Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Εκλείψεις καρμικής ολοκλήρωσης - Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ



«Η βάρκα κάνει κύκλους/ κι ούτε ένας γλάρος»
Γ. Σεφέρης

Ας δούμε την Νέα Σελήνη του Τοξότη, που γίνεται ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, σε Ενεργειακά Φορτισμένο Σημείο του Ζωδιακού και είναι και Ηλιακή Έκλειψη, μερική ευτυχώς.

Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Η έκλειψη γίνεται στο 3ο περίπου του Τοξότη, ένα από τα πιο φορτισμένα αρνητικά σημεία του Ζωδιακού κύκλου των 360ο. Εκεί βρίσκεται η «πτώση» του Β. Δεσμού, η «έξαρση» του Ν. Δεσμού, είναι πάνω στον κάκιστο απλανή Yod Prior που συνδέεται με μοχθηρία, δολιότητα και απέχει απόσταση αναπνοής από τις 4ο Τοξότη, που είναι κρίσιμη μοίρα. Στο απέναντι σημείο, στις 2ο Διδύμων, είναι ο ωροσκόπος της Ελλάδας, το πιο ζωτικό δηλ. σημείο του ωροσκοπίου της χώρας μας. Άρα η έκλειψη – που είναι, όπως είπαμε πιο πάνω, στις 3ο Τοξότη - γίνεται και απέναντι από τον Ωροσκόπο της Ελλάδας και πάνω στην ακμή του 7ου οίκου της, οίκου που συνδέεται με εχθρούς του Κράτους, εχθρικά κράτη. 

Ειρήσθω επίσης εν παρόδω πως η έκλειψη γίνεται πάνω στους Δεσμούς της Σελήνης του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και ίσως η έκλειψη αυτή συνδεθεί με γεγονότα που να τον αφορούν και αυτόν.

Για να κατανοήσουμε τη δυναμική αυτής της έκλειψης πρέπει ίσως να εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό που παραπάνω γράψαμε, δηλ. ‘’έξαρση και πτώση των Δεσμών της Σελήνης’’· ο Β. Δεσμός, που είναι ευεργετικός (φύσεως Δία - Αφροδίτης) συνδέεται με σχέσεις, συνεργασίες, ενώσεις πάσης μορφής· στην πτώση του (3ο Τοξότη) θα συνδεθεί με δυσκολίες σε τέτοια θέματα, μπορεί δηλαδή να φέρει διάλυση ενώσεων, υπονόμευση συνεργασιών ή ενώσεις και συνεργασίες κακής ποιότητας), επιζήμιες ή που γίνονται σε πλαίσια αδήριτης αναγκαιότητας (του στυλ: ‘’τραβάτε με κι ας κλαίω’’). 

Το ότι πάλι στην ίδια μοίρα έχουμε έξαρση του Ν. Δεσμού (φύσεως Άρη, Κρόνου, άρα πάντα δυσοίωνος) συνηγορεί για εμφάνιση προσώπων, θεσμών ή καταστάσεων από το παρελθόν, για «πισωγυρίσματα» πάσης μορφής, ακόμα και για ενώσεις «αφύσικες».

Επειδή πάλι η έκλειψη γίνεται σε κρίσιμη μοίρα, αυτό είναι ένδειξη κάποιας κρίσης, κρίσης ευρύτερης, μιας και είμαστε σε ένα ζώδιο παγκοσμιότητας, στον Τοξότη. Το ότι πάλι γίνεται στην ακμή του 7ου οίκου του ωροσκοπίου της Ελλάδας ευνοεί μοχθηρές ενέργειες, κυρίως από το εξωτερικό, που μπορεί να θίξουν το κύρος της χώρας. Ας δούμε όμως τώρα πιο αναλυτικά τη χαρτογράφηση του Ουρανού στην ημέρα της Ν. Σελήνης – έκλειψης:

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ – ΕΚΛΕΙΨΗ

Γίνεται στις 25 Νοεμβρίου 2011 στις 8.10 π.μ., στην 3ο περίπου μοίρα του Τοξότη, για την οποία πιο πάνω τόσα γράψαμε.



