Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση της έκλειψης θυμίζουμε πως οι εκλείψεις Σελήνης είναι πάντα και Πανσέληνος. Έτσι, την ημέρα της έκλειψης, έχουμε και μία Πανσέληνο στον άξονα Κριού – Ζυγού, άξονα πολέμου, κατά την Κλασική Αστρολογία.

Η έκλειψη αυτή είναι το δεύτερο «ματωμένο φεγγάρι», κάτι που της δίνει και μια πιο έντονη δυναμική.

Γίνεται στις 8 Οκτωβρίου 2014 στις 13.50 (θερινή ώρα), στη 15ο Ζυγού – Κριού με τον Ουρανό να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτήν, μιας και εμπλέκεται με σύνοδο και αντίθεση μ’ αυτήν (σύνοδο με τη Σελήνη, αντίθεση με τον Ήλιο).




Ας δούμε αρχικά τις θέσεις των πλανητών την ημέρα της έκλειψης:

Ήλιος στη 15ο Ζυγού.
Σελήνη στη 15ο Κριού.
Ουρανό στη 14ο Κριού.
Ερμής στην 1ο Σκορπιού, ανάδρομος.
Αφροδίτη στη 10ο Ζυγού, στον απλανή Vendimiatrix, που συνδέεται με ορφάνια και χηρεία και στον Κλήρο της Τύχης όμως της Ελλάδας (αλλά και στη Μαύρη Σελήνη της).
Άρης στις 17ο Τοξότη, στον Άρη της Ελλάδας, πάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα (δικτατορία, κατάλυση εξουσίας, περιορισμός) αλλά και σε ακριβές σχεδόν τρίγωνο με Δία, που είναι στις 17ο Λέοντος (το τρίγωνο είναι σχεδόν στα πρώτα λεπτά). Υπόψη ο Άρης είναι και σε κρίσιμη μοίρα.
Κρόνος κοντά στην κρίσιμη μοίρα της 22ο Σκορπιού (συγκεκριμένα 21ο 16΄).
Πλούτωνας κι αυτός κοντά σε κρίσιμη μοίρα, στις 11ο Αιγόκερω (η 12ο 30΄ του Αιγόκερω είναι κρίσιμη μοίρα).
Ποσειδώνας ανάδρομος κι αυτός κοντά σε κρίσιμη μοίρα (4ο Ιχθύων είναι κρίσιμη μοίρα, ο Ποσειδώνας είναι 5ο Ιχθύων).
Υπόψη πως η Σελήνη και ο Ουρανός  είναι κοντά - απόσταση αναπνοής – με την πιο «αρχηγική» μοίρα του Ζωδιακού (έχουμε γράψει γι’ αυτήν, είναι η 16ο Κριού).
Το M/C του ωροσκοπίου της Πανσελήνου – έκλειψη κι αυτό σε κρίσιμη μοίρα (25ο Ζυγού). Πολλές κρίσιμες μοίρες σ’ αυτήν την έκλειψη και μάλιστα με «βαρείς» πλανήτες (Άρη, Κρόνο,  Ποσειδώνα, Πλούτωνα) και ο άξονας του πολέμου και της βίας (Άρης/ Πλούτωνας) είναι σε ακριβέστατη εμπλοκή με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας, όπως και ο άξονας Άρη/ Ουρανού (επέμβαση, επανάσταση). Ευτυχώς που η έκλειψη, ο Άρης και η Αφροδίτη κάνουν άριστες όψεις με Ήλιο, Κρόνο της Ελλάδας.




«Σπαζοκεφαλιά» αστρολογική αυτή η έκλειψη στην οποία μορφοποιείται ένας από τους πιο καλούς και ευοίωνους αστρολογικούς σχηματισμούς, ο «χαρταετός» (kite), στο οποίο έχουμε τρία τρίγωνα, 2 εξάγωνα και μία αντίθεση.

Τα τρίγωνα είναι:
o Σελήνη, Ουρανός με Δία.
o Σελήνη, Ουρανός με Άρη.
o Δίας με Άρη.
Τα εξάγωνα είναι:
o Ήλιος με Δία.
o Ήλιος με Άρη.
Και η αντίθεση είναι με:
o Ήλιο – Σελήνη, Ουρανό

Φυσικά, αν προσμετρήσουμε χωριστά τον Ουρανό από τη Σελήνη (με την οποία έχει σύνοδο), τότε δεν έχουμε ένα αλλά δύο χαρταετούς, που σημειωτέον – κι αυτό είναι το σημαντικό – εμπλέκονται με ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας (Ήλιος, Κρόνος, Άρης).

Όμως, όσο θετικά κι αν είναι τα kite, είναι πάνω σε έκλειψη και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε ποτέ. η «θετικότητα» μιας έκλειψης βρίσκεται στο να «εκλείψει» κάτι μη ευχάριστο, δε σημαίνει αναγκαστικά πως απ’ αυτή θα προκύψει κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο. Έτσι πιθανόν να έχουμε μια μεγάλη κρίση δεν είναι τυχαίες οι κρίσιμες μοίρες – η οποία μπορεί να φέρει ανατροπές, θα δώσει όμως και πολλές ελπίδες.

