Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΩΡΙΑΙΑ – ΘΕΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ




Ένας κύριος, κατά το παρελθόν, είχε ζητήσει από μια φίλη του να τον βοηθήσει να επιχορηγηθεί από κάποια Ευρωπαϊκά προγράμματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της δουλειάς του. Του ζητήθηκε από την φίλη να προσκομίσει κάποια έγγραφα, μεταξύ αυτών και κάποια ‘’ευαίσθητου’’ χαρακτήρα, ούτως ώστε αυτή να μπορέσει να προωθήσει το αίτημα του.

Για λόγους αντικειμενικούς και πέρα από τη θέληση του ενδιαφερόμενου κυρίου η προσπάθεια αυτή ατόνησε και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός επικοινώνησε με την ‘’φίλη’’, ούτως ώστε να πάρει πίσω αυτά τα χαρτιά. Στο μεταξύ τους τηλεφώνημα, η φίλη ‘’τα μάσαγε’’ λέγοντας ότι δεν ξέρει που είναι ο φάκελος και προβάλλοντας συνεχώς δικαιολογίες για αναβολή της μεταξύ τους συνάντησης, που σκοπό θα είχε την επιστροφή του φακέλου. Ανήσυχος αρκετά είναι η αλήθεια ο άνθρωπος αυτός προσήλθε και μας ρώτησε

Με έχει εξαπατήσει με τα χαρτιά;

Τα χωροχρονικα στοιχεία που χρειαζόμασταν :

Αθήνα, 24/5/2011, 0:58 πμ



Ας ξεκινήσουμε με την τοποθέτηση των δεικτών

  • Κρόνος ο ερωτών, μιας και η ακμή του 1ου βρίσκεται στον Υδροχόο.
  • Δίας, η ‘’φίλη’’ – συνεργάτης μιας και η ακμή 11ου βρίσκεται στον Τοξότη. Τοποθετούμε ως δείκτη της, τον κυβερνήτη 11ου αφού μας ξεκαθαρίστηκε ότι με την εν λόγω κυρία, είχαν και έντονες φιλικές σχέσεις πέρα από μια πιθανή επιχειρηματική συνεργασία.

Μερικές γενικές παρατηρήσεις πάνω στο συγκεκριμένο Ωριαίο χάρτη. Πλανητική ώρα Άρη, απόλυτα συμβατή μιας και δείχνει την ένταση μεταξύ τους , η δε Σελήνη αργή που σημαίνει ότι τα όποια γεγονότα θα έχουν βραδεία εξέλιξη.

Ας δούμε λίγο την κατάσταση των εμπλεκόμενων μερών πριν προχωρήσουμε στην απάντηση του ερωτήματος

Ο ερωτών, Κρόνος, βρίσκεται  στο Ζυγό. Ισχυρός ναι μεν, αλλά αφενός ανάδρομος αφετέρου επάνω σε κάκιστο απλανή (Vindemiatrix) αλλά και σε δύσκολο οίκο, τον 8ο.Τι μας λένε αυτά τα στοιχεία για τον ερωτώντα; .Αφενός η ανάδρομη κίνηση του Κρόνου μας καταδεικνύει ότι ερωτών έχει χάσει σημαντικό μέρος της δύναμης του, της δουλειάς του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η παρουσία του δείκτη του πάνω στο κάκιστο απλανή Vindemiatrix, που συνδέεται μεταξύ άλλων και με απώλειες οικονομικές. Αφετέρου ο ερωτών βρίσκεται και σε δύσκολη οικονομική και ψυχική κατάσταση (Κρόνος στον 8ο). Ούτε ‘’ψύλλος στον κόρφο του’’ που θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός μας.

Αλλά και η παρουσία της Σελήνης, πάντα συγκυβερνήτη του ερωτώντος, σε κρίσιμη μοίρα φύσεως Άρη, που ελέγχει τα οικονομικά (εμπεριεχόμενο το ζώδιο του Κριού στον 2ο), αλλά κυρίως την καριέρα του ερωτώντος (μιας και η ακμή 10ου είναι στο Σκορπιό) μας δίνει έντονα τα σημάδια της κρίσης που βιώνει σε αυτά τα θέματα.

Επιπρόσθετα η παρουσία της Σελήνης πάνω στον Deneb Algedi, απλανή που συνδέεται με απώλεια φήμης, αλλά και χρημάτων, δεν προδιαθέτει στο να πει κανείς ότι ερωτών βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Επιπρόσθετα η παρουσία του δείκτη του ερωτώντος Κρόνου, σε όψη τετραγώνου με επικείμενη Ηλιακή έκλειψη (Ήλιος – βασικός δείκτης επαγγελματικών) έρχεται να ενισχύσει την δυσκολία της κατάστασης του.

