Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΜΕΡΙΚΗ (partial) έκλειψη Ηλίου

Γίνεται στις 24.10.2014, ώρα 0.55 (θερινή ώρα), στην 0. 25΄ Σκορπιού, με ακριβέστατη εμπλοκή και της Αφροδίτη. Ήλιου, Σελήνη.

Αφροδίτη λοιπόν στις 0ο Σκορπιού, ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα της φήμης και του πλούτου, στο μεσοδιάστημα Δία/ Πλούτωνα, κάτι που δίνει στην έκλειψη αυτή μιαν άλλη, ιδιαίτερη «πρωτότυπη» δυναμική.





Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την έκλειψη είναι στις 8ο Λέοντα, σε κρίσιμη μοίρα και στους σκληρούς απλανείς North και South Asellus, που συνδέονται με ατυχήματα, ναυάγια, και το M/C στις 26ο Κριού. Ο Ερμής στις 17ο Ζυγού ανάδρομος, ο Άρης στις 28ο Τοξότη κοντά στους σκληρούς απλανείς Aculeus και Αcumen. Ο Δίας στις 19ο Λέοντα σε άριστες όψεις τριγώνου και εξαγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι στις 19ο Ζυγού – Κριού. Ο Κρόνος στην κρίσιμη μοίρα στις 22ο Σκορπιού, Ουρανός στις 13ο Κριού και Πλούτωνας στις 12ο Αιγόκερω, αμφότεροι σε κρίσιμες μοίρες και σε τετράγωνο μεταξύ τους, ο Ποσειδώνας κι αυτός σε κρίσιμη μοίρα, στις 4ο Ιχθύων.

Αξίζει να προσέξουμε πως ο Άρης έχει απόκλιση 24ο 57΄ Νότια, «έξω από τα όρια» (το όριο είναι 23ο 27΄, που είναι η κλίση του άξονα της Γης και πλανήτης έξω από τα όρια τείνει να δρα με ιδιαίτερα έντονη δυναμική και προκλητικά ανεξάρτητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν ο πλανήτης αυτός είναι ο «θεός του πολέμου», ο οποίος στο μήκος της εκλειπτικής είναι - όπως πιο πάνω γράψαμε - σε επικίνδυνους απλανείς και σε σκληρές όψεις 45ο και  135ο με τον Κρόνο και τον Ήλιο της Ελλάδας).

Υπόψη πως και ο Ποσειδώνας έχει απόκλιση 10ο 29΄ Νότια, σε ακριβέστατη παραλληλία με την έκλειψη, και την Αφροδίτη δίνοντας μια έντονη πινελιά «σύγχυσης» στην - έτσι κι αλλιώς - «θολή» και «υπόγεια» έκλειψη, μιας και αυτή γίνεται στο «σκοτεινό» Σκορπιό. Πολύ πιο θολό το τοπίο αν πάρουμε υπόψη πως η έκλειψη γίνεται ακριβώς στο μεσοδιάστημα της σύγχυσης, της εξαπάτησης και της εξασθένησης, το μεσοδιάστημα Άρη/ Ποσειδώνα. Υπόψη πως τα σκληρά μεσοδιαστήματα Ήλιου/ Κρόνου, Σελήνης/ Κρόνου, Αφροδίτης/ Κρόνου, της έκλειψης εμπλέκονται με το M/C της Ελλάδας.




Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτή τη δυναμική:

Έκλειψη στο Σκορπιό έχει πάντα να κάνει με «τελειώματα» κάθε μορφής, παρασκηνιακά γεγονότα με χρήμα, τράπεζες, δάνεια, γενικότερα θέματα χρηματοοικονομικά. Θυμίζουμε πως πέρυσι με έκλειψη ηλιακή στο Σκορπιό είχαμε την ψηφοφορία εκείνη με την οποία πέρασαν πολύ σκληρά οικονομικά μέτρα.
Η έκλειψη γίνεται στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με υγεία, δημόσια τάξη, εργατική τάξη, σώματα ασφαλείας, γι’ αυτό και είναι πιθανόν στους τομείς αυτούς να υπάρχει κάποια ένταση.
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την έκλειψη αυτή γίνεται στον 4ο οίκο, οίκο που συνδέεται με αντιπολίτευση, γι’ αυτό και είναι πιθανόν να έχουμε σημαντικά δρώμενα σε όλη ή σε τμήμα της αντιπολίτευσης. Πέρυσι με έκλειψη ηλιακή στο Σκορπιό είχαμε τη δολοφονία των δύο νέων της Χ.Α.
Έκλειψη ακριβώς πάνω στον άξονα Δία – Πλούτωνα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για οργανωτές μεγάλων επιχειρήσεων (πάσης μορφής), για κερδοσκόπους αλλά και για άτομα που έχουν «αρχηγικές» θέσεις. Δεν θα μας εκπλήξει αν αυτή η έκλειψη συνδεθεί με κάποια σημαντική κρίση, ακόμα και με απώλεια, κυριολεκτική ή μεταφορική, κάποιου ηγέτη. Μπορεί πάλι να συνδεθεί με εμφάνιση ή ανάδειξη κάποιων προσώπων εξουσίας που, αν εμφανιστούν μ’ αυτήν την έκλειψη, η πορεία τους δε θα είναι και η καλύτερη δυνατή και για τους ίδιους, αλλά και για τα σύνολα που επηρεάζουν.
Η εμπλοκή Ήλιου, Σελήνης, Αφροδίτης στην έκλειψη επιτρέπει εμφάνιση κάποιας νέας σχέσης, συνεργασίας που, όμως, επειδή γίνεται στο σκοτεινό Σκορπιό και σε έκλειψη θα είναι ιδιαίτερα προβληματική. Γενικά η έκλειψη αυτή ευνοεί «σκοτεινές» συνεργασίες, σχέσεις και πολλές μπορεί να γίνουν υπό την επίδρασή της, να γίνουν όμως αργότερα γνωστές.
Οι παραλληλίες του Ποσειδώνα με την έκλειψη και την Αφροδίτη δείχνουν:
α. ευπάθεια, νοσηρότητα, αδυναμία, μεταπτώσεις, αβεβαιότητα.
β. απομόνωση, μοναξιά, παρεξηγήσεις.
γ. παράξενες διαθέσεις, εμφάνιση παράξενων απόψεων.
δ. εσωτερικές συγκρούσεις που οδηγούν σε ψυχικό σπαραγμό.
ε. αναποφασιστικότητα, αβεβαιότητα, σύγχυση, εξαπάτηση.
Η έκλειψη ακριβώς πάνω στον άξονα Άρη/ Ποσειδώνα δείχνει:
α. πτώση ζωτικότητας.
β. υπονόμευση σταθερότητας.
γ. εσωστρέφεια.
δ. αντισυμβατικές απόψεις για σχέσεις, συνεργασίες, έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων για αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων.
Οι σκληρές εμπλοκές της έκλειψης και του Κρόνου με το M/C της Ελλάδας – που παραπάνω αναφέραμε – σημειοδοτούν:
α. αίσθηση ασθένειας, χωρισμό.
β. μοναχικότητα, απομόνωση, χωρισμό.
γ. στην πολύ καλή εκδοχή μπορεί ο συνδυασμός αυτός να δείχνει εμφάνιση κάποιου προσώπου με μεγάλο αυτοέλεγχο, αίσθηση καθήκοντος και με μεγάλη σύνεση.
δ. Χωρισμούς, απομακρύνσεις, «λήξη» κάποιας κατάστασης.

