Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΣάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 24-9-2014, ώρα 9.13π.μ. (θερινή), στην 1ο του Ζυγού, σχεδόν πάνω στη φθινοπωρινή ισημερία, σε κρίσιμη μοίρα κοντά.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 24ο Ζυγού και το M/C στις 28ο Καρκίνου.Ας δούμε τώρα τις άλλες πλανητικές θέσεις της ημέρας:

Ερμής στις 27ο Καρκίνου.
Αφροδίτη στις 23ο Παρθένου, απέναντι από την Αφροδίτη της Ελλάδας, σε τετράγωνο με τη Σελήνη και εμπλοκή με Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας. Πολύ έντονη η εμπλοκή αυτής της πτωτικής Αφροδίτης με το ωροσκόπιο της Ελλάδας.
Άρης στις 7ο Τοξότη σε εμπλοκή με 45ο και αντισκιά με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, που είναι 21ο Αιγόκερω.
Δίας στις 14ο Λέοντα σε ακριβέστατη εμπλοκή με τη γενέθλια αντίθεση Κρόνου – Ήλιου της Ελλάδας.
Κρόνος στις 19ο Σκορπιού, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές.
Ουρανός στις 15ο Κριού, ανάδρομος, σε ακριβέστατη εμπλοκή με το μεσοδιάστημα Ήλιου, Σελήνης, Ερμής.
Ποσειδώνας στις 5ο Ιχθύων ανάδρομος, με αντισκιά ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης και σε τετράγωνο με τον Άρη της Νέας Σελήνης.
Πλούτωνας στις 11ο Αιγόκερω, πάνω στον άξονα Κρόνου – Ποσειδώνα που συνδέεται με ασθένεια, σύγχυση.
Δεσμοί της Σελήνης στις 19ο Ζυγού – Κριού, σε σημεία του Ζωδιακού που συνδέονται με την έξαρση και την πτώση του Ήλιου (και μάλιστα την απόλυτη έξαρση και πτώση).

Εντύπωση προκαλεί πως το τετράγωνο Άρη/ Ποσειδώνα, εστιάζεται ακριβώς στον Ποσειδώνα της Ελλάδας, κάτι που δίνει μια έντονη «πινελιά» σύγχυσης, ακόμα και εξαπάτησης – απογοήτευσης σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη.
Επίσης ο σκληρός άξονας Άρη – Ουρανού (επεμβάσεις, εξεγέρσεις) βρίσκεται στις 11ο Υδροχόου, στο M/C της Ελλάδας. Επίσης ο άξονας της βίας και του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) στις 24ο Τοξότη, σε ακριβή εμπλοκή και με την Αφροδίτη της Ελλάδας αλλά και την Αφροδίτη της Νέας Σελήνης.

Πάντως Πλούτωνας / Β. Δεσμός σε εμπλοκή με τον Ουρανό είναι δείγμα για «μοιραία» γεγονότα όχι μόνο σε στενά εθνικό επίπεδο, αλλά σε παγκόσμιο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την προσέγγιση αυτής της Νέας Σελήνης:

