Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ




Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 22 Φλεβάρη 2012, ώρα 0.35 τα χαράματα, στις 2ο Ιχθύων, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, που οριστικά πια μπήκε στους Ιχθύες και είναι στις 0ο Ιχθύων.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στις 21ο Σκορπιού, σε κρίσιμη μοίρα κοντά και το M/C στις 1ο Παρθένου, σε εμπλοκή με Ποσειδώνα και Νέα Σελήνη (ακριβώς στο μεσοδιάστημά τους).



Η Νέα Σελήνη πάλι εμπλέκεται με το βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου / Πλούτωνα, που είναι στις 4ο Τοξότη. Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στις 14ο Ιχθύων, πτωτικός και αδύναμος, στην απόλυτη πτώση του και σε ακριβές τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδας, η Αφροδίτη αδύναμη κι αυτή στις 15ο Κριού, απέναντι από τον άξονα θανάτου (Άρης/ Κρόνος) του ωροσκοπίου της Ελλάδας αλλά και σε ακριβέστατο τρίγωνο με Άρη και Κρόνο της Ελλάδας, σε εξάγωνο με Ήλιο της, δημιουργώντας ένα «χαρταετό» (kite) με το ωροσκόπιο της Ελλάδας, σχηματισμός που είναι ιδιαίτερα «τυχερός» και που, πιστεύουμε, είναι το «αίνιγμα» αυτής της Νέας Σελήνης που παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε.

Ο Άρης στις 18ο Παρθένου περίπου, ανάδρομος, βρίσκεται στους Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας, ο Δίας στις 5ο Ταύρου σε τρίγωνο με το γενέθλιο Δία της Ελλάδας. Ο Κρόνος, κι αυτός ανάδρομος στις 29ο Ζυγού, σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ερμή της Ελλάδας και, τέλος, ο Πλούτωνας στις 9ο Αιγόκερω, με κόντρα – αντισκιά είναι στη Σελήνη της Ελλάδας. Πολύ δυνατή αυτή η συναστρία της Νέας Σελήνης με το ωροσκόπιο της Ελλάδας.

Το θετικό μεσοδιάστημα Ήλιου/ Δία (υλική και φυσική αφθονία) είναι στις 4ο Κριού, σε εμπλοκή με τον Ουρανό, ο άξονας της βίας (αλλά και της υπεράνθρωπης προσπάθειας), ο άξονας δηλαδή Άρη/ Πλούτωνα στις 14ο Σκορπιού, σε εμπλοκή με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας αλλά και με ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου (Ερμή, Πλούτωνα).

Ο άξονας των εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός – Πλούτωνας)  στις 21ο Υδροχόου, σε εμπλοκή με τον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης, ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός – Ποσειδώνας) στις 16ο Ιχθύων στον Άρη της Ελλάδας αλλά και Ερμή της Ν. Σελήνης και τέλος ο άξονας της δυσάρεστης ξαφνικής έντασης (Κρόνος/ Ουρανός) στις 16ο Αιγόκερω σε εμπλοκή με την Αφροδίτη της Νέας Σελήνης.

Ας τα δούμε όμως όλα αυτά σε ένα εργονομικό πίνακα (όπως και σε άλλες περιπτώσεις το έχουμε κάνει) για να είναι ακόμα πιο παραστατική η συναστρία Νέας Σελήνης και ωροσκοπίου της Ελλάδας, πριν προχωρήσουμε στην αποκωδικοποίησή της.




Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αποσυμβολίσουμε αυτή την παράξενη Νέα Σελήνη που γίνεται λίγο μετά από τα γενέθλια της Ελλάδας:

Νέα Σελήνη στους Ιχθύες έχει πάντα να κάνει με «θολές» καταστάσεις, παρασκήνιο, φαινόμενα εξαπάτησης. Αν τελικά εκείνες τις μέρες γίνουν εκλογές, σίγουρα το στοιχείο της σύγχυσης θα είναι ιδιαίτερα έντονο, πολύ περισσότερο που με τη Νέα Σελήνη εμπλέκεται και ο – παντοδύναμος πια, αφού είναι στο ζώδιό του – Ποσειδώνας.

Παρεξηγήσεις, λάθη, εσωτερική δυσαρέσκεια, απογοήτευση, ψευδαισθήσεις, υπονόμευση σχέσεων «υπόσχεται» αυτή η – καθαρή «Ποσειδώνια» Νέα Σελήνη· η εμπλοκή της με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας δείχνει αστάθεια, εξασθένηση, καταπίεση αλλά και κάποια ιδιότυπη συνεργασία που τελείται σε ένα περιβάλλον σύγχυσης.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε αμεσότατη εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη είναι ένδειξη παραίτησης, χωρισμού αλλά συνηγορεί και για καταστάσεις ψυχρότητας, λιτότητας και, σύμφωνα με την Κοσμοβιολογία είναι ένδειξη και «τραγικής μοίρας».