Υπόψη πως το M/C συνδέεται στην πολιτική Αστρολογία και με την «κορυφή του Κράτους» και πως το Μάρτη του ’15 λογικά πρέπει να έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος, ίσως λοιπόν η έκλειψη αυτή να συνδέεται με τις διεργασίες για την επιλογή Προέδρου, μην ξεχνάμε πως και ο νυν Πρόεδρος το 2005 εξελέγη, αλλά είχε ήδη προταθεί από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή από το Δεκέμβρη του 2004. 


Ο Άρης/ Ουρανός (άξονας επανάστασης) στις 21ο Υδροχόου σε ακριβές σχεδόν τετράγωνο με τον Κρόνο είναι ένδειξη βίας, έλλειψη προσαρμογής, δείχνει ενέργεια που είναι εστιασμένη στο χωρισμό, δείχνει σε κάποιες περιπτώσεις και τραυματισμό, ακόμα και μια καταστροφή που είναι αποτέλεσμα βίας. Το τοπίο γίνεται ακόμα πιο βαρύ, αν πάρουμε υπόψη πως ο Κρόνος εμπλέκεται και με τον άξονα του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας), κάτι που επιτείνει τα παραπάνω. Φυσικά όλη η παραπάνω δυναμική επηρεάζει όλον τον κόσμο, δεν είναι απαραίτητο να εκφραστεί σε επίπεδο εθνικό. Ίσως μία από τις πολλές εστίες πολέμου που και τώρα, που γράφουμε αυτές τις γραμμές, υπάρχουν, πάρει τότε πιο δυναμική μορφή. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει και εμφάνιση νέων εστιών βίας, μπορεί επίσης να μην είναι βία υλική, αλλά ψυχολογική, λεκτική, διανοητική κ.ά. Άλλωστε με αφορμή Συρία – Ουκρανία – και όχι μόνον – ο ψυχρός πόλεμος δυστυχώς έχει αναθερμανθεί, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.
Ο Άρης σε σκληρές όψεις με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας δείχνει
α. υπερένταση, υπερκόπωση.
β. ένταση στις σχέσεις.
γ. εμφάνιση νέου ηγέτη.
δ. φαινόμενα βίας.
ε. κάποιες φορές ο συνδυασμός αυτός δίνει και τον τόπο του «μοναχικού αγωνιστή», αυτού που αγωνίζεται μόνος του και σκληρά για να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση ή για να πετύχει ένα στόχο.
Ο Ερμής σε άριστες όψεις με Δία, Δεσμούς της Σελήνης δείχνει:
α. θετικότατη ένδειξη για κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, ευνοϊκή ένδειξη για κάθε επιστημονική δραστηριότητα, για ρήτορες κάθε είδους (όχι δημοκόπους ή αγκιτάτορες – προπαγανδιστές – λαϊκιστές).
β. ρύθμιση – διακανονισμό κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, ανταλλαγή ιδεών, κοινωνικότητα, εννοείται κάθε διανοητική, πνευματική ένωση, κάθε πνευματική – έστω και παρορμητική – κίνηση.
Ο Δίας σε άριστες όψεις – και μάλιστα ακριβέστατες, σχεδόν ιδιομοιρία στα πρώτα λεπτά – με δεσμούς της Σελήνης σημαίνει:
α. επωφελείς σχέσεις.
β. «αρραβώνα ή γάμο» κατά Ebertin.
γ. κέρδη από συνεργασίες.
δ. τύχη και πλεονεκτήματα σε κάθε μορφή συνεταιρισμού.
Τέλος ο Ποσειδώνας ακόμα σε 45ο με γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας «κόβει πόντους» σε ότι θετικό παραπάνω αναφέραμε, βάζοντας μια έντονη παράμετρο σύγχυσης ή και χίμαιρας, για να μην πούμε τη συνηθισμένη Ποσειδώνια λέξη (εξαπάτηση).