Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Παρασκηνιακά φεγγάρια του Σκορπιού




Τώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά τεταμένη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό. Όλα τα σενάρια είναι επί τάπητος ….

Πριν προχωρήσουμε στα φεγγάρια του Νοέμβρη, θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά σε ένα σημαντικό παγκόσμιο πολιτικό γεγονός που συνέβη στα μέσα Ιουνίου 2011. 

Στην Πορτογαλία έγιναν εκλογές και προέκυψε νέα κυβέρνηση που, όπως και η προηγούμενη, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες (θα τον θυμόσαστε, οι κάπως μεγαλύτεροι) σε συνέντευξή του στον Παύλο Τσίμα, που μετέδωσε το Mega, δήλωσε πως πια έχουμε το «τέλος» της πολιτικής και των πολιτικών και πως η διακυβέρνηση γίνεται από τις «αόρατες» αγορές, τους ισχυρούς του χρήματος.

Εμείς, πριν 12 χρόνια, στα πλαίσια της στήλης μας στο περιοδικό Αστρολόγος,  το Γενάρη του 2000, τεύχος 8, σελ. 86-91, σε άρθρο μας με τίτλο «Το ωροσκόπιο του Millennium», σελ. 90, γράφαμε κατά λέξη αυτό που τώρα είναι πραγματικότητα και διαπίστωσε και ο Μάριο Σοάρες: «Ο κόσμος του χρήματος «εκτοπίζει» πια τους παραδοσιακούς πολιτικούς και ωμά κυβερνά... αλλάζει άρδην και βίαια όλο το σκηνικό του συστήματος αξιών και της οικονομίας μέσα από μια νέα μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση».

Νομίζουμε πως η ακρίβεια της τέχνης μας είναι ξεκάθαρη· το 2000 δεν υπήρχε ούτε υποψία οικονομικής κρίσης, Με τα εργαλεία που μας προσφέρει η τέχνη μας, προσδιορίστηκε όχι μόνο το μεγαλύτερο γεγονός της δεκαετίας, η οικονομική κρίση, αλλά ακόμα περισσότερο προσδιορίστηκε και η μεγάλη δομική αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης, η αντικατάσταση των πολιτικών από τον κόσμο των «αγορών», όπως εύστοχα εντόπισε και ο Πορτογάλος πολιτικός. Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, (το οποίο και έχουμε δημοσιεύσει σε αυτόν εδώ τον ιστοτοτοπο) γιατί πιστεύουμε πως είναι από εύγλωττο έως και... προφητικό και αυτό το λέμε όχι για να «ευλογήσουμε τα γένια μας» (μακριά από μας η έπαρση και η ματαιοδοξία, πιστέψτε με) αλλά για να δείξουμε τη λειτουργικότητα της τέχνης μας που μπορεί να αποκωδικοποιεί τα «σήματα» του μακρόκοσμου και να βγάζει απ’ αυτά συμπεράσματα για τον ανθρώπινο μικρόκοσμο.

Ας πάμε τώρα στα φεγγάρια του Σκορπιού, που γίνονται λίγο πριν τις δυναμικές εκλείψεις του επόμενου μήνα και που επηρεάζουν ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της χώρας μας. Ξεκινάμε λοιπόν με τη Νέα Σελήνη που γίνεται φυσικά στο ζώδιο του Σκορπιού και πολύ κοντά στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 3ο Σκορπιού, στην απόλυτη πτώση της Σελήνης, σημείο που συνδέεται κατεξοχήν με χρηματοοικονομικά και σημείο στο οποίο σημαντικά στελέχη της νυν κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν σημαντικά σημεία ή πλανήτες.


 Την ίδια μέρα έχουμε Ερμή και Αφροδίτη στις 20ο και 22ο του Σκορπιού αντίστοιχα, σε επίσης «βαριές» μοίρες και σε εμπλοκή με πολύ ισχυρά μεσοδιαστήματα. Ο Άρης στις 22ο Λέοντα (σε κρίσιμη μοίρα κι αυτός, όπως ο Ερμής και η Αφροδίτη) σε ακριβή τετράγωνο με τους δύο παραπάνω πλανήτες και σε εμπλοκή με τα ίδια βαριά μεσοδιαστήματα που εμπλέκονται κι αυτοί και που θα αναλύσουμε παρακάτω. Ο Κρόνος στις 21ο Ζυγού, στην απόλυτη έξαρση του, ο Δίας στις 5ο Ταύρου ανάδρομος, σε τρίγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 5ο Αιγόκερω (αυτό είναι το πολύ θετικό αυτής της Νέας Σελήνης), ο Ουρανός στις 1ο Κριού και ο Ποσειδώνας στις 28ο Υδροχόου, στον Ερμή της Ελλάδας.

Ήλιος/ Δίας, 4ο Λέοντα σε εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη, κάτι που είναι σίγουρα πολύ θετικό.

Άρης/ Κρόνος, 21ο Παρθένου, σε ακριβέστατο τετράγωνο και αντίθεση με Σελήνη και Αφροδίτη της Ελλάδας αντίστοιχα, κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά ισχυρό αλλά και δύσκολο.

