Ας δούμε τώρα και την ολική σεληνιακή έκλειψη που είναι άλλωστε και η τελευταία έκλειψη του 2011 και μας προετοιμάζει για το περίφημο 2012.
Η ολική έκλειψη Σελήνης γίνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2011, στις 4.36 μ.μ., στις 18ο Διδύμων/ Τοξότη, σε ακριβέστατο σχεδόν τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και σε... απόσταση αναπνοής από τη Σελήνη της.
Πολύ δυνατή μας φαίνεται αυτή η έκλειψη, πιστεύουμε πως θα «σφραγίσει» τις εξελίξεις, όχι μόνο γιατί έχει πολύ δυνατή συναστρία με το ωροσκόπιο της Ελλάδας αλλά και γιατί η ίδια η έκλειψη έχει πολύ ισχυρή δυναμική από μόνη της. Ας τη δούμε:
Ήλιος 18ο Τοξότη, Σελήνη 18ο Διδύμων, με τις εμπλοκές που αναφέραμε.
Ερμής 4ο Τοξότη, σε κρίσιμη μοίρα και σε σημείο που έγινε η προηγούμενη ηλιακή έκλειψη.
Αφροδίτη 17ο Αιγόκερω, σε όψη 45ο με Ερμή.
Άρης 13ο Παρθένου σε τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης, αλλά και του Άρη της Ελλάδας, (σ’ αυτό θα μείνουμε περισσότερο, είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της έκλειψης).
Ωροσκόπος 11ο Διδύμων, M/C 19ο Υδροχόου· οι υπόλοιποι πλανήτες και σημεία βρίσκονται περίπου εκεί που αναφέραμε όταν αναλύαμε την Ηλιακή έκλειψη.
Όμως ο άξονας των επαναστάσεων, ο άξονας Άρη/ Ουρανού είναι στη Σελήνη και την Αφροδίτη της Ελλάδας.
Ο άξονας της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) στο M/C της Ελλάδας.
Το M/C της έκλειψης είναι πάνω στον άξονα των εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός/Πλούτωνας).
Ο άλλος άξονας της επανάστασης (Ουρανός/Ποσειδώνας) είναι σε άμεση εμπλοκή με τον Άρη και τους Δεσμούς της Σελήνης.
Άρης/ Κρόνος σε 135ο με M/C της έκλειψης.
Ισχυρές πολύ όλες αυτές οι εμπλοκές, ας προσπαθήσουμε λοιπόν να αποσυμβολίσουμε αυτή την, επαναλαμβάνουμε, «σημαδιακή» σχεδόν έκλειψη και «καρμική» για τη χώρα, μιας και γίνεται στους Δεσμούς της Σελήνης της και επηρεάζει ζωτικά σημεία του Ωροσκοπίου της.
Η έκλειψη γίνεται σε οίκους του Ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με εχθρικά κράτη, εχθρούς του κράτους και εσωτερική πολιτική, άρα είναι φυσικό να επηρεάσει ιδιαίτερα αυτούς τους τομείς.
Η εμπλοκή της έκλειψης με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας δείχνει πως μια «καρμική» καινούργια σχέση αναδύεται ή πως γίνονται κάποια γεγονότα που επηρεάζουν καθοριστικά την πορεία της χώρας. Έκλειψη στο ίδιο σημείο είχαμε το 1992 και 1973, χρονιές που «σφράγισαν» την πορεία της νεότερης Ελλάδας· το 1973 είχαμε το Πολυτεχνείο, που ήταν η «αρχή του τέλους» της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και το 1992 έχουμε την όξυνση του «μακεδονικού» αλλά και το πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα.
Άρης σε τετράγωνο με Δεσμούς της Σελήνης δείχνει συγκρούσεις σε σχέσεις, ανατροπή σχέσεων, νέες σχέσεις σε συνθήκες αποδόμησης παλιών, αλλά και αναταραχές σε οργανισμούς διεθνείς, μιας και ο Βόρειος Δεσμός είναι στον Τοξότη και η έκλειψη γίνεται στο άξονα Τοξότη/Διδύμων.
Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με τη Σελήνη της Ελλάδας και την Αφροδίτη της δείχνει σημαντικό ρόλο κάποιας γυναίκας αλλά και μεγάλη κινητικότητα του λαού.
Ουρανός/ Ποσειδώνας σε επαφή με Β. Δεσμό δείχνει κάποιες φορές απώλεια εσωτερικής ισορροπίας πολλών ανθρώπων, που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες κάποιες φορές ενέργειες, δείχνει πάλι μοίρασμα κοινού πόνου ή λύπης, μπορεί επίσης να δείχνει φαινόμενα «παράλυσης» ή και εσφαλμένη εκδήλωση ενέργειας, πολλές φορές έκφρασή της και με βίαιους τρόπους.
Άρης/ Πλούτωνας σε M/C Ελλάδας μπορεί να δείχνει ανθεκτικότητα και αντοχή στην αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης, μπορεί όμως και να δείχνει κινδύνους από παρέμβαση δυνάμεων εξαιρετικά ισχυρών, δείχνει ακόμα και «επεμβάσεις» κάθε μορφής.
Ουρανός/ Πλούτων σε M/C έκλειψης δείχνει ανησυχία, νευρικότητα αλλά και μετασχηματισμούς και αναμορφώσεις κάθε μορφής.
Άρης/ Κρόνος σε 135ο με M/C έκλειψης είναι σαφέστατη ένδειξη «τελειώματος» καταστάσεων μέσα σε ένα φόντο αποδόμησης σχεδόν ολοκληρωτικής.
Λέτε η μεταπολίτευση, που ξεκίνησε ουσιαστικά με το Πολυτεχνείο το 1973 και κατ’ επέκταση συνδέθηκε με μια αντίστοιχη έκλειψη όπως αυτή του Δεκεμβρίου, να κλείνει τώρα τον κύκλο της;
Πάντως τόσοι σκληροί άξονες ενεργοποιημένοι σε μια Ολική Έκλειψη που γίνεται στο Κάρμα της Ελλάδας, σημειολογικά δεν πρέπει να υποτιμηθεί, σίγουρα κάτι αξιοπρόσεκτο δηλώνουν για το «βασίλειο της Δανιμαρκίας», για να θυμηθούμε το Σαιξπηρικό «Άμλετ».