Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΠέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

Γίνεται την 1η Μάρτη 2013, ώρα 10.00 στη 10ο Ιχθύων σε ακριβέστατο τρίγωνο με το Δία, που είναι στις 10ο Καρκίνου, κάτι που είναι και το εξαιρετικά θετικό στοιχείο αυτής της Νέας Σελήνης.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 19ο Ταύρου και το M/C στις 0ο Υδροχόου.

Σημαντικό στοιχείο της Ν. Σελήνης είναι το ακριβέστατο τετράγωνο Δία - Ουρανού με τον Ουρανό στις 10ο Κριού, κάτι που παρακάτω θα το εξετάσουμε διεξοδικά.

Έχουμε επίσης ένα σχηματισμό «ταυ» τετραγώνου, μιας και ο Πλούτωνας από τις 13ο Αιγόκερω κάνει σκληρές όψεις αντίθεσης και τετραγώνου με το Δία και τον Ουρανό, που κι αυτό θα εξετάσουμε στη συνέχεια.

Σημαντικό - ίσως το πιο σημαντικό - στοιχείο αυτής της Ν. Σελήνης είναι το πέρασμα των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Κριού - Ζυγού και η ακριβέστατη εμπλοκή του Άρη μ’ αυτούς, ο οποίος βρίσκεται στις 27ο Ζυγού, λίγο πριν γυρίσει ανάδρομος, και οι Δεσμοί της Σελήνης στις 29ο Ζυγού (ο Βόρειος) και 29ο Κριού (ο Νότιος). Την ίδια μέρα η Αφροδίτη στις 26ο Αιγόκερω, σε «αρειανή» μοίρα (μιας και εκεί είναι η απόλυτη έξαρση του Άρη) και σε τετράγωνο με Άρη και Δεσμούς της Σελήνης, έχουμε δηλαδή και ένα δεύτερο «ταυ», κάτι που δίνει μια έντονη δυναμική στη Νέα Σελήνη. Ο Ερμής στις 18ο Υδροχόου σε τετράγωνο με τον Κρόνο που είναι στις 23ο Σκορπιού. Τέλος ο Ποσειδώνας στις 5ο Ιχθύων δεν έχει ιδιαίτερες εμπλοκές, απλώς κρατά μια επαφή με τη Νέα Σελήνη, ίσα -ίσα για να της δώσει την απατηλή του «πινελιά».

Ας δούμε τώρα και τους βαρυσήμαντους άξονες αυτής της Νέας Σελήνης που, γενικά μιλώντας, έχει μια θετική δυναμική κυρίως λόγω του τριγώνου (ακριβέστατου)  με το Δία:

Ο άξονας του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) είναι στις 10ο Σκορπιού σε ακριβέστατο τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας.
Ο άξονας του περιορισμού (Κρόνος/ Πλούτωνας) στις 18ο Τοξότη, σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.
Ο άξονας της υλικής και φυσικής αφθονίας στις 10ο Ταύρου, σε εμπλοκή (με αντίθεση) με τον άξονα θανάτου αλλά και το M/C της Ελλάδας· έχουμε δηλαδή το M/C της Ελλάδας να εμπλέκεται με ένα θετικότατο και έναν αρνητικότατο άξονα. Αυτή την αντινομία, αυτό το «παράδοξο», θα προσπαθήσουμε να αποσυμβολίσουμε παρακάτω.
Ο άξονας Άρη/ Ουρανού (επανάσταση, βία) στις 19ο Αιγόκερω, εμπλέκεται to the point με τον Ποσειδώνα με σκληρή όψη 45ο (υπόψη τα μεσοδιαστήματα ενεργοποιούνται μόνον με «σκληρές» όψεις, δηλαδή σύνοδους, αντιθέσεις, τετράγωνα, ημιτετράγωνα και ενάμιση τετράγωνο· τρίγωνα και εξάγωνα δεν «παίζουν» στην Κοσμοβιολογία, τη θεωρία δηλαδή των μεσοδιαστημάτων.

Αφού είδαμε το αστρολογικό προφίλ της Νέας Σελήνης, ας προσπαθήσουμε τώρα να την αποκωδικοποιήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν:

