Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

4η Κάρτα Popolus




Η κάρτα 4 έχει την λατινική ονομασία Populus που σημαίνει «Λαός», «πλήθος» και η βασική λέξη κλειδί που χρησιμοποιείται γι’ αυτήν την κάρτα είναι η λέξη πίστη.




Συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου, ζώδιο το οποίο έχει να κάνει με τον πλανήτη Σελήνη και, όπως γνωρίζουν όσοι κατέχουν στοιχειώδη Αστρολογία, η Σελήνη και ο Καρκίνος συνδέονται με τον Λαό, γι’ αυτό και η κάρτα αυτή έχει την ονομασία Populus.

Όπως είχαμε δει και με τις άλλες κάρτες για να κατανοήσουμε τις έννοιες με τις οποίες συνδέονται θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε υπ’ όψιν και τους εσωτερικούς κυβερνήτες τους· θα πείτε ίσως πως η έννοια του εσωτερικού κυβερνήτη εισήχθη στην Αστρολογία του 20ου αιώνα, με την A. Bailey, άρα ο Παρακέλσος που έζησε τόσους αιώνες πριν πώς τους ήξερε;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή, ακόμα και αν κάτι δεν το ξέρουμε αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιδρά· και ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 αλλά όταν σήμερα ερμηνεύουμε ωροσκόπια που είναι πριν από αυτή την χρονολογία χρησιμοποιούμε και τον Πλούτωνα στην ερμηνευτική διαδικασία. Έτσι και με τους εσωτερικούς κυβερνήτες, μπορεί να τους μάθαμε από την Bailey στον 20ο αιώνα, πάντα όμως υπήρχαν και ασκούσαν – έστω υπόγεια και εσωτερικά και σε ένα μη συνειδητό επίπεδο – την επιρροή τους και κάποια πολύ ισχυρά πνεύματα, όπως ο Παρακέλσος, ίσως να την είχαν υποπτευθεί.

Στην κάρτα αυτή λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε πάλι τον εσωτερικό κυβερνήτη του Καρκίνου, που είναι ο Ποσειδώνας, για να κατανοήσουμε την δυναμική της (το γιατί ο Ποσειδώνας συνδέεται με τον Καρκίνο το αναλύουμε στο βιβλίο μας «Εσωτερική Αστρολογία») ο Ποσειδώνας όπως είναι γνωστό είναι «ο κύριος των υδάτων» άρα είναι φυσικό να συνδέεται με το πρώτο ζώδιο του νερού που είναι ο Καρκίνος· ο Ποσειδώνας επίσης συνδέεται με κάθε μορφή θρησκευτικότητας, πίστης, μεταφυσικής και έμπνευσης. Μετά από αυτά τα διευκρινιστικά ας δούμε τώρα τη σημασία αυτής της κάρτας.

Δηλώνει όπως είπαμε πίστη, αυτή είναι και η λέξη κλειδί της, αυτή είναι και η συμβουλή που μπορεί να δίνει ή η απάντηση σε μια ερώτηση. Αν πάρουμε υπόψιν πως μία μορφή πίστης είναι και η πίστης στον εαυτό μας, η αυτοπεποίθηση, τότε καταλαβαίνουμε γιατί η κάρτα αυτή μπορεί να συνδέεται ακόμα και με Εμπιστοσύνη στις προσωπικές μας ικανότητες αλλά και εμπιστοσύνη σε ικανότητες κάποιου άλλου ή στα λόγια κάποιου άλλου.

Δείχνει όπως είπαμε ηθικότητα, θρησκευτικότητα, είναι γενικά μία κάρτα προστασίας.

Αφού λοιπόν προσδιορίσαμε τις έννοιες με τις οποίες συνδέεται αυτή η κάρτα, ας δούμε τώρα πως μπορεί να αξιοποιηθεί στην ερμηνευτική η συμβουλευτική διαδικασία.

Αν αυτή η κάρτα προκύψει σε θετική σειρά, κυρίως στο τέλος ως 4η κάρτα μπορεί να δηλώνει επιτυχία στο θέμα για το οποίο ρωτάμε, επιτυχία ακόμα και με τη βοήθεια υπερβατικών δυνάμεων, δυνάμεων από άλλα επίπεδα, όπως π.χ. κάποιοι Άγιοι, ψυχές νεκρών και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το χώρο του υπερφυσικού.

Για τους αμφισβητίες προς κάθε μορφή μεταφυσικής, θα μπορούσαμε να πούμε πως η κάρτα αυτή δηλώνει ενεργοποίηση ψυχικών δυνάμεων που αγνοούμε και οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις σε κάποιο πρόβλημά μας. Οι οπαδοί αυτής της άποψης άλλωστε δέχονται πως το «θαύμα» δεν προκύπτει από την παρέμβαση μιας υπερβατικής οντότητας αλλά το ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτήν ενεργοποιεί δικές μας κρυμμένες δυνάμεις που λύνουν το πρόβλημα.

Άρα η κάρτα αυτή μπορεί να δηλώνει πως αν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό. Σε ερώτηση που έχει να κάνει με θέματα υγείας αν η κάρτα αυτή προκύψει στο τέλος μπορεί να δηλώνει ακόμα και αυτοθεραπεία ή θεραπεία μέσα από κάποια πίστη, ευνοεί φυσικά κάθε θεραπεία που γίνεται με ψυχοπνευματικά μέσα.

Σε ερώτηση αν πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιο άτομο η κάρτα αυτή στο τέλος του καταστρώματος είναι σαφέστατη ένδειξη εμπιστοσύνης και φυσικά σε θέματα επαγγελματικά δηλώνει επιτυχία αν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις· αν όμως αυτή η κάρτα πέσει στην 3η θέση που η 3η θέση είναι πάντοτε αρνητική, μπορεί να δείχνει τα εξής (μην ξεχνάμε εδώ θα ενεργοποιηθούν όλα τα αρνητικά της κάρτας).

Κίνδυνος εξαπάτησης, μιας και μην το ξεχνάμε αυτό η κάρτα αυτή έχει και ένα ποσειδώνιο στοιχείο, μιας και ο Ποσειδώνας κυβερνά εσωτερικά το Καρκίνο.

Κίνδυνοι από αφέλεια, από υπερβολική εμπιστοσύνη σε άλλους.

Υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων που μπορεί να οδηγήσει σε δράση που είναι πάνω από τις δυνατότητές μας.

Τυφλή πίστη που μπορεί να οδηγήσει σε δογματισμό ή φανατισμό που θα ακυρώσει την επιτυχία της όποιας προσπάθειάς μας.

Κίνδυνοι από υγρό στοιχείο, γι’ αυτό το λόγο μπορεί να είναι και επικίνδυνη σε ερώτηση που συνδέεται με θάλασσα.

Μπορεί να δηλώνει εμπόδια που συνδέονται με θρησκευτικές πεποιθήσεις π.χ. αν ρωτάμε για την επιτυχία ενός βιβλίου νεοεποχιτικού και βγει αυτή η κάρτα στην τρίτη αρνητική θέση μπορεί να δηλώνει αντίδραση από το χώρο της εκκλησίας.

Μπορεί επίσης να δηλώνει λανθασμένη διαίσθηση, κινδύνους από θεραπείες ψυχοπνευματικές, κινδύνους από τσαρλατάνους και αγύρτες κάθε μορφής.


Αυτά για την δυναμική αυτής της κάρτας που, όπως δείχνει και το όνομά της παίζει σημαντικό ρόλο σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με λαό, με μάζες.