Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΑΥΡΟΥ – ΣΚΟΡΠΙΟΥ





Η Πανσέληνος γίνεται στις 6 Μάη, ώρα 6.35 π.μ. (θερινή) στη 16ο Ταύρου- Σκορπιού, σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας.



Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στην κρίσιμη μοίρα της 25ο Κριού με αντισκιά στον Άρη, που είναι στις 6ο Παρθένου.

Η Αφροδίτη στις 22ο Διδύμων, πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας, σε τρίγωνο με τον Κρόνο, που είναι στην 24ο Ζυγού, σε ακριβέστατη όμως αντίθεση με τον Ερμή.

Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος σχηματίζουν μια «Σφήνα», ένα σχετικά σπάνιο αστρολογικό σχηματισμό, που συγκροτείται από ένα τρίγωνο, μια αντίθεση και ένα εξάγωνο (παρακάτω θα αναλύσουμε περισσότερο αυτό το σχηματισμό. να ξέρετε όμως πως όταν σε ένα ωροσκόπιο έχουμε σχηματισμούς, το  ωροσκόπιο αποκτά ιδιαίτερη δυναμική, μιας και έχουμε εμπλοκή 3 τουλάχιστον πλανητών ή σημείων, ενώ αν έχουμε μόνο όψεις, αυτές συγκροτούνται μόνο ανάμεσα σε 2 πλανήτες ή σημεία).

Ενδιαφέρον είναι πως Κρόνος και Ερμής με αντισκιά και κόντρα- αντισκιά εμπλέκονται ακριβέστατα με τον Άρη, κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Επίσης την ίδια μέρα Άρης και Ουρανός, που είναι στις 6ο Κριού, σχηματίζουν ακριβέστατη χιαστί όψη 150ο και οι Δεσμοί της Σελήνης που είναι στις 5ο Τοξότη/ Διδύμων κάνουν τετράγωνο με τον Άρη (και με τον Ποσειδώνα, με κάποια ανοχή) συντηρώντας τον σταυρό στα μεταβλητά που υπήρχε στη Νέα Σελήνη και που παραπάνω αναφέραμε.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης είναι στις 18ο Ταύρου, το M/C στις 29ο Αιγόκερω και ο Δίας στις 21ο Ταύρου είναι σε εμπλοκή με την Πανσέληνο, κάτι που είναι και το πιο ευνοϊκό στοιχείο αυτής της πανσελήνου.

Όμως ο άξονας του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) κάνει σκληρή όψη 45ο και 135ο με την Πανσέληνο, κάτι που της περιορίζει όποια άλλη θετική δυναμική της.

Επίσης ο βίαιος άξονας της εξέγερσης (Άρης/Ουρανός) εμπλέκεται με την Αφροδίτη της Πανσελήνου και είναι πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας.

Τέλος ο άξονας του πένθους (Κρόνος/ Β. Δεσμός) εμπλέκεται κι αυτός με την Πανσέληνο αλλά και με Ήλιο/ Κρόνο της Ελλάδας.

Πολλά και αντιφατικά τα στοιχεία αυτής της Πανσελήνου, γι’ αυτό και ας τα δούμε ένα προς ένα:

Πανσέληνος σε Ταύρο/ Σκορπιό, στον άξονα δηλαδή των χρηματοοικονομικών, είναι φυσικό να έχει σχέση μ’ αυτόν τον τομέα που, άλλωστε είναι και ο τομέας που την εποχή αυτή περνά την πιο μεγάλη κρίση όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επειδή ο Σκορπιός είναι και ζώδιο αποδόμησης, η Πανσέληνος αυτή μπορεί να συνδεθεί με αποδομήσεις και ‘’τελειώματα’’ κάθε μορφής.

Το ότι γίνεται στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με δημόσια τάξη και καθημερινή ζωή, μπορεί να δηλώνει κάποια κινητικότητα σ’ αυτούς τους τομείς, το ότι πάλι ο Ήλιος είναι στον οίκο του παρασκηνίου (12ος) στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, είναι ένδειξη για πολλά παρασκηνιακά και ευνοεί κάθε μορφή δραστηριότητας που γίνεται στα… κρυφά.