Κρόνος/ Πλούτωνας, 28ο Σκορπιού, σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της ημέρας αλλά και με Ερμή της Ελλάδας. Βαριά κι αυτή η εμπλοκή.

Κρόνος/ Β. Δεσμός στις 19ο Σκορπιού, σε εμπλοκή με Αφροδίτη, Ερμή, και εν μέρει με τον Άρη, κάτι που επιτείνει τις ήδη σκληρές όψεις που έχουν αυτοί οι 3 πλανήτες μεταξύ τους .

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη ο Ωροσκόπος είναι στις 15ο Καρκίνου και το M/C στις 27ο Ιχθύων. Αξιοπρόσεκτο επίσης είναι πως οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στις 15ο Τοξότη/ Διδύμων ακριβώς στον Άρη της Ελλάδας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορεί να εκφραστεί αυτή η «αποδομητική» Σκορπίσια Νέα Σελήνη που, στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν, γίνεται ακριβώς στην ακμή του 5ου οίκου και στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται στον 6ο οίκο, οίκο που συνδέεται με δημόσια τάξη αλλά και καθημερινή ζωή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Νέα Σελήνη κάνει ακριβέστατες σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, κάτι που της προσδίδει και ένα «καρμικό» περιεχόμενο, πολύ περισσότερο που οι διελαύνοντες Δεσμοί της Σελήνης είναι πάνω στον Άρη της Ελλάδας και με αντισκιά στον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον «αποσυμβολισμό» της.

Νέα Σελήνη στο Σκορπιό συνδέεται πάντοτε με θέματα χρηματοοικονομικά, πολύ περισσότερο που γίνεται σε μοίρα που είναι καθαρά «μοίρα χρήματος»· δείχνει επίσης και παρασκήνια, ακόμα και υπονομευτικά γεγονότα σ’ αυτόν τον τομέα, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Οι εμπλοκές της με το Δία συνηγορεί για γέννηση κάτι καινούργιου, ευνοεί ενωμένες προσπάθειες, κάθε μορφή συλλογικότητας, επειδή όμως η εμπλοκή γίνεται με δύσκολη όψη (αντίθεση) μπορεί να υποδηλώνει και φαινόμενα αλαζονείας, υπερηφάνειας, καθώς και συγκρούσεις με το νόμο, διαφωνίες σε πλαίσιο συνεργασίας, ένταση σε επίπεδο σχέσεων.

Νέα Σελήνη σε εξάγωνο (θετική όψη) με Πλούτωνα, είναι κάτι που ευνοεί πραγματοποίηση νέων ιδεών, κάποιο ευχάριστο τελείωμα, πέρασμα σε καινούργιες καταστάσεις με σχετικά εύκολο τρόπο.

Κρόνος/ Β. Δεσμός σε εμπλοκή με Ερμή δείχνει δυσκολία σε συνεννοήσεις, συζητήσεις, κάποιες φορές ακόμα και δυσάρεστα νέα. Σε εμπλοκή με Αφροδίτη είναι ένδειξη χωρισμών, δύσκολος δείκτης για θέματα οικονομικά και σε εμπλοκή με Άρη μπορεί να δείχνει μια μεγάλη στενοχώρια στα πλαίσια μιας ομάδας.

Άρης/ Κρόνος σε ακριβέστατη εμπλοκή με Σελήνη και Αφροδίτη Ελλάδας δείχνει στενόχωρη κατάσταση για το λαό, δύσκολος οιωνός για την οικονομία και είναι επίσης δύσκολος οιωνός για μια γυναίκα του δημοσίου βίου.

Ήλιος/ Δίας σε εμπλοκή με νέα Σελήνη είναι ένδειξη για μια «τυχερή στροφή» έστω και μέσα σε πλαίσιο κρίσης, διαφωνιών, χωρισμών, ακόμα και εντάσεων.

Άρης/ Β. Δεσμός, Άρης Ελλάδας με διελαύνοντα Β. Δεσμό σε ακριβέστατη σύνοδο δείχνει κι αυτό σχέσεις, συνεργασίες, νέες ενώσεις που προκύπτουν μετά από διάλυση ή μεταμόρφωση υπαρχουσών ενώσεων. Είναι όμως κι αυτό ένδειξη εντάσεων και καβγάδων.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και Ερμή Ελλάδας είναι κάτι που δείχνει ανακρίβεια, ψευτιά, ένδειξη για «κλονισμένα νεύρα» και για πολύ «θολές» καταστάσεις σε επίπεδο εξουσίας. Είτε δηλαδή η εξουσία λειτουργεί με ψευτιές και ανακρίβειες, είτε υπάρχει τεράστια σύγχυση σε θέματα εξουσίας.

Πάντως, κι αυτό πιστεύουμε πως είναι το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης, η εμπλοκή της Ν. Σελήνης με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, δείχνει πως έστω σε δύσκολες συνθήκες, υπάρχει μια διάθεση συνεργασίας, καινούργιες επαφές και σχέσεις που δείχνουν πως πάμε σε ένα νέο σκηνικό σε όλα τα επίπεδα.