία», είναι κυρίως πράξη αποφόρτισης.

Πολλές φορές ενστικτώδης και πρωτόγονος στην ερωτική σχέση, το τελείως αντίθετο από το «άλλο» ζώδιο της Αφροδίτης, το Ζυγό.

Ας δούμε λοιπόν τώρα πώς λειτουργεί ο Έρως στο άλλο ζώδιο της Αφροδίτης, τον κομψό και ντελικάτο Ζυγό.

Έρωτας και Ζυγός



Το χουμε γράψει κι άλλες φορές, ο Ζυγός είναι βέβαια ζώδιο της Αφροδίτης, γι’ αυτό και τα θέματα αυτού του πλανήτη είναι έντονα σ’ αυτό το ζώδιο, όμως είναι και Κρόνιο ζώδιο, όχι μόνο γιατί ο Κρόνος έχει έξαρση στο Ζυγό αλλά και γιατί οι περισσότερες μοίρες του Ζυγού έχουν «επικυρίαρχο» τον Κρόνο.

Γι’ αυτό και ο Έρως στο ζώδιο αυτό μπορεί να έχει τη χάρη και τη λεπτότητα της Αφροδίτης, έχει εξίσου όμως και τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα του Κρόνου.

Στο Ζυγό, λοιπόν, ο Έρως μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Ανάγκη για σχέση που να έχει κάποια θεσμική κατοχύρωση, να οδηγεί, αν είναι δυνατόν, και σε γάμο (μην ξεχνάμε, ο γάμος είναι θέμα αυτού του ζωδίου, είναι το κατεξοχήν ζώδιο που συνδέεται μ’ αυτόν το θεσμό).

Σχέση με άτομα σοβαρά, με αισθητική, ευγένεια, λεπτότητα και διακριτικότητα (ακόμα και στις πιο προσωπικές στιγμές).

Η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι κάπως υποτονική, ειδικά αν και ο Άρης είναι στο Ζυγό (που έχει αδυναμία).

Έρως σ’ αυτό το ζώδιο δεν αρέσκεται ποτέ σε ζωώδη ικανοποίηση της λίμπιντο, η σεξουαλική ικανοποίηση πρέπει να συνδέεται με συντροφικότητα, να είναι ενταγμένη σε ένα πλαίσιο «προσωπικής σχέσης». Δεν αναζητά «κορμί» αναζητά «πρόσωπο», αναζητά ένα «Εσύ» που να είναι ισότιμο με το «Εγώ».

Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες περιπτώσεις, ο Έρως στο Ζυγό θα δώσει πιο έντονη τη δυναμική του αν υπήρχαν και άλλοι πλανήτες στο Ζυγό και αν βέβαια είναι και στον 7ο οίκο (που δεν είναι απλώς ο οίκος του Ζυγού, είναι και γωνιακός οίκος και ο Έρως εκφράζει περισσότερο τη δυναμική του αν είναι σε γωνιακό οίκο, κάτι που βέβαια ισχύει και για όλους τους πλανητοειδείς, ίσως και για όλους τους πλανήτες, είναι κάτι πια σαν «αστρολογικός νόμος»).