Ας τα δούμε όμως όλα αυτά πιο αναλυτικά, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της έκλειψης:

Έκλειψη σε Ζυγό – Κριό, έχει πάντα να κάνει με ανατροπές ισορροπιών, διπλωματικές εμπλοκές, ανατροπές στην παγκόσμια σκακιέρα.
Η έκλειψη σε οίκους διπλωματίας (3ος/ 9ος) στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή συνηγορεί για τα παραπάνω.
Αν πάρουμε υπόψη πως οι παραπάνω οίκοι συνδέονται και με εξωτερικό αλλά και γειτονικά κράτη ιδιαίτερα, ίσως σε γειτονικά κράτη να υπάρχει κάποιος αναβρασμός ή εμείς να έχουμε έντονες σχέσεις με γειτονικά κράτη, ίσως και ιδιαίτερα δυναμικές.
Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας η έκλειψη αυτή επηρεάζει οίκους που συνδέονται με χώρους υγείας, δημόσιας τάξης, εκκλησία, παρασκήνιο, γι’ αυτό και στους τομείς αυτούς μπορεί να υπάρχει ιδιαίτερη ένταση και κινητικότητα.
Η εμπλοκή του Ουρανού με την έκλειψη μπορεί να εκφραστεί ως εξής:
o Ισχυρή παρόρμηση για ελευθερία, ανεξαρτησία, έλλειψη προσαρμογής, εσωτερική ανταρσία, ξαφνικά γεγονότα σε σχέσεις – συνεργασίες, συγκρούσεις κάθε μορφής.
o Γρήγορες αποφάσεις, συναισθηματικός εκνευρισμός, αυθορμητισμός, απερισκεψία.
Οι άριστες όψεις του Άρη, του Δία και του Ουρανού την ημέρα της έκλειψης δείχνουν:
o Πετυχημένες ενέργειες, επιχειρήσεις, συμφωνίες, κάποια «γέννηση».
o Ασυνήθιστα κατορθώματα μέσα από εξαιρετική προσπάθεια.
o Τάση για βιαστική ή πρόωρη ενέργεια.
o Ξεπέρασμα ενός κινδύνου, ξεπέρασμα δυσκολιών.
o Ανάληψη ηγετικής θέσης, νέος ηγέτης.
o Τυχερή στροφή στη ζωή, σωστή κίνηση, αξιοποίηση ευκαιρίας.
Όμως οι δύσκολες εμπλοκές του Άρη (45ο με Ερμή, αμφότεροι σε Κρόνο/ Πλούτωνα) δείχνουν φιλονικίες, λογομαχίες, καβγάδες, διαπληκτισμούς, αλλά και απόφαση επίλυσης δύσκολων προβλημάτων, ακόμα και με σκληρά μέτρα.
Οι εμπλοκές προσωπικών πλανητών του ωροσκοπίου της Ελλάδας με τον άξονα της βίας δηλώνουν: τραυματισμούς, ατυχήματα, αναστάτωση, ταραχή, σοκ, σε κάποιες περιπτώσεις φαινόμενα βίας ακόμα και ιδιόρρυθμα καιρικά φαινόμενα.
Η εμπλοκή Άρη/ Ουρανού με τους ίδιους πλανήτες του ωροσκοπίου της Ελλάδας δείχνει ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες στη ζωή που μπορεί να συνδεθεί με δυσκολίες προσαρμογής, χωρισμούς, βίαια φαινόμενα.
Ο άξονας πάντως Άρη/ Κρόνου σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα μιλά για «δύσκολη γέννα», δηλαδή ό,τι καινούργιο πρόκειται να εμφανιστεί, θα εμφανιστεί με δύσκολο τρόπο, είναι ένδειξη για «μυστηριώδη» θάνατο (σε ευρύτερο και όχι στενά εθνικό επίπεδο), κινδύνους από χημικά, νερό κ.ά.

Εν κατακλείδι η έκλειψη αυτή – και όλα τα «ματωμένα φεγγάρια», - blood moons – που προηγήθηκαν και έπονται στο 2015 δείχνουν πως μέσα από μια διαδικασία αποδόμησης προκύπτουν νέα δεδομένα τα οποία θα προωθήσουν την έναρξη μιας διαφορετικής εποχής.

 Αν αυτή η Νέα Εποχή εγγράφεται στα πλαίσια μιας αναγκαστικής εξελικτικής πορείας, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες της, σε μια διεύρυνση της συνείδησης που από «προσωπική» γίνεται πιο «υπερ- προσωπική», τότε οι «χαρταετοί» αυτής της έκλειψης θέλουν να μας δείξουν πως «γίνονται απ’ τα σκοτάδια φως», όπως έλεγε και ένας στίχος πολύ καλής τραγουδοποιού.