Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



Η Πανσέληνος γίνεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12.27 μ.μ. (θερινή), στη 19ο Παρθένου – Ιχθύων, ακριβώς πάνω στους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, κάτι που μας επιτρέπει να τη χαρακτηρίσουμε «Καρμική Πανσέληνο», οι πλανητικές θέσεις αυτής της ημέρας είναι:

Ήλιος / Σελήνη 19ο Παρθένου/ Ιχθύων
Ερμής, 5ο Παρθένου
Αφροδίτη, 26ο Παρθένου
Άρης, 26ο Καρκίνου
Δίας, 10ο Ταύρου
Κρόνος, 16ο Ζυγού
Ουρανός, 3ο Κριού
Ποσειδώνας, 28ο Υδροχόου
Πλούτωνας, 4ο Αιγόκερω
Δεσμοί της Σελήνης, 19ο Τοξότη/ Διδύμων
Ωροσκόπος Πανσελήνου 23ο Σκορπιού.
M/C Πανσελήνου, 4ο Παρθένου.


Πολλά εντυπωσιακά έχει αυτή η Πανσέληνος, που αξίζει να τα δούμε όσο γίνεται πιο προσεκτικά και ένα προς ένα:

Α. Η Πανσέληνος, όπως αναφέραμε, γίνεται ακριβώς πάνω στους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, κάτι που θεωρούμε ιδιαίτερα «σημαδιακό»· δεν είναι όμως μόνο αυτό, γίνεται και σε τετράγωνο με τους διελαύνοντες Δεσμούς της Σελήνης σχηματίζοντας ένα σταυρό στα μεταβλητά ζώδια, στον οποίο σταυρό συμμετέχουν Αφροδίτη και Σελήνη της Ελλάδας, αλλά εμπλέκεται και ο επικίνδυνος άξονας Κρόνου/ Ποσειδώνας, άξονας σύγχυσης και ασθενειών.

Η δυναμική αυτή, που εξονυχιστικά θα αναλύσουμε παρακάτω, δείχνει ξεκάθαρα, κατά τη γνώμη μας, κάποιες «καρμικές» σχέσεις, κάποιες καινούργιες επαφές που θα οδηγήσουν σε νέες συνεργασίες, γενικά μια έντονη κοινωνική κινητικότητα, που θα συνδεθεί όμως, όπως και παραπάνω γράψαμε όταν αναλύαμε τη Νέα Σελήνη, με τελειώματα και χωρισμούς.

Β. Πολλοί πλανήτες και σημεία σε ενεργειακά φορτισμένα σημεία· ας τα δούμε ένα προς ένα:

Ερμής και Μεσουράνημα σε κρίσιμη μοίρα (4ο Παρθένου) και σε «πύλη» (πύλη που συνδέεται με επιδεξιότητα, «ταχυδακτυλουργία»).
Αφροδίτη, στην απόλυτη πτώση της (27ο Παρθένου).
Άρης κοντά στην απόλυτη πτώση του (26ο Καρκίνου) και σε κρίσιμη μοίρα.
Κρόνος στις 16ο Ζυγού, σε σημείο που ο Carelli το συνδέει με προδοσία κάθε μορφής.
Δεσμοί της Σελήνης κοντά σε κρίσιμες μοίρες (17ο Τοξότη-Διδύμων είναι κρίσιμες μοίρες).

Σίγουρα κάποια «κρίση» υποδηλώνει σημειολογικά αυτή η Πανσέληνος· αν θυμάστε πριν 3 χρόνια μιλούσαμε για «φαινόμενα καθολικής κρίσης» επειδή είχαν συσσωρευτεί πολλοί πλανήτες σε «κρίσιμες μοίρες» και είχαμε την κρίση των Lehmans- Brothers που άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου».