Έχουμε λοιπόν:

Ήλιος – Σελήνη στις 3ο Τοξότη,
Ερμής στις 20ο Τοξότη, ανάδρομος,
Αφροδίτη στις 28ο Τοξότη.
Άρης 6ο Παρθένου.
Δίας 1ο Ταύρου.
Κρόνος 25ο Ζυγού.
Ουρανός 0ο Κριού.
Ποσειδώνας 28ο Τοξότη.
Πλούτωνας 6ο Αιγόκερω.
Β. Δεσμός – Ν. Δεσμός 14ο Τοξότη – Διδύμων.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουνε για την έκλειψη είναι στις 12ο Τοξότη και το M/C στην κρίσιμη μοίρα της 0ο Ζυγού, ακριβώς απέναντι από τον Ουρανό και σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Ήλιο – Κρόνο της Ελλάδας. Πάνω στο M/C είναι και ο επικίνδυνος άξονας Άρη /Κρόνου ενώ η έκλειψη – Νέα Σελήνη εμπλέκεται με το σκληρό άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα, ο δε άξονας της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) ενεργοποιεί με ακρίβεια τον Ουρανό της Ελλάδας, ενώ ο άξονας του πεπρωμένου (Ήλιος-Πλούτωνας) και των συναισθηματικών εκρηκτικών καταστάσεων (Σελήνη/Πλούτωνας) εμπλέκεται με τον Ερμή της έκλειψης αλλά και με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.

Εξαιρετικά ισχυρή αυτή η έκλειψη, πολύ σημαντική η ‘’συναστρία’’ της με το ωροσκόπιο της Ελλάδας και γι’ αυτό αξίζει να τη δούμε πιο προσεκτικά:

Έκλειψη στον ωροσκόπο της Ελλάδας είναι ένδειξη για κρίση σε σχέσεις, ένδειξη αναταραχής· το ότι γίνεται πάνω στον 7ο οίκο της Ελλάδας είναι ένδειξη προβλημάτων που συνδέονται με άλλα κράτη, ένδειξη επίσης σοβαρών προβλημάτων σε άλλα κράτη που, βέβαια, επηρεάζουν και τη χώρα μας, πολύ περισσότερο που γίνεται στον Τοξότη. Το ότι με την έκλειψη εμπλέκεται και ο άξονας Κρόνου/ Πλούτωνα δείχνει δύσκολες συνθήκες στα πλαίσια της κοινότητας, παραίτηση, στέρηση και λιτότητα.

M/C της έκλειψης και σε εμπλοκή βαριά με Άρη/ Κρόνο συνηγορεί για μεγάλες αναστατώσεις, απώλειες που προκύπτουν από βιασύνη ή πρόωρη ενέργεια, φασαρίες, νευρικότητα, σε εμπλοκή πάλι όλο το μόρφωμα που αναφέραμε με Κρόνο/ Ήλιο Ελλάδας, όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτόν το συνδυασμό είναι ‘’το να λες αντίο βιαστικά’’, απώλεια, παραίτηση, εγκατάλειψη θέσης.

Ήλιος /Πλούτωνας σε εμπλοκή με Ερμή δείχνει νευρική υπερένταση, σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας δείχνει έναν αναπόφευκτο χωρισμό, μια μοιραία σχέση.

Σελήνη/ Πλούτωνας σε εμπλοκή με τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω δείχνει αναστάτωση σε σχέσεις - συνεργασίες, δύσκολη περίοδο εξαιτίας μιας δυσάρεστης σχέσης.

Άρης σε τρίγωνο με Πλούτωνα (το hot point της ημέρας) ευνοεί επιτυχία σε κάτι αλλά με υπερβολική προσπάθεια· το ότι όμως ο Άρης/ Πλούτωνας κάνει ακριβέστατη 135ο με Σελήνη της Ελλάδας είναι ένδειξη δυναμικών καταστάσεων που αφορούν το λαό ή που μπορεί και να προέρχονται απ’ αυτόν.

Άρης/ Πλούτωνας με Ουρανό Ελλάδας είναι ένδειξη βίας, ακόμη και φυσικών – ή άλλων – καταστροφών.

Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας δείχνει ξαφνικά δυναμικά γεγονότα στα οποία συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι.

Ισχυρή αυτή η έκλειψη – αν και μερική – όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο μιας και, όπως είπαμε, είναι σε ζώδιο παγκοσμιότητας.