Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ



Στο αστρολογικό τοπίο η κατάσταση είναι «βαριά», μιας και οι «βαρείς» πλανήτες εμπλέκονται και με πλανήτες της Uranian Σχολής, κάτι που κάνει το τοπίο ακόμα πιο βαρύ.

Συγκεκριμένα ο Hades (που συνδέεται με φτώχεια), ο Kronos (που συνδέεται με εξουσίες) εμπλέκονται με Πλούτωνα και Ουρανό, κάτι που φέρνει εκρηκτικές ανατροπές σε επίπεδο εξουσιών (το είδαμε, άλλωστε, με την ανατροπή όλων των καθεστώτων της Βορείου Αφρικής, με τον πόλεμο στη Λιβύη και τον Εμφύλιο στη Συρία)· επίσης ο Κρόνος εμπλέκεται με τον Zeus της Uranian, με τον οποίο εμπλέκεται και ο Ποσειδώνας, εμπλοκή που μπορεί να δώσει ακόμα και «μηχανικές βλάβες» ή κίνδυνο από το υγρό στοιχείο (ας θυμηθούμε το πρόσφατο σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, το πρόβλημα με το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα, τα προβλήματα με τα πυρηνικά εργοστάσια σε βαλκανικές γειτονικές χώρες).



Γενικά η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και, όπως έχουμε ξαναγράψει και σε παλαιότερα κείμενά μας, «η θάλασσα ανακατεύει ουρανό και φύκια / μέχρι να βρει το κανονικό της χρώμα».

Φαίνεται πως όλες οι ισορροπίες ανατρέπονται, για να δημιουργηθούν καινούργιες ισορροπίες μέσα στα πλαίσια ενός Σχεδίου που το ανθρώπινο πεπερασμένο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει.

Ας πάμε λοιπόν τώρα να δούμε πως είναι «τα φεγγάρια του Σεπτέμβρη», μήνα που πολλές φορές τα τελευταία χρόνια είχε ενδιαφέρον πολιτικό (οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις π.χ. συνδέονται μ’ αυτό το μήνα).

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 29 Αυγούστου 2011, ώρα 6.03π.μ., στην 5ο της Παρθένου. Ας δούμε λίγο πως είναι η «πλανητική εικόνα» αυτής της Νέας Σελήνης.



Ήλιος και Σελήνη στην 5ο Παρθένου.
Ερμής 19ο Λέοντα.
Αφροδίτη 8ο Παρθένου (στην πτώση της).
Άρης 16ο Καρκίνου (στην πτώση του).
Δίας 10ο Ταύρου.
Κρόνος 14ο Ζυγού.
Ουρανός 3ο Κριού.
Ποσειδώνας 29ο Υδροχόου.
Πλούτωνας 4ο Αιγόκερω.
Δεσμοί Σελήνης στις 20ο Τοξότη – Διδύμων.

Θετικό σημείο της ημέρας είναι το τρίγωνο Δία/ Αφροδίτης (έστω και πτωτικής Αφροδίτης) και το πιο εντυπωσιακό τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα. Γενικά η Νέα Σελήνη αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και θετική, αν δεν υπήρχε το πολύ σκληρό τετράγωνο Άρη/ Κρόνου που, αξίζει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Ας ξεκινήσουμε μ’ αυτό.

ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΡΗ/ ΚΡΟΝΟΥ

Είναι γνωστό πως οι δύο αυτοί πλανήτες παραδοσιακά ονομάζονται «κακοποιοί», «κακεργέτες» και οι σκληρές όψεις μεταξύ τους (όπως είναι και αυτό το τετράγωνο) είναι πάντα ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Άρης/ Κρόνος σε σκληρή όψη δηλώνουν μπλοκαρισμένη ενέργεια, θάνατο και δημιουργία καταστάσεων που απαιτούν εξαιρετική αντοχή για να αντιμετωπιστούν. Πολύ πιο επικίνδυνο όμως είναι το ότι αμφότεροι (και ο Κρόνος και ο Άρης) βρίσκονται σε ζώδια που είναι εχθρικά για τον καθένα πλανήτη. Ας το καταλάβουμε καλύτερα: ο Άρης είναι στον Καρκίνο, σε ζώδιο που έχει πτώση (και στην πτώση ο πλανήτης, θα το ξέρετε, το χουμε γράψει τόσες φορές άλλωστε, βγάζει το χειρότερο εαυτό του) αλλά δυστυχώς και ο Κρόνος έχει αδυναμία, άρα ο Άρης βρίσκεται σε ζώδιο εχθρικό προς τον Κρόνο, τον πλανήτη με τον οποίο κάνει τη σκληρή όψη τετραγώνου.

Από την άλλη ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζυγό, σε ζώδιο που έχει βέβαια έξαρση αλλά στο οποίο ο Άρης – ο αντίπαλός του – έχει αδυναμία. Ο Άρης και ο Κρόνος λοιπόν, βρίσκονται σε σκληρή σύγκρουση (αυτό δηλώνει το τετράγωνο) τη στιγμή που ο ένας είναι επαρμένος και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του (η έξαρση του Κρόνου) από την άλλη ο άλλος, ο Άρης, ως πτωτικός βγάζει την πιο κακή ποιότητά του. Μαζί με όλα αυτά και οι 2 βρίσκονται σε ζώδια που είναι εχθρικά για τον αντίπαλο και, έτσι, ο Άρης βρίσκεται σε ζώδιο που «μισεί» τον Κρόνο (η αδυναμία του Κρόνου στον Καρκίνο) και ο Κρόνος σε ζώδιο που «μισεί» τον Άρη (η αδυναμία του Άρη στον Κριό). Φαίνεται πολύ σκληρή αυτή η μάχη και γίνεται ακόμα πιο σκληρή, αν πάρουμε υπόψη πως και στο μεσοδιάστημα Άρη/ Κρόνου παρεμβαίνει ο Ποσειδώνας. Αξιοπρόσεκτο είναι πως Άρης – Κρόνος ενεργοποιούν το γενέθλιο μεσοδιάστημα Άρη - Κρόνου της Ελλάδας, που είναι στις 15ο περίπου του Ζυγού.

Έχουμε λοιπόν σκληρή όψη, σκληρών πλανητών με ενεργοποίηση του ίδιου άξονα του ωροσκοπίου της Ελλάδας και με εμπλοκή του Ποσειδώνα, ο οποίος από το σημείο που βρίσκεται (29ο Υδροχόου) ενεργοποιεί και το γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας.

Ας δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει αυτή η, πραγματικά βαριά, δυναμική:

Η δυναμική αυτή δίνει ασθενική ζωτικότητα, μεγάλες δυσκολίες στη ζωή κάποιου, μειωμένες δυνάμεις και εξασθενημένες προσπάθειες – στην πολύ αρνητική της εκδοχή μπορεί να δώσει μια σοβαρή απώλεια. Η εμπλοκή με τον Ερμή της Ελλάδας μπορεί να δηλώνει αυταπάτες, σκοτεινές σκέψεις και έντονη απαισιοδοξία. Ας δούμε όμως τώρα και την υπόλοιπη δυναμική της Νέας Σελήνης που, το ξανατονίζουμε, αν εξαιρέσουμε τη βαριά δυναμική που παραπάνω αναλύσαμε, θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και θετική:

Νέα Σελήνη σε τρίγωνο με Πλούτωνα είναι ένδειξη για καινούργια ξεκινήματα μέσα σε ένα κλίμα ευνοϊκών προδιαγραφών. Δείχνει κάποια άνοδο ή προαγωγή στη ζωή, πραγματοποίηση κάτι καινούριου, ευχάριστες συναισθηματικές μεταβολές. Επιτέλους, και κάτι ευχάριστο που, όμως δεν πρέπει να το υπερτιμήσουμε, αν πάρουμε υπόψη και τη βαριά δυναμική Άρη/ Κρόνου που παραπάνω αναφέραμε, η οποία όμως δεν «αγγίζει» τη Νέα Σελήνη με τρόπο άμεσο.