Έτσι και τώρα φαίνεται να εκδηλώνεται μια πολύ ισχυρή κρίση. Θέλουμε πάλι να τονίσουμε πως πλανήτες σε πτώση – και μάλιστα στην απόλυτη πτώση τους! – βγάζουν τις χειρότερες ποιότητές τους. Έτσι και η Αφροδίτη στην απόλυτη πτώση της δείχνει λιτότητα, απουσία συναισθηματισμού και φιλανθρωπίας, συνεργασίες που γίνονται όχι εκούσια αλλά σε πλαίσιο ψυχαναγκαστικό. Ο Άρης πάλι στην απόλυτη πτώση του βγάζει τις πιο επιθετικές ποιότητές του, επιθετικότητα, βία, σκληρότητα.

Γ. Την ημέρα της Πανσελήνου ο Ερμής και το Μεσουράνημα κάνουν μια εξαιρετική όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα, όμως Ερμής και Μεσουράνημα είναι ακριβώς πάνω στον άξονα του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) και ο Πλούτωνας έχει ακριβές σχεδόν τετράγωνο με Ουρανό, κάτι που δηλώνει πως από μια εκρηκτική ανατροπή, από κάποιο «τελείωμα», μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό· μπορεί επίσης να δηλώνει πως αποδομήσεις οποιασδήποτε μορφής μπορεί και να γίνουν με τον πιο ήρεμο τρόπο ή, έστω, με το μικρότερο κόστος.

Δ. Ο ωροσκόπος σε κρίσιμη μοίρα κι αυτός και σε εμπλοκή με τον άξονα Κρόνου/ Πλούτωνα, που συνδέεται με «κατάλυση εξουσίας» αλλά και με σκληρές συνθήκες ή περιστάσεις στη ζωή.

Ε. Το M/C σε κρίσιμη μοίρα κι αυτό και σε εμπλοκή με Άρη/ Κρόνο είναι η σαφέστερη ένδειξη αποδόμησης, αλλαγής σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άσκηση εξουσίας, αλλά μπορεί να δηλώνει και κάποιο θάνατο κυριολεκτικό, θάνατο κάποιου σημαντικού προσώπου της δημόσιας ζωής.

Στ. Πολύ «σκληρό» επίσης στοιχείο αυτής της πανσελήνου είναι η εμπλοκή των αξόνων της βίας και της επανάστασης (Άρης/ Πλούτωνας, Άρης/ Ουρανός) με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Αυτό μπορεί να δηλώνει:

Βλάβη σε άλλους που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ύπουλο τρόπο.
Κάποια φυσική καταστροφή που πιο πιθανόν είναι να συνδέεται με το υγρό στοιχείο.
Βία για αντιμετώπιση δυσκολιών.
Έλλειψη προσαρμογής, χωρισμός, καταστροφές οποιασδήποτε μορφής.
Εξασθένηση, καταστάσεις έως και «παραληρηματικές».

Πολύ «δυνατή» μας φαίνεται αυτή η πανσέληνος και αν μέχρι τέλος Σεπτέμβρη δεν έχουν συμβεί ισχυρές αλλαγές δομικής υφής - ο Σεπτέμβρης σίγουρα τις εκκολάπτει, αν δεν συνδεθεί μ΄ αυτές τις αλλαγές που, επαναλαμβάνουμε δεν είναι μόνο σε στενά εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο παγκόσμιο.

Μόνο που τώρα που «έκανε ο άνθρωπος τη γη κι όλο το σύμπαν σπίτι», όπως έγραψε και ο ποιητής, μια αλλαγή σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μπορεί να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα (αυτό είναι μία από τις «παρενέργειες» της παγκοσμιοποίησης, που επιβεβαιώνει τη θεωρία του χάους, σύμφωνα με την οποία το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Ασία μπορεί να φέρει τρικυμία στην άλλη άκρη της γης) και γι’ αυτό θα πρέπει να ακροαζόμαστε προσεχτικά όλα τα γεγονότα, όσο μακριά κι αν γίνονται, και να προσπαθούμε να βλέπουμε και τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές τους.

Αυτά λοιπόν για τα τελευταία φεγγάρια του καλοκαιριού, επόμενο βήμα τα πρώτα φθινοπωρινά φεγγάρια. 

Μέχρι τότε, καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, μιας και ο Σεπτέμβρης, όπως κάθε χρόνο γράφουμε, είναι ο ωραιότερος μήνας του καλοκαιριού.