Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΕΡΩΤΙΚΟ




L'amour est un oiseau rebelle…..L'oiseau que tu croyais surprendre battit de l'aile et s'envola ...l'amour est loin, tu peux l'attendre; tu ne l'attends plus, il est là! Tout autour de toi, vite, vite, il vient, s'en va, puis il revient ...tu crois le tenir, il t'évite, tu crois l'éviter, il te tient. L'amour! L'amour! L'amour! L'amour!
Από την Carmen του Bizet

Ο έρωτας, ο Έρωτας. Φλογίζει τις καρδιές των ανθρώπων αποστερώντας τους κάθε άλλη έγνοια, κάθε ψήγμα λογικής. Και ο προδομένος έρωτας , ο ανεκπλήρωτος καθιστά τον άνθρωπο υποχείριο του, μη αφήνοντας τον να σκεφτεί τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο του πόθου του. Έτσι λοιπόν , καμιά έκπληξη, όταν ένα μεσημέρι μας επισκέφτηκε κυρία, η οποία βίωνε το δράμα της ‘’εγκατάλειψης’’ από τον ‘’άκαρδο’’ σύντροφο της, ρωτώντας μας:

Με αγαπάει ο πρώην μου; Θα ξαναγυρίσει σε μένα ;

Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :

Αθήνα, 8/4/2011, 4:45 μμ



Μια κλασικότατη ωριαία 1ου – 7ου, μιας που το θέμα αρχετυπικά συνδέεται με αυτόν ακριβώς τον άξονα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την τοποθέτηση των δεικτών

  • Ερμής αλλά και Σελήνη η ερωτώσα
  • Δίας ο ’άκαρδος’’ σύντροφος

Όπως γνωρίζετε ήδη, από ανάλογα άρθρα μας, πάντα ξεκινούμε με την εξέταση της κατάστασης των εμπλεκόμενων μερών. Είναι μια πάγια μεθοδολογία μας, της οποίας κορυφαία χρησιμότητα είναι, να δώσει στον ερευνητή του Ωριαίου Χάρτη, όλα εκείνα τα χρήσιμα στοιχεία που χρειάζεται για την εξαγωγή των συμπερασμάτων του.

Μερικές πρώτες παρατηρήσεις πάνω στον Ωριαίο Χάρτη. Πλανητική Ώρα Σελήνης απόλυτα συμβατή με το θέμα μιας και μιλάμε για γυναίκα και θέματα της, η δε Σελήνη αργή μας προειδοποιεί ότι τα θέματα του χάρτη θα αργήσουν να ξεδιπλωθούν.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την κατάσταση της ερωτώσας, την στιγμή της ερώτησης.

Ερωτώσα Ερμής. Ένας Ερμής στερούμενος θεμελιωδών ή συμπτωματικών δυνάμεων, ο οποίος είναι ‘’καμένος’’ από ένα πανίσχυρο Ήλιο, και ένας Ερμής ο οποίος βρίσκεται σε οίκο ‘’θανάτου’’, τον 8ο . Ένας Ερμής ο οποίος έχει αποκλίνουσα όψη συνόδου με τον Δία (ο σύντροφος) που η ταυτόχρονη παρουσία του πάνω στον άσχημο απλανή Baten Kaitos (που συνδέεται με κάθε μορφής ‘’ναυάγια’’) μας περιγράφει με φωτογραφική ακρίβεια τι έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, μας δείχνει μια σχέση που ‘’ναυάγησε’’. Πραγματικά πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να περιγράψουμε την άσχημη, την οικτρή ψυχολογική κατάσταση της ερωτώσης την στιγμή του ερωτήματος.


Αλλά και ο έτερος δείκτης της ερωτώσης, η Σελήνη, δεν στερείται και αυτή μειονεκτημάτων. Χείριστα βαθμολογημένη, με κακές όψεις και πολύ κοντά σε επερχόμενη έκλειψη περιγράφει και αυτή με την σειρά της, την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της.