Το M/C της Νέας Σελήνης σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα και Ωροσκόπο της Ελλάδας δείχνει σκληρές συνθήκες ή περιστάσεις στη ζωή, μπορεί επίσης να δηλώνει και άρδην αλλαγές σε επίπεδα εξουσίας, όχι και με τον πιο εύκολο τρόπο.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του M/C της Νέας Σελήνης, στην απόλυτη πτώση του και σε οίκο που συνδέεται με «τελειώματα» (4ος) είναι κάκιστος δείκτης για την όποια κυβέρνηση υπάρχει τότε, αλλά και γενικότερα για κάθε φορέα εξουσίας, ακόμα και για το ίδιο το κράτος ως θεσμό (μην ξεχνάμε πως εξευτελίστηκαν και ταπεινώθηκαν ανώτατοι θεσμοί στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου…).

Ο Ερμής πάλι σε εμπλοκή με τον Άρη της Ελλάδας και οι δύο μαζί στον άξονα της επανάστασης είναι ένδειξη για σχέδια που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, για καταστάσεις ανεπάρκειας, ατέλειας, παράλυσης, λύπης αλλά και για διενέξεις και διαπληκτισμούς.

Η Αφροδίτη, αδύναμη μεν αλλά σε σχηματισμό ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ με το ωροσκόπιο της Ελλάδας, δείχνει τύχη, εύνοια και μπορεί να δηλώνει σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα πως μέσα από ανατροπές μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό, να δημιουργηθεί έστω κάποια ελπίδα ή, έστω, οι όποιες δύσκολες δυναμικές να εκφραστούν με πιο ήπιο τρόπο. Σίγουρα αυτός ο χαρταετός που συγκροτεί η Αφροδίτη της Νέας Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι μια «ακτίνα φωτός», έστω και μια απλή αίσθηση πως «κάτι κουνιέται», ένα «φως στο τούνελ».

Ο Άρης ενεργοποιώντας Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας συνηγορεί κι αυτός για δημιουργία νέων ενώσεων, για κάποιες καινούργιες συνεργασίες.

Άρης/ Πλούτωνας σε εμπλοκή με Ήλιο - Κρόνο Ελλάδας δείχνει αναστάτωση, πιθανόν και βίαιες ενέργειες αλλά και επιθυμία υπέρβασης δυσκολιών ακόμα και με τη χρήση βίας. Υπόψη πως η δυναμική αυτή δεν επηρεάζει μόνο το ωροσκόπιο της Ελλάδας αλλά και το ωροσκόπιο του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, όπως είπαμε και πιο πάνω.

Κρόνος σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ερμή της Ελλάδας είναι καλή ένδειξη για αργή αλλά σχεδόν σίγουρη πρόοδο στη ζωή.

Τι να είναι άραγε αυτό που θα δώσει μια  «νότα» αισιοδοξίας, έστω και απατηλής, στο όλο μελαγχολικό τοπίο;

Ο άξονας των ασυνήθιστων σχέσεων και των ιδιόρρυθμων ομάδων, ο άξονας δηλαδή Ουρανού/ Β. Δεσμού ακριβώς πάνω στον Ουρανό της Ελλάδας δείχνει ξαφνικά περιστατικά αλλά και «την εμπειρία της αναστάτωσης μαζί με όλους» όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία.

Λέτε να προκύψουν «ασυνήθιστες σχέσεις» και να κάνουν αισθητές την παρουσία τους στην πολιτική-κοινωνική ζωή ιδιόρρυθμες ομάδες, ομάδες ακόμα και με αντισυστημικό χαρακτήρα;

Ο Ποσειδώνας πάντως ακόμα στον Ερμή της Ελλάδας και η Νέα Σελήνη σε σύνοδο μ’ αυτούς μας επιτρέπουν να χαρακτηρίσουμε αυτή τη Νέα Σελήνη ως Νέα Σελήνη σύγχυσης, απάτης και αυταπάτης στα πλαίσια της οποίας ακόμα και ο θετικός ρόλος της Αφροδίτης - το kite που σχηματίζει - περιορίζεται αισθητά.


Συμβουλή γι’ αυτή τη νέα Σελήνη: 
σκεφτείτε καλά πριν πράξετε οτιδήποτε, ορθολογιστικά εξετάστε τις συνέπειες 
και μην είσαστε αφελείς, ότι λάμπει δεν είναι απαραίτητα και χρυσός.