Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΤρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014

2014 Μια χρονιά σύγχυσης και εξασθένησης

Τα φετινά γενέθλια της Ελλάδας είναι στις 3.2.2014, ώρα 4.15π.μ.
 Ας εντοπίσουμε αρχικά κάποιες «χτυπητές» ιδιομορφίες αυτού του χάρτη :

Ωροσκόπος 21ο Τοξότη ακριβώς απέναντι από τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας (που είναι στις 21ο Διδύμων).
Μεσουράνημα στις 11ο Ζυγού σε τετράγωνο με Πλούτωνα, Αφροδίτη και αντίθεση με Ουρανό, έχουμε δηλαδή ένα σκληρό «ταυ» τετράγωνο ή μάλλον «σταυρό» μιας και ο Δίας από τις 12ο Καρκίνου εμπλέκεται με σκληρές όψεις με τους αστρολογικούς παράγοντες που παραπάνω αναφέραμε.
Σελήνη σχεδόν πάνω στην τελευταία μοίρα (αναιρετική) των Ιχθύων, που είναι και η τελευταία μοίρα του Ζωδιακού.
Ο σκληρός άξονας Άρη/ Πλούτωνα (βία, πόλεμος  στις 3ο Τοξότη, απέναντι από το γενέθλιο ωροσκόπο της Ελλάδας, ο άξονας της σύγχυσης και της ασθένειας (Κρόνος/ Ποσειδώνας) σε εμπλοκή με όλο το «σταυρό» που παραπάνω αναφέραμε - αυτό θα το μελετήσουμε ιδιαίτερα, πιστεύουμε πως είναι από τα «κλειδιά» του φετινού ετήσιου ωροσκοπίου), ο ωροσκόπος του ετήσιου ωροσκοπίου σε σύνδεση με τον άξονα της επανάστασης (Ουρανός/ Ποσειδώνας) αλλά και της αποδόμησης (Άρη/ Κρόνου)· με τους ίδιους άξονες εμπλέκεται και η Σελήνη της Ελλάδας, ενώ ο άξονας της κατάλυσης εξουσίας, του αυταρχισμού και του ομαδικού περιορισμού (Κρόνος/ Πλούτωνας) είναι στις 18ο Τοξότη, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας.
Η Σελήνη βρίσκεται σε ακριβέστατη όψη 45ο και 135ο με γενέθλιο Ήλιο- Κρόνο της Ελλάδας, ενεργοποιώντας αυτή τη σκληρή όψη του γενεθλίου ωροσκοπίου αλλά και τον «άξονα του πεπρωμένου» (Ήλιος /Πλούτωνας) του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδας· συγχρόνως βρίσκεται πάνω στον άξονα της εξασθένησης (Άρης/ Ποσειδώνας) και στην πορεία της μέσα στη χρονιά θα εμπλακεί με το σκληρό σταυρό του φετινού ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη, δυνατή η φετινή ηλιακή επιστροφή, ας ξεκινήσουμε την αποκωδικοποίησή της - όσο μας επιτρέπει ο χώρος που διαθέτουμε ξεκινώντας από την αντιστοιχία των οίκων του ετήσιου ωροσκοπίου με τους γενέθλιους οίκους. 
Οι αντιστοιχίες των οίκων

1ος ετήσιος με 8ο γενέθλιο δείχνει επίδραση κεφαλαίων και - ευρύτερα - οικονομικών στην εσωτερική πολιτική, δείχνει επίσης και καταστάσεις «τελειωμάτων» κάθε μορφής. Δάνεια, τραπεζοοικονομικά, χρηματιστήριο, «νεκρό χρήμα» για άλλη μια χρονιά φαίνεται να επηρεάζουν τη διαμόρφωση του προφίλ της χώρας.
2ος ετήσιος με 9ο και 10ο γενέθλιο δείχνει επίδραση του εξωτερικού στα οικονομικά της χώρας με ακόμα πιο δραστικό και πιεστικό τρόπο, δείχνει επίσης πως τα οικονομικά επηρεάζουν καθοριστικά και τη διαμόρφωση της όποιας κυβέρνησης.
3ος ετήσιος σε εμπλοκή με 11ο γενέθλιο δείχνει ακόμα και επίδραση άλλων κρατών στα πολιτικά δρώμενα και στους στόχους του κράτους, ακόμα και στην οικονομική του πολιτική, με τρόπο κυρίως έμμεσο.
4ος ετήσιος σε