Ας εξετάσουμε όμως και τον σύντροφο. Δείκτης Δίας, στερούμενος θεμελιωδών ή συμπτωματικών δυνάμεων, είναι και αυτός με την σειρά του ‘’καμένος’’ από ένα πανίσχυρο Ήλιο, και βρίσκεται και αυτός σε οίκο ‘’θανάτου’’, τον 8ο . Ακόμα χειρότερα ο σύντροφος έχει μόλις φύγει από όψη αντίθεσης με τον Κρόνο, κάτι που καταδεικνύει ότι ο χωρισμός τους μπορεί να προκλήθηκε από αντικειμενικούς (Κρόνος) παράγοντες, πέρα από την θέληση του, και πάντως σίγουρα όχι με την αγαστή συναίνεση του. Όπως βλέπουμε και ο ‘’άκαρδος’’ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, παρότι η ερωτώσα, όπως μας δήλωσε, πίστευε το αντίθετο και θεωρούσε ως αίτιο της εγκατάλειψης την απιστία.

Και οι δυο τους ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο όμως. Ίσως δε ο άκαρδος’’ ενδιαφέρεται λίγο περισσότερο. Αν προσέξουμε τις αντισκιές των δεικτών τους θα παρατηρήσουμε ότι η μεν Σελήνη με αντισκιά πάνω στην απόλυτη έξαρση του Δία, ο δε Δίας με αντισκιά βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 1ου που είναι η ερωτώσα. Το ότι και οι δυο όψεις με αντισκια, είναι αποκλίνουσες είναι ακόμα ένα στοιχείο που περιγράφει γλαφυρά τον χωρισμό τους.

Όπως βλέπουμε και οι δυο τους βιώνουν άσχημα τον χωρισμό τους. Υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης; Θα μπορέσουν οι δυο τους να ξαναβρεθούν μαζί ευτυχισμένοι; Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια ενός αδέκαστου από ανθρώπινα συναισθήματα Σύμπαντος για να δούμε αν συνηγορεί για κάτι τέτοιο.

Κύριο εργαλείο μας για την εύρεσης προοπτικής επανασύνδεσης, θα αποτελέσουν οι υποδοχές μεταξύ των δεικτών τους. Η Σελήνη, δείκτης της ερωτώσης εκεί που βρίσκεται περιφρονεί τον Δία, ο δε Δίας είναι αδιάφορος απέναντι της. Αλλά και εκεί που βρίσκεται ο Ερμής (ο έτερος δείκτης της ερωτώσης) είναι αδιάφορος για τον Δία, το ίδιο και ο Δίας απέναντι στον Ερμή. Και οι δυο μαζί λατρεύουν τον Ήλιο , αλλά μεταξύ τους δεν υπάρχει κανενός είδους υποδοχή.

Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δυο να ξαναβρεθούν ; Και όμως υπάρχει και θα την δούμε αν παρατηρήσουμε τις συγκλίνουσες όψεις των δεικτών τους. Η μεν Σελήνη πρόκειται να κάνει συγκλίνουσα όψη εξαγώνου με τον Δία, ο δε Ερμής κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του θα συναντήσει ξανά με σύνοδο τον Δία.

Όμως η ερωτώσα δεν πρέπει να πανηγυρίζει, γιατί ο Ωριαίος Χάρτης μας περιγράφει ευκρινώς και την συνέχεια της υπόθεσης. Η Σελήνη έχει ήδη συναντήσει με τρίγωνο τον Κρόνο, που μας δείχνει ότι αρχίσει να ψυχραίνεται και αμέσως μετά το εξάγωνο της με τον Δία, θα συναντήσει με σύνοδο τον Νότιο Δεσμό, κάτι το οποίο δεν προδιαθέτει για χαρές και πανηγύρια, αλλά και για σταθερές και ευτυχισμένες καταστάσεις. Ο δε Ερμής πρόκειται και αυτός, αμέσως μετά την σύνοδο του με τον Δία, να συναντήσει ακόμα μια φορά τον Κρόνο με όψη αντίθεσης.


Και φρονούμε ότι αυτήν την φορά, η όψη αντίθεσης Ερμού – Κρόνου, θα φέρει το μαντάτο του οριστικού χωρισμού.

Παράλληλα δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι τόσο ο Ωροσκόπος (βασικός γενεσιουργικός παράγοντας του δείκτη της ερωτώσης) όσο και η Σελήνη (συγκυβερνήτης της) βρίσκονται σε επαφή (με συγκλίνουσα και αποκλίνουσα όψη αντίστοιχα) με επερχόμενη ηλιακή έκλειψη, κάτι το οποίο κατά θα οδηγήσει σε προσωρινή επανασύνδεση κάποια στιγμή, αλλά σίγουρα όχι σε επανασύνδεση η οποία θα οδηγήσει σε κάτι μόνιμο και ευτυχισμένο.