Νέα Σελήνη στο Ζυγό θα έχει πάντα να κάνει με σχέσεις, συνεργασίες κάθε μορφής, ακόμα και με νομικά θέματα, θέματα διπλωματίας.
Η Νέα Σελήνη κοντά σε κρίσιμη μοίρα (η 0ο των παρορμητικών είναι «κρίσιμη» μοίρα) υποδηλώνει πιθανόν μια διπλωματική κρίση, μια κρίση σε σχέσεις συνεργασίες.
Η εμπλοκή Ερμή/ Ήλιου με Ουρανό δείχνει:
o Προσαρμογή σε νέες περιστάσεις στη ζωή.
o Αναπάντεχα νέα.
o Ξαφνική είδηση.
Αντίστοιχα η εμπλοκή Ερμή/ Σελήνης με Ουρανό δηλώνει:
o Απερισκεψία, βιασύνη, νευρικότητα, υπερευαισθησία.
o «κατασκευαστική αποτυχία», γράφει γι’ αυτό το συνδυασμό η Κοσμοβιολογία, που σημαίνει αποτυχία σε προσπάθεια να κατασκευαστεί κάτι ή μη λειτουργική συμπεριφορά κάποιου δημιουργήματος.
o Δυσάρεστο και απρόσμενο αποτέλεσμα.
Η Νέα Σελήνη στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν, δείχνει κυριαρχία του παρασκηνίου, παρασκηνιακές συνεργασίες, δοκιμασίες σε συνεργασίες, «σκοτεινές» συνεργασίες, ακόμα και μη εμφανείς διπλωματικές διαβουλεύσεις.
Ο Ερμής σε ακριβέστατο τετράγωνο με το M/C της Νέας Σελήνης είναι ένδειξη εναλλαγής στόχων και σκοπών.
Ο Ποσειδώνας με αντισκιά πάνω στον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης συνηγορεί κι αυτός για πολλές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, δείχνει όμως ακόμα και τάση για «παράξενες», «περίεργες» σχέσεις – συναναστροφές, δείχνει ακόμα και μια τάση να εξουσιάζεται ή να κατευθύνεται κάποιος από τις επιρροές των άλλων.
Άρης/ Πλούτωνας σε γενέθλια και διελαύνουσα Αφροδίτη συνηγορεί ακόμα και για καταστάσεις ενθουσιασμού, για «παράφορες» καταστάσεις, είναι όμως και δύσκολη ένδειξη για θέματα οικονομικά, θέματα συνεργασιών. Η εμπλοκή αυτή ευνοεί «επιθέσεις» κάθε μορφής, μπορεί λοιπόν τα πνεύματα να είναι λίγο οξυμένα σ’ όλα τα επίπεδα στα πλαίσια αυτής της Νέας Σελήνης, πολύ περισσότερο που επίκειται και ολική έκλειψη.
Ο Δίας ακριβώς στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας υποδηλώνει:
o «Τυχερούς» χωρισμούς.
o «συναινετικό διαζύγιο», γράφει κατά λέξη γι’ αυτήν την εμπλοκή ο R. Ebertin.
o Ευτυχία στη μοναξιά και στην απομόνωση.
o Ευμετάβλητη επιτυχία.
o Στενοχώρια, σκοτούρα, εξοργισμό, ενόχληση.
o Αλλαγή προσωπικού.
o Συγκρούσεις που έχουν σα βασική αιτία την αλαζονεία, την υπερηφάνεια και την υπερβολικά απαιτητική συμπεριφορά.
o Διαφορές με ανθρώπους εντός του περιβάλλοντος ή με ανωτέρους.
o Συγκρούσεις με το νόμο.
Ο άξονας της αδυναμίας και της παράλυσης (Άρης/ Ποσειδώνας) με τους δύο πλανήτες που συγκροτούν αυτόν τον άξονα σε σκληρή όψη τετραγώνου και σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας είναι ένδειξη για:
o Αποτυχίες, που έχουν ως βασική αιτία την απουσία σχεδιασμού.
o Έλλειψη ενέργειας ή προγραμματισμού οδηγεί σε αποτυχίες.
o Βλάβη, ζημιά, εκμετάλλευση από τους άλλους.
o Έλλειψη αποφασιστικότητας, διστακτικότητα.
o Απουσία σκοπού.
Αν πάλι πάρουμε υπόψη πως ο Ποσειδώνας στο ωροσκόπιο της Ελλάδας βρίσκεται στον 9ο οίκο, οίκο του εξωτερικού και της διπλωματίας, εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως η «βλάβη» και η «ζημιά» έχουν κυρίως να κάνουν με το εξωτερικό.

Άρης/ Ουρανός στο M/C της Ελλάδας συνηγορεί για βίαιες ενέργειες, αλλά και για κάποιο «ασυνήθιστο κατόρθωμα» εκτέλεση δραστικών και βίαιων μέτρων, τραυματισμό, ατύχημα, έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία, αλλά και καταστάσεις ασφυξίας που παίρνονται αποφάσεις «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Τέλος ο άξονας της κοινής μοίρας πολλών ανθρώπων (Πλούτωνας/ Β. Δεσμός) σε εμπλοκή με τον Ουρανό είναι υποδήλωση για μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, για ξαφνικούς «καρμικούς» χωρισμούς.

Φυσικά, όπως και παραπάνω το τονίσαμε, η δυναμική αυτή επηρεάζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά, ίσως, όλη την ανθρωπότητα.