Η εμπλοκή της με τον άξονα του πένθους (Κρόνος/ Β. Δεσμός) σημειοδοτεί καταστάσεις απομόνωσης, μοναξιάς, χωρισμούς και το να συνυπάρχει κάποιος με κάποιους άλλους με τους οποίους δεν αισθάνεται άνετα. το ότι πάλι εμπλέκεται και με τον άξονα Ήλιου/ Δία, τον πιο καλό άξονα, αυτό μπορεί να δηλώνει:

α) μια κατάσταση αδιέξοδη που τελικά φθάνει σε λύση και αυτό φέρνει κάποια ανακούφιση,
β) δυσάρεστες καταστάσεις που, τελικά, έχουν θετικό αποτέλεσμα,
γ) χωρισμοί που τελικά γίνονται εύκολα και ίσως είναι και θετικοί,
δ) ένα ευχάριστο τελείωμα,
ε) μια αρνητική κατάσταση που συνετίζει και «προσγειώνει» (π.χ. ένα δυσάρεστο φαινόμενο που μας κάνει να ξεχάσουμε μικροθέματα που θεωρούσαμε σοβαρά).

Η εμπλοκή της Πανσελήνου με Άρη/ Κρόνο είναι πολύ σοβαρή, δείχνει ασθενική ανθεκτικότητα, ανικανότητα επίλυσης όλων των ζητημάτων και διαχείρισης όλων των καταστάσεων. Δείχνει κακοκεφιά, καταπίεση, αποθάρρυνση, μπορεί να δηλώνει και απώλεια κυριολεκτική και μεταφορική.

Ερμής σε αντίθεση με Κρόνο δείχνει τσακωμούς, διακοπή σχέσεων, σκέψεις για χωρισμό. η εμπλοκή και των δύο με τον Άρη με αντισκιά δείχνει ασυμβατότητα, ανησυχία, «αλλαγές διαμέσου βεβιασμένων καταστάσεων», γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτήν την εμπλοκή.

Άρης/ Ουρανός σε ακριβέστατη χιαστή όψη μιλά για γερό τεστ νεύρων, για διλήμματα έντονα, πολώσεις, γέννηση κάτι καινούργιου με εξαιρετικά δύσκολο τρόπο.

Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης σημειοδοτεί διαταραχές και φασαρίες μέσα σε οργανισμούς, διαταραχή σε σχέσεις και συνεργασίες.

Ας δούμε τώρα και τη «σφήνα» που σχηματίζουν η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Ερμής.

Η «Σφήνα» της Πανσελήνου

Σφήνα είναι ένας αστρολογικός σχηματισμός όπου έχουμε ένα εξάγωνο, μία αντίθεση και ένα τρίγωνο.

Τη μέρα της Πανσελήνου έχουμε αυτόν το σχηματισμό, μιας και η Αφροδίτη είναι στις 22ο Διδύμων, σε τρίγωνο με Κρόνο στις 24ο Ζυγού, εξάγωνο με Ερμή στις 25ο Κριού και, βέβαια, Κρόνο και Ερμή σε σκληρή όψη αντίθεσης.

Η σφήνα επιτρέπει διείσδυση είτε αυτή είναι η διείσδυση σε κάποιο θέμα είτε είναι διείσδυση σε κάποιο χώρο, π.χ. να διεισδύσει κάποιος σε ένα κόμμα ή ένα κόμμα να διεισδύσει στην εξουσία αμέσως ή εμμέσως.

Πάντως το ότι η Αφροδίτη είναι πάνω στη Σελήνη της Ελλάδας και οι δύο μαζί στον άξονα των «ξαφνικών γεγονότων» ίσως δείχνει πως με τρόπο ξαφνικό κάτι καινούργιο μπορεί να εμφανιστεί και να «σφηνωθεί» στο πολιτικό-κοινωνικό ή και οικονομικό σκηνικό και αυτό να προκαλέσει νέα δεδομένα.

Θα δούμε λοιπόν πως θα εκδηλωθεί αυτή η περίφημη σφήνα που στη «μύτη» της έχει τον Κρόνο, ο οποίος στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου κυβερνά το M/C.

Υπόψη όλη αυτή η δυναμική γίνεται σε προεκλειπτική περίοδο μιας και με την είσοδο του Ήλιου στον ζωδιακό χώρο των Διδύμων αρχίζουν οι εκλείψεις, εκλείψεις που επηρεάζουν έντονα το ωροσκόπιο της Ελλάδας και για τις οποίες θα μιλήσουμε διεξοδικά σε επόμενα άρθρα μας.