Η φίλη και συνεργάτης, αντιπροσωπεύετε από τον Δία. Ένας Δίας σχετικά ισχυρός, μιας και βρίσκεται στην τριπλότητα του. Βρίσκεται στον 5ο της φίλης και στον 3ο του ερωτώντος. Η παρουσία του Δία αφενός στον 3ο οίκο του ερωτώντος αλλά και στα όρια του Κρόνου μας λέει αν μη τι άλλο ότι αυτοί οι δυο έχουν κάποια μορφή επικοινωνίας .

Όμως ποια είναι η σχέση αυτών των δυο την στιγμή της ερώτησης;

Αν κοιτάξουμε τις υποδοχές των δεικτών θα διαπιστώσουμε ότι εκεί που βρίσκεται ο Δίας (φίλη- συνεργάτης), ‘’μισεί τον Κρόνο. Από την άλλη ο Κρόνος είναι αδιάφορος για το Δια. Σίγουρα η σχέση τους στο παρελθόν ήταν καλύτερη από τι είναι τώρα. Η φίλη για λόγους δικούς της, κυρίως επαγγελματικούς και κοινωνικούς (μιας και ο Κρόνος βρίσκεται στον 10ο της φίλης) έχει επιλέξει να μην ‘’γουστάρει’’ τον ερωτώντα.

Η αρχική όμως ερώτηση ήταν σχετικά με την αξιοπιστία της και το κατά πόσον η φίλη αυτή έχει εξαπατήσει τον ερωτώντα. Βασικό εργαλείο για την διερεύνηση του ερωτήματος αυτού θα αποτελέσει η εξέταση του δείκτη της Δία, τόσο σε επίπεδο δυνάμεων (θεμελιωδών & συμπτωματικών), όσο και πορείας μέσα στο χάρτη αλλά και όψεων που αυτός έχει ή θα σχηματίσει.

Ας την εξετάσουμε λοιπόν για να βγάλουμε τα όποια συμπεράσματα μας.

Δίας σχετικά ισχυρός, μιας και βρίσκεται στην τριπλότητα του, αλλά και σε ένα ζώδιο στο οποίο δρα παρορμητικά και χωρίς πρόγραμμα (Κριός). Ο Δίας βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο από έξαρση και πρόσωπα, κάτι το οποίο του προσδίδει ακόμα περισσότερη δύναμη. Ο Δίας δεν σχηματίζει όψεις, άρα δεν βάλλεται, ούτε και πρόκειται να βληθεί άμεσα στην πορεία του μέσα στον ωριαίο χάρτη. Θα έλεγε κανείς ότι είναι απομονωμένος.

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η φίλη (Δίας) δεν έχει εξαπατήσει τον ερωτώντα μέχρι την στιγμή της ερώτησης.

Ας δούμε όμως και το τέλος της υπόθεσης και την εξέλιξη του θέματος τους.

Τέλος της υπόθεσης

Όπως είδαμε οι δυο δείκτες, Δίας και Κρόνος δεν έχουν όψεις και η μόνη τους σχέση είναι οι υποδοχές που ήδη εξετάσαμε. Έτσι καθοριστικό ρόλο θα παίξει η μελέτη της Σελήνης, συγκυβερνήτη πάντα του ερωτώντος, για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το τέλος της υπόθεσης.

Η Σελήνη δείκτης και αυτή του ερωτώντα αλλά και δείκτης του τέλους της υπόθεσης θα κάνει εξάγωνο με τον Δία. Επίσης η Σελήνη θα κάνει εξάγωνο και με τον Β.Δ που είναι ευνοϊκό σημάδι, αλλά και θετικός παράγοντας για την εξέλιξη σχέσεων. Αυτοί οι δυο θα βρεθούν και θα λήξει η ανησυχία του ερωτώντος γι αυτό το θέμα των χαρτιών και της υποψίας εξαπάτησης του.

Ωστόσο η συνάντηση αυτή θα αργήσει μιας που όπως είδαμε η κίνηση της Σελήνης είναι αργή.

Ένας επίσης παράγοντας αισιοδοξίας για την θετική έκβαση του ζητήματος είναι ο Κλήρος της Τύχης του ερωτώντος ο οποίος βρίσκεται στον 3ο οίκο του χάρτη αλλά και στον Ταύρο, δίνοντας έτσι εύνοια αλλά και ασφάλεια σε θέματα που σχετίζονται με χαρτιά, συμβόλαια κλπ.