Η Νέα Σελήνη στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, στον οίκο που συνδέεται με παιδεία, πολιτισμό, δημιουργία, φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους τομείς αυτούς.

Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για τη Ν. Σελήνη, αυτή γίνεται στο πρώτο οίκο, οίκο που συνδέεται με εσωτερική πολιτική.

Το τρίγωνο Αφροδίτης- Πλούτωνα ευνοεί γέννηση καινούργιων πραγμάτων, είναι ευνοϊκό για θέματα που έχουν να κάνουν με τέχνη και ευνοεί κάθε δημιουργία που μπορεί να είναι ακόμα και αποτέλεσμα «αφύσικης» συνεργασίας· είναι θετικό επίσης και για θέματα οικονομικά .

Το μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης – Δία - Πλούτωνα, που είναι και το θετικότερο στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης είναι καθαρή ένδειξη «αρραβώνα» ή «γάμου» που, βέβαια, στην πολιτική μεταφράζεται ως κάποια επισημοποίηση μιας συνεργασίας.

Δύσκολο πάντως στοιχείο – για να μη βλέπουμε μόνο τη θετική δυναμική – είναι η εμπλοκή ωροσκόπου με Κρόνο/Πλούτωνα είναι ένδειξη σκληρών συνθηκών και περιστάσεων, χωρισμών ακόμα και απωλειών· ίσως μέσα από επώδυνες διαδικασίες, μέσα από διάλυση και αποσύνθεση, να προκύψει κάποια καινούργια δυναμική, ίσως πάλι κάποια αδήριτη – και αμείλικτη – αναγκαιότητα να οδηγήσει σε δημιουργία νέων σχηματισμών πάσης μορφής, ώστε να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις.

Το Μεσουράνημα πάλι – 18ο Ταύρου σε εμπλοκή με το βαρύ άξονα Κρόνου / Β. Δεσμού συνηγορεί για όσα παραπάνω αναφέραμε, δείχνει κάποιο «χωρισμό» ακόμα και κάποια απώλεια.

Εξακολουθεί βέβαια να υπάρχει το τετράγωνο των Δεσμών της Σελήνης με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, κάτι που, όταν είχε γίνει ξανά στο παρελθόν, συνδέθηκε με δυνατές πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις (1974, που είχαμε και τη μεταπολίτευση, 1992 με την έναρξη του κύματος μετανάστευσης από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, 1955 με την όξυνση στο Κυπριακό, 1936-37, με τη δικτατορία Μεταξά κ.ά.). Όμως τώρα οι δεσμοί της Σελήνης - Διελαύνοντες & Γενέθλιοι – έχουν εμπλοκή και με τον άξονα Κρόνου/ Ποσειδώνα, άξονα των ασθενειών, κάτι που δείχνει λύπη, στενοχώρια.

Γενικά αυτή η Νέα Σελήνη, παρά τις πολλές θετικές δυναμικές, έχει και πολλές δύσκολες πλευρές, κάτι που το ερμηνεύουμε ως προσπάθεια για επίλυση, αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, ή μπορεί και να δηλώνει πως όποιες αρνητικές δυναμικές μπορεί να αντιμετωπιστούν με σχετικά εύκολο τρόπο ή ακόμα και να μετριαστούν. Σημαντικό επίσης είναι πως ο άξονας των ξαφνικών γεγονότων και των επεμβάσεων (Άρης/ Ουρανός) έχει ακριβέστατη εμπλοκή με τον Ωροσκόπο, κάτι που δηλώνει ξαφνικά γεγονότα που τα βιώνουν πολλοί άνθρωποι μαζί, δείχνει επίσης και πολύ «τολμηρές» ενέργειες.

Τέλος η εμπλοκή του M/C και με Ουρανό/ Πλούτωνα ευνοεί μετασχηματισμούς και αναμορφώσεις πάσης φύσεως και μορφή.