Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ



Η Πανσέληνος γίνεται στις 10.11.2011, ώρα 10.15 μ.μ (χειμερινή), στη 18ο του άξονα Ταύρου-Σκορπιού, του κατεξοχήν άξονα των χρηματοοικονομικών, ακριβώς πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Β. Δεσμού, που συνδέεται με θλίψη, ακόμα και με πένθος και στο επίσης βαρύ μεσοδιάστημα Ουρανού/ Πλούτωνα, που συνδέεται με εκρηκτικές καταστάσεις.

Την ίδια μέρα ο Ερμής και η Αφροδίτη έχουν στενή σύνοδο στη 10ο του Τοξότη, απέναντι από το μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα της Ελλάδας, που συνδέεται με κατάλυση εξουσίας και αυταρχισμό πάσης μορφής.


 «Κλειδί» αυτής της Πανσελήνου είναι ο Άρης, που είναι στις 29ο Λέοντα, σε ακριβέστατη αντίθεση με Ποσειδώνα και σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα της Πανσελήνου αλλά και Ερμή της Ελλάδας. Τέτοιο «εκρηκτικό» Άρη δεν έχουμε ξαναβρεί τα τελευταία χρόνια, ο οποίος και σε βασιλικό αστέρα βρίσκεται αλλά και ενεργοποιεί ‘’to the point’’ τον άξονα θανάτου του ωροσκοπίου της Ελλάδας (Άρης/ Κρόνος) που είναι στις 14ο Ζυγού.

Εν τω μεταξύ ο Β. δεσμός εξακολουθεί να είναι στις 14ο Τοξότη, σε σύνοδο με Άρη της Ελλάδας και ο Ουρανός στις 1ο Κριού σε τετράγωνο και ενάμιση τετράγωνο με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας, ο δε Κρόνος πανίσχυρος στις 23ο Ζυγού κάνει αντίθεση με το M/C του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, που είναι στις 19ο Κριού.

Καλό «χαρτί» της ημέρας ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου που κάνει τρίγωνο ιδιομοιρίας με τον Ουρανό (1ο Λέοντος ο Ωροσκόπος, 1ο Κριού ο Ουρανός).

Ευτυχώς ο άξονας Ήλιου/ Δία (φυσική και υλική αφθονία) είναι στις 10ο Υδροχόου, πάνω στο M/C της Πανσελήνου. Πάντως ο άξονας της εξέγερσης (Άρης/ Ουρανός)  και ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) εμπλέκονται ακριβώς με Β. Δεσμό και με τον Άρη της Ελλάδας καθώς και με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου, ενώ ο άξονας της «ξαφνικής τύχης» (Δίας/ Ουρανός) είναι ακριβώς πάνω στο M/C της Πανσελήνου. Ας την αποσυμβολίσουμε, όσο γίνεται:

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου/ Σκορπιού πάντα συνδέεται με θέματα χρηματοοικονομικά.

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή γίνεται στον 11ο οίκο, οίκο κοινοβουλίου, πολιτικής, συλλογικότητας, άρα σημαντικά θέματα που αφορούν σε αυτούς τους τομείς μπορούν να συνδεθούν μ’ αυτήν την Πανσέληνο.

Γίνεται στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, άρα μπορεί το στοιχείο του παρασκηνίου να είναι έντονο αυτές τις μέρες (το βιώνουμε άλλωστε).

Η εμπλοκή της με Κρόνο/ Β. Δεσμού είναι ένδειξη χωρισμού, μοναξιάς, μπορεί να δηλώνει καταστάσεις «χηρείας ή ορφάνιας», σύμφωνα με σύγχρονες τάσεις της Αστρολογίας.

Η εμπλοκή της με Ουρανό/ Πλούτωνα είναι ένδειξη υπερβολικής νευρικής έντασης, που μπορεί να ξεσπάσει και με τρόπους ιδιαίτερα έντονους, ακόμα και καταστροφικούς.

Ερμής και Αφροδίτη σε Κρόνο/ Πλούτωνα της Ελλάδας δείχνουν δυσκολία σε κάθε μορφή επικοινωνίας, λιτότητα, μοναξιά ακόμα και απομόνωση· δύσκολες ενδείξεις για θέματα οικονομικά.

Ο Άρης σε ακριβέστατη αντίθεση με Ποσειδώνα είναι ένδειξη αποτυχίας, έλλειψης στοχοθεσίας και στοχοπροσήλωσης, απουσίας σχεδιασμού. Σε εμπλοκή και με τον Ερμή της Ελλάδας (υπόψη ο Ερμής στο ωροσκόπιο της Ελλάδας έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί κυβερνά τον Ήλιο και τη Σελήνη της Ελλάδας) δείχνει απερισκεψία, απροσεξία, πολλά σχέδια ουτοπικά. Σε ακριβέστατη πάλι εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα της ημέρας δείχνει ακόμα και βία, σκληρότητα, κακομεταχείριση, πολύ περισσότερο που εμπλέκεται και με Άρη/ Κρόνο του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Πάντως Ήλιος/ Δίας σε M/C της Ελλάδας είναι πολύ καλό «αμορτισέρ» και μας κάνει να ελπίζουμε πως μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που, όπως δείχνουν οι άλλοι αστρολογικοί παράγοντες, φαίνεται να υπάρχουν θα διατηρηθεί κάποια ισορροπία ή ακόμα, μπορεί και μέσα απ’ αυτές τις δυσκολίες, να προκύψει και κάτι, έστω αμυδρά, θετικό.

Πολύ περισσότερο που το M/C της Πανσελήνου εμπλέκεται ακριβώς και με τον άξονα της «ξαφνικής τύχης», τον άξονα Δία/ Ουρανού, κάτι που μπορεί να δείχνει ακόμα και μια «τυχερή στροφή», έστω και σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Άρης/ Ουρανός πάντως και Ουρανός /Ποσειδώνας, που είναι άξονες εξέγερσης (ακόμα και «επανάστασης») σε εμπλοκές ισχυρές και με το ωροσκόπιο της πανσελήνου αλλά και με το ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνουν κάποιο «τεστ νεύρων», ξαφνικά γεγονότα στα οποία μετέχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά και «μοίρασμα κοινών πόνων ή στενοχώριας, λύπης», όπως κατά λέξη γράφει γι’ αυτό το συνδυασμό ο Ebertin.

Πολύ δυνατή λοιπόν η Πανσέληνος του Σκορπιού που γίνεται τη στιγμή που ο Ουρανός ετοιμάζεται να «γυρίσει» για 3η φορά στη ‘’σημαδιακή’’ μοίρα της 0ο Κριού ενεργοποιώντας Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας κάτι που στην καλύτερη περίπτωση δηλώνει ξαφνικά περιστατικά, στη χειρότερη μπορεί να δηλώνει ξαφνικό δυσάρεστο γεγονός, χωρισμό, πένθος, απομόνωση.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα εκφραστεί όλη αυτή η προεκλειπτική πλανητική δυναμική γιατί στο μήνα του Τοξότη θα έχουμε πολύ δυναμικές εκλείψεις που αναλυτικά θα δούμε σ’ επόμενες αναλύσεις μας.