Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

Γίνεται στις 15 Απριλίου, ώρα 10.42 π.μ. (θερινή) στην κρίσιμη μοίρα 25ο Κριού - Ζυγού, όπου είχε γίνει και η έκλειψη του περασμένου Οκτώβρη.



Ας δούμε τη δυναμική αυτής της έκλειψης.

Ήλιος, Σελήνη στις κρίσιμες μοίρες 25ο Κριού και Ζυγού αντίστοιχα, κάτι που υποδηλώνει κάποια κρίση.
Ερμής στις 13ο Κριού σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Ουρανό και οι δύο μαζί σε ακριβέστατο τετράγωνο με Πλούτωνα, που είναι στις 13ο Αιγόκερω και τετράγωνο με Δία, που είναι στις 12ο Καρκίνου, αντίθεση δε με Άρη που είναι στις 16ο Ζυγού, έχουμε δηλαδή 2 σταυρούς στα μεταβλητά. Τον ένα «σταυρό» συγκροτούν Ερμής, Δίας, Άρης, Πλούτωνας και το δεύτερο Ουρανός, Δίας, Άρης, Πλούτωνας. Το «κοκτέιλ» γίνεται πιο ισχυρό αν πάρουμε υπόψη πως όλη αυτή η δυναμική κάνει σκληρές όψεις 45ο και 135ο με τον Ερμή της Ελλάδας αλλά και καλές όψεις τριγώνου και εξαγώνου με τον Κρόνο και τον Ήλιο της Ελλάδας (τις καλές αυτές όψεις τις κάνουν ο Ουρανός, ο Ερμής και ο Άρης).

Σταυρόλεξο για γερά μυαλά φαίνεται αυτή η έκλειψη, πολύ περισσότερο που η Αφροδίτη στις 10ο Ιχθύων είναι πάνω στο βαρύ μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα της Ελλάδας και ο Κρόνος από τις 22ο Σκορπιού (που είναι κρίσιμη μοίρα) κάνει σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας! Και όλα αυτά σε ολική - το τονίζουμε - έκλειψη! Ο ωροσκόπος της έκλειψης στις 2ο Καρκίνου, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές και το M/C στις 10ο Ιχθύων, σε σύνοδο με Αφροδίτη αλλά και σε Κρόνο/ Πλούτωνα Ελλάδας, όπως άλλωστε και η Αφροδίτη, με την οποία το M/C έχει στενή σύνοδο.

Άρης/ Κρόνος στις 4ο Σκορπιού σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας και Κρόνος / Πλούτωνας σε τετράγωνο με αυτούς, δίνουν μια πινελιά σκληρή σ’ αυτή την έκλειψη που γίνεται στο 12ο οίκο της Ελλάδας, οίκο παρασκηνίου, δοκιμασίας, βασάνων.




Ας προχωρήσουμε στον, όσο γίνεται, αποσυμβολισμό της.