Νέα Σελήνη στους Ιχθείς είναι φυσικό να εγκαινιάζει μια περίοδο στην οποία θα κυριαρχούν θέματα αυτού του ζωδίου δηλαδή σύγχυση, παρασκήνιο, εξασθένηση, απογοητεύσεις, προβλήματα σε χώρους εγκλεισμού, αλλά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θέματα που συνδέονται με τη θάλασσα.
Η Νέα Σελήνη γίνεται στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας αλλά και στον 11ο πάλι οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν, οίκο πολιτικής, οίκο που συνδέεται με κάθε μορφή συλλογικότητας, γι’ αυτό και θέματα που έχουν να κάνουν με κοινοβούλιο, κόμματα, θα πρέπει να είναι στην επικαιρότητα την περίοδο αυτή.Η Νέα Σελήνη (Ήλιος σύνοδο με Σελήνη) σε τρίγωνο με Δία δηλώνει:
o Μία τυχερή στροφή στη ζωή (ας ελπίσουμε να λειτουργήσει και να μην την εμποδίσουν να εκδηλωθεί άλλες, δύσκολες δυναμικές αυτής της Νέας Σελήνης).
o Προαγωγή στη ζωή.
o Επιτυχία σε θέματα υλικά και διανοητικά.
o Θετικές επαφές με ξένες χώρες.
o Αισθήματα ευτυχίας και χαράς.
o Μεγάλα επιχειρήματα και τολμήματα.
o Κοινωνική επιτυχία.
Όμως επειδή η Νέα Σελήνη εμπλέκεται ακριβώς και με γενέθλιο Κρόνο/ Πλούτωνα της Ελλάδας, άξονα δικτατορίας, κατάλυσης εξουσίας και ομαδικού περιορισμού, όλα τα παραπάνω περιορίζονται αισθητά και μπορεί η θετική δυναμική τους να εκφραστεί είτε περιορίζοντας άλλες αρνητικές δυναμικές, είτε εξωραΐζοντάς τες, είτε να φέρει κάτι που μπορεί να φαίνεται ευχάριστο και ανακουφιστικό αλλά, τελικά, να μην είναι και τόσο…
Ερμής σε τετράγωνο με Κρόνο συνδέεται με χωρισμό ή σκέψεις για χωρισμό, με αποξένωση, ρήξη, τσακωμό.
Αφροδίτη σε τετράγωνο με Άρη είναι ένδειξη για τσακωμούς, σκάνδαλα, φαινόμενα σύγκρουσης, σκάνδαλα και σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος δείκτης για θέματα οικονομικά.
Δίας σε ακριβές τετράγωνο με Ουρανό δείχνει:
o Απώλειες ευκαιριών.
o Λογομαχίες, συγκρούσεις για θέματα κυρίως ιδεολογικού περιεχομένου.
o Ανάδειξη τυχοδιωκτικών τάσεων.
o Η εμπλοκή του Πλούτωνα με τους δύο πλανήτες μπορεί να δηλώνει και κάποια ασυνήθιστη επιτυχία ή ξεπέρασμα κάποιων πολύ μεγάλων κινδύνων. Ο R. Ebertin αναλύοντας αυτή την πλανητική δυναμική τη χαρακτήριζε «ευχαριστία προς το Δημιουργό».
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τους Δεσμούς της Σελήνης είναι ένδειξη για δυσαρμονία σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά και για δημιουργία δυσαρμονικών, αφύσικων ενώσεων (λέτε να δούμε αφύσικες πολιτικές συνεργασίες;).
Η εμπλοκή του Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης ευνοεί κάθε ένωση, όπως επίσης ευνοεί και κάθε δυναμική συνεργασία.
Άρης / Κρόνος σε M/C της Ελλάδας είναι ένδειξη για κάποια απώλεια, για μεγάλη αλλαγή.
Ήλιος / Δίας και αυτός σε M/C της Ελλάδας είναι ένδειξη επιτυχίας.
Η εμπλοκή του M/C της Ελλάδας με έναν άριστο, θετικότατο άξονα και με έναν εξαιρετικά δύσκολο άξονα μπορεί να ερμηνευθεί ως εξής:
o Επιτυχία μετά από σκληρή δουλειά.
o Εξασθένηση, ασθένεια σημαντικού προσώπου της δημόσιας ζωής.
o Απώλεια υλικών αγαθών.
o Τυχερός χωρισμός.
o Ανώδυνη και εύκολη αποδόμηση μιας κατάστασης, ενός μορφώματος.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο συνδυασμός εμπεριέχει το θετικό με το αρνητικό και μπορεί να δείχνει κάτι ευχάριστο που γίνεται δύσκολα ή κάτι δυσάρεστο που μπορεί μακροπρόθεσμα να φανεί και θετικό. Η ζωή θα μας δώσει τελικά την απάντηση, μιας και η Αστρολογία μόνο τις τάσεις μπορεί να προσεγγίζει, άλλωστε «τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί/ πλήρεις και μόνοι κάτοχοι των πάντων», για να θυμηθούμε και τον Καβάφη.

Κρόνος / Πλούτωνας σε Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας είναι ένδειξη ένδειας (πόση ακόμα;), πόνου και δυσκολίας για μεγάλες ομάδες ανθρώπων, λιτότητας εξαναγκαστικής.
Άρης / Ουρανός σε εμπλοκή με Ποσειδώνα της Ν. Σελήνης αλλά και γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας (και αυτό είναι πιο σημαντικό) είναι ένδειξη πονηρίας, δολιότητας, βλάβης με υποχθόνιο τρόπο, δείχνει «παραληρηματικά» φαινόμενα, άτομα με άσχημους σκοπούς, ατυχήματα. Επικίνδυνη ένδειξη και για ιδιόρρυθμα φυσικά φαινόμενα, όχι σε στενά εθνικό επίπεδο.