Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η λειτουργία των πλανητών στην απόλυτη έξαρση της Σελήνης



Είναι γνωστό πως η Σελήνη έχει έξαρση στον Ταύρο (η ευαίσθητη Σελήνη έχει «τίτλους» σε ζώδια προστατευτικά, όπως ο Καρκίνος και ο Ταύρος· άλλωστε το κύτταρο, με το οποίο η Σελήνη συνδέεται, έχει ανάγκη από προστατευτικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί, να λειτουργήσει και να εκδιπλώσει τις δυνατότητές του, που είναι αρχικά σε λανθάνουσα κατάσταση)· λιγότερο γνωστό όμως είναι πως η απόλυτη έξαρσή της είναι στην 3ο Ταύρου, μοίρα που είναι άλλωστε και «Μοίρα Οικονομικής Επιτυχίας» κατά τον περίφημο Ιταλό Αστρολόγο Andriano Carelli.

Γιατί, όμως, στην 3ο Ταύρου; Για να το καταλάβουμε αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη την αρχαία ελληνική θεωρία της Μονομοιρίας, σύμφωνα με την οποία κάθε πλανήτης (από τους 7 παραδοσιακούς) κυβερνά μία συγκεκριμένη μοίρα του ζωδιακού. Την πρώτη μοίρα την κυβερνά ο κυβερνήτης του ζωδίου (π.χ. στον Ταύρο η Αφροδίτη), τη δεύτερη ο πλανήτης που ακολουθεί στη Χαλδαϊκή σειρά των πλανητών (στη χαλδαϊκή σειρά έχουμε: Κρόνο, Δία, Άρη, Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή, Σελήνη), άρα στην περίπτωση του Ταύρου ο Ερμής και την τρίτη βέβαια μοίρα του Ταύρου την κυβερνά η Σελήνη, η οποία κυβερνά και την τριπλότητα της γης, στην οποία και ο Ταύρος ανήκει.

Πλανήτες λοιπόν σ’ αυτή τη μοίρα συνδέονται με οικονομική επιτυχία, ακόμα και πλούτο, υλική άνεση ή και υλικά αγαθά. Ας δούμε λοιπόν πως λειτουργούν οι πλανήτες σ’ αυτή τη μοίρα (προσοχή: ανοχή στο όριο της μοίρας ή, ακόμα καλύτερα, 45’):



Ήλιος: μεγάλη οικονομική άνεση, επιτυχία σε θέματα οικονομικά, διευθυντής οικονομικού οργανισμού (π.χ. ο Strauss Kahn έχει Ήλιο σ’ αυτήν τη μοίρα), επιτυχημένος ασφαλιστής, οικονομολόγος, πατέρας ή σύζυγος με μεγάλη οικονομική δύναμη.

Σελήνη: μητέρα-σύζυγος οικονομικά επιτυχημένη ή που βοηθά σε οικονομική επιτυχία, επιτυχημένη ασχολία με real estate, ψυχή που λαχταρά την ασφάλεια και την οικονομική κατοχύρωση, μεγάλη επιτυχία με βοήθεια γυναικών - ανθηρά οικονομικά από επαγγέλματα που συνδέονται με γυναίκες, κοινό.

Ερμής: μεγάλη οικονομική επιτυχία σε εμπόριο, σε επαγγέλματα που συνδέονται με σπουδές, ταξίδια, παιδιά, έγγραφα, μεταφορές.

Αφροδίτη: εξαιρετική θέση, μιας και στο ζώδιο αυτό η Αφροδίτη έχει θέση. Επιτυχημένος οικονομικά γάμος, μεγάλη οικονομική άνεση, οικονομικό όφελος από θέματα που συνδέονται με τέχνη, ομορφιά, αισθητική, αρμονία.

Άρης: μικρή η ευεργεσία μιας και ο Άρης έχει αδυναμία στον Ταύρο και πτώση στον Καρκίνο, στο ζώδιο της Σελήνης. Πάντως μπορεί να δώσει επιτυχία επαγγελματική με βοήθεια γυναικών ή επαγγελματική ενασχόληση στη δουλειά της συζύγου ή σε δουλειά που αποκτήθηκε με τη βοήθεια της συζύγου.

Δίας: εύνοια από το εξωτερικό, χρήματα από συναλλαγές που συνδέονται με το εξωτερικό, κέρδη από διανοητικά επαγγέλματα, από συγγενείς, ταξίδια, εισαγωγές - εξαγωγές, επενδύσεις, συνάλλαγμα - εύνοια σε νομικά θέματα, δεν «ξεμένει» εύκολα από χρήματα.

Κρόνος: εξασφάλιση οικονομικής ισορροπίας με τη βοήθεια γυναικών, επιτυχία επαγγελματική και οικονομική με τη βοήθεια του πατέρα (ή του συζύγου, σε γυναικείο ωροσκόπιο). Μπορεί όμως και να λειτουργήσει και η περιοριστική φύση του Κρόνου και να δώσει δυσκολίες στα οικονομικά. (Το ‘χουν όσοι γεννήθηκαν τους πρώτους μήνες του 1970) – Επίσης, οικονομική επιτυχία με καθυστέρηση, σε μεγάλη ηλικία, με βοήθεια ώριμων ανθρώπων, πιθανόν ηλικιωμένων. Εύνοια σε γραφειοκρατικά θέματα.

Ουρανός: Ξαφνικές οικονομικές διακυμάνσεις, κάτι που όμως λειτουργεί σε επίπεδο γενιάς· μπορεί επίσης να φέρει και ανατροπές οικονομικές ή αλλαγές στο σύστημα αξιών, να φέρει και στροφή σε παραδοσιακά αξιακά συστήματα. Όταν ο Ουρανός ήταν σ’ αυτή τη μοίρα, το 1936, στην Ελλάδα είχαμε τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου και την έναρξη του Εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία, που και τα δύο γεγονότα συνδέονται με την προώθηση στην εξουσία δυνάμεων (Μεταξάς, Φράνκο) που προωθούσαν ένα συντηρητικό σύστημα αξιών (Ταύρος) αλλά είχαν και χαρακτήρα ανατρεπτικό (Ουρανός).

Ποσειδώνας & Πλούτωνας, επηρεάζουν γενιές, δε λειτουργούν εύκολα σε ατομικό ωροσκόπιο κα αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν εν ζωή άτομα που να έχουν αυτούς τους πλανήτες στην 3ο Ταύρου.