Έκλειψη σε Κριό - Ζυγό έχει να κάνει πάντα με δυνατές εντάσεις σε θέματα συνεργασιών, νομικά θέματα, έχει να κάνει με διπλωματία, ακόμα και με πόλεμο ή πολεμική, μιας και Ζυγός - Κριός είναι άξονας της διπλωματίας και του πολέμου.
Έκλειψη σε κρίσιμες μοίρες είναι ένδειξη για «κρίσεις» πάσης μορφής.
Η έκλειψη στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας μιλά για «παρασκήνιο», υπόγειες ενέργειες, συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν, γίνεται σε οίκους που δείχνουν πως εγκυμονεί κάτι καινούργιο σε θέματα πολιτικής (μιας και ο 11ος είναι οίκος πολιτικής και ο 5ος οίκος «γέννησης» δημιουργίας).
Ερμής/ Ουρανός σε στενή σύνοδο είναι ένδειξη ισχυρογνωμοσύνης, κακοκεφιάς, παραξενιάς, δείχνει βιασύνη, νευρικότητα, εκκεντρικές, παράξενες, ιδιόρρυθμες ενέργειες, αναταραχή, έξαψη, υπερδιέγερση, αναστάτωση. Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει υπερτεντωμένα, υπερερεθισμένα ή υπερφορτωμένα νεύρα και αυτή η υπερβολή μπορεί να εκφραστεί, να ξεσπάσει με τρόπο ιδιαίτερα εκρηκτικό. Ατυχήματα, βίαιες ενέργειες σημειοδοτούνται απ’ αυτόν το συνδυασμό.
Η εμπλοκή του Δία πάντως σ’ αυτή τη δυναμική, επιτρέπει κατανόηση των περιστάσεων και εύρεση λύσεων σε δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας.
Όμως η παρέμβαση του Άρη σε όλη αυτή τη δυναμική επιτείνει τη νευρικότητα, αυξάνει την υπερένταση και τον κίνδυνο για τραυματισμούς και ατυχήματα.
Το εξάγωνο του Ερμή με Ήλιο της Ελλάδας επιτρέπει εμφάνιση μεταρρυθμιστικών τάσεων, ευνοεί κάθε εφευρετικότητα, ενώ το τρίγωνό του με τον Κρόνο της Ελλάδας επιτρέπει αργή αλλά σταθερή πρόοδο, δείχνει ικανότητα συγκέντρωσης και εστιασμού και δίνει την ευκαιρία απόκτησης εμπειριών.
Το εξάγωνο Ουρανού - Ήλιου δείχνει ένα - μικρό έστω - «γύρισμα της τύχης», ευνοεί κι αυτό καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις. Το τρίγωνο Ουρανού με Κρόνο Ελλάδας επιτρέπει την ανάπτυξη των δυνάμεων εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, άλλωστε πολλές φορές οι δυσκολίες είναι το μέσον για να γνωρίσουμε τις λανθάνουσες δυνατότητές μας. Το τρίγωνο αυτό κάποιες φορές δείχνει και επιτυχημένες μάχες.
Το τρίγωνο Άρη στον Ήλιο της Ελλάδας επιτρέπει άνοδο με προσωπική προσπάθεια, ξεπέρασμα δυσκολιών και κινδύνων, εμφάνιση νέου ηγέτη, επιτυχία μετά από αγώνα.
Το εξάγωνο Άρη στον Κρόνο της Ελλάδας επιτρέπει εξαιρετική αντοχή και υπερπήδηση δυσκολιών με σκληρό αγώνα.
Η Αφροδίτη πάντως σε σύνοδο με M/C δείχνει μια νέα σχέση, ένωση, συναναστροφή, επειδή όμως αμφότερη εμπλέκονται με Κρόνο/ Πλούτωνα της Ελλάδας η ένωση αυτή γίνεται σε ένα πλαίσιο εξαναγκαστικό, πλαίσιο σχεδόν ασφυκτικό, πλαίσιο που το καθορίζει μια αδήριτη αναγκαιότητα.
Πάντως η δυνατή εμπλοκή του «σταυρού» σε επαφή με τον Ερμή της Ελλάδας είναι σίγουρα ένδειξη για νέα πράγματα και σχέδια, σίγουρη ένδειξη για μεταρρυθμιστικές τάσεις.
Εν κατακλείδι όλη αυτή η βαριά δυναμική του σταυρού σε ευνοϊκές όψεις με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει δυνατές αλλαγές, επώδυνες πιθανόν, που όμως είτε θα φαίνονται ως αναγκαίες είτε, τελικά, θα λειτουργήσουν εποικοδομητικά στην υπέρβαση μιας κατάστασης που, έτσι κι αλλιώς, είναι «βαλτωμένη».
Πάντως οι σκληροί άξονες Άρη/ Κρόνου και Κρόνου/ Πλούτωνα με Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας μιλούν για δύσκολες καταστάσεις που τις βιώνουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, για λύπη, πόνο ακόμα και χωρισμούς πάσης μορφής.

Κλείνουμε με λίγα λόγια για τον ανάδρομο Άρη, μιας και το υποσχεθήκαμε. Ο ανάδρομος πλανήτης, επειδή φαίνεται να γυρνά προς τα πίσω, αλλά δε γυρνά πραγματικά γι’ αυτό και οι αστρολόγοι μιλάμε για «φαινομενική» ανάδρομη κίνηση - έχει στη φύση του το στοιχείο της πλάνης, γι’ αυτό και ο ανάδρομος πλανήτης έχει πάντα ένα στοιχείο εξαπάτησης επάνω του, ειδικά ο ανάδρομος Ερμής. Η κίνηση πάλι προς τα πίσω δείχνει μια «στροφή» σε παλαιότερες καταστάσεις και ηλικίες, κυρίως την παιδική ηλικία στην οποία είναι έντονος ο παρορμητισμός, γι’ αυτό και οι ανάδρομοι πλανήτες δείχνουν έναν έντονο παρορμητισμό, μια τάση να υλοποιηθεί αμέσως αυτό που θέλουμε. Σας υποσχόμαστε σε άλλη ευκαιρία να ασχοληθούμε αναλυτικά με τη φύση και τη λειτουργία των ανάδρομων πλανητών, κυρίως στη στήλη μας για την «Εσωτερική - Εξελικτική» Αστρολογία.

Ο ανάδρομος λοιπόν Άρης στο Ζυγό μπορεί να συνδεθεί με:
o Βιαστικές σχέσεις, συνεργασίες.
o «θολές» σχέσεις και συνεργασίες.
o Βιαστική διάλυση σχέσεων ή συνεργασιών.
o Διπλωματικές εμπλοκές.
o Πρόωρη δράση.

Ας δούμε λοιπόν πως θα εκφραστεί αυτός ο δυναμικός μήνας του Κριού, μιας και στο μήνα του Ταύρου μας περιμένει και μια ολική έκλειψη.

Καλή άνοιξη.