Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 32 κάρτες του συστήματος του Παράκελσου - 1η ΚΑΡΤΑ PUER


Θα αναφέρουμε στην 1η στήλη την Λατινική ονομασία, όπως ακριβώς την ονόμαζε ο ίδιος ο Παράκελσος, στην 2η στήλη την λέξη κλειδί που έχει και στην 3η στήλη την αστρολογική τους σύνδεση.

Αργότερα θα δώσουμε και περισσότερες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με καθαρά μεταφυσικές παραμέτρους.



ΚΑρτα puer


Η κάρτα αυτή συνδέεται με το ζώδιο του Κριού, άρα και έχει τα χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου και θετικά και αρνητικά. Δεν είναι τυχαίο πως η κάρτα αυτή έχει την ονομασία «Puer», που σημαίνει παιδί, κυρίως αγόρι.

Όπως θα ξέρετε οι Κριοί αποκαλούνται «μωρά του ζωδιακού», διακρίνονται και από την αθωότητα του μικρού παιδιού αλλά και από την ζωηράδα του μικρού παιδιού.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου είναι η ζωηράδα και ο αυθορμητισμός, ζωηράδα που κάποιες φορές παίρνει τη μορφή της υπερκινητικότητας και αυθορμητισμός που κάποιες φορές παίρνει την μορφή της απερισκεψίας.

Όμως ο Κριός, στην Εσωτερική Αστρολογία συνδέεται με τον πλανήτη Ουρανό (ιεραρχικός κυβερνήτης του) και μέσω αυτού με την 7η ακτίνα της τελετουργικής τάξης. Η τάξη αυτή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει στασιμότητα, δεν είναι τάξη συντηρητισμού και μούχλας αλλά τάξη που παράγει ενέργεια. Είναι η τάξη στην οποία βρίσκεται ο πολεμιστής πριν ξεκινήσει την μάχη, όταν στην περισυλλογή που κάνει συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις και κάνει τον τελευταίο έλεγχο (μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κριός είναι το ζώδιο του πολεμιστή). Γι’ αυτό και η κάρτα αυτή συνδέεται και με τον Κριό αλλά και με την τάξη· είναι η τάξη που απαιτείται πριν από την μάχη, είναι η τάξη που οδηγεί σε ενέργεια. Αυτή η τάξη, το ξανατονίζουμε, δεν είναι μία τάξη στασιμότητας, είναι μία τάξη αναστοχασμού και τελικού ελέγχου και αυτό πρέπει να το εμπεδώσουμε.

Μία άλλη σημασία αυτής της κάρτας είναι η πίστη με την σημασία της αφοσίωσης· είναι η πίστη του πολεμιστή στην ομάδα που ανήκει αλλά και στο ιδανικό που υπηρετεί. Μην ξεχνάμε πως σε κάθε πολεμικό Τάγμα η πίστη είναι η πρώτη προϋπόθεση. Όταν υπάρχει πίστη ο πολεμιστής παραμένει και σταθερός στις αξίες του αλλά και στους συντρόφους του και εάν όλοι έχουν πίστη και σταθερότητα στις αρχές τους και ενεργούν για τον ίδιο σκοπό, τότε υπάρχει και ομόνοια μεταξύ τους, είναι ένα σώμα μια ψυχή και αυτή η ομόνοια μπορεί να συντελέσει στο να παραμερισθούν και οι τυχόν διαφορές.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν αυτό που δηλώνει αυτή η κάρτα είναι:

Τάξη που παράγει ενέργεια.
Πίστη με την σημασία της αφοσίωσης και της σταθερότητας.
Ομόνοια ανάμεσα σε συντρόφους, συναδέλφους, συναγωνιστές.

Φυσικά αν η κάρτα πέσει ανάποδα η σημασία της είναι μόνο αρνητική και δηλώνει τα αντίθετα από όσα αναφέραμε και όλα τα αρνητικά του ζωδίου του Κριού.

Συγκεκριμένα μπορεί να δηλώνει: θρασύτητα, βιασύνη, χυδαιότητα, επιπολαιότητα, κίνδυνο από ατύχημα, διχόνοια, τσακωμούς, καβγάδες, εντάσεις στα πλαίσια μιας ομάδας, έλλειψη εμπιστοσύνης, δειλία.

Επίσης αρνητικά λειτουργεί όταν στο κατάστρωμα που κάνουμε με τις 4 κάρτες βρεθεί στην πάντα αρνητική τρίτη θέση· αν βρεθεί εκεί δείχνει πως υπάρχουν εμπόδια από βιασύνη, έλλειψη διαλλακτικότητας, απιστία και γι’ αυτό θα πρέπει αυτά να αποφευχθούν.


Απόσπασμα από το βιβλίο ‘’ Το Μαντικό Σύστημα του Παρακέλσου’’  (2011, Δρ. Χ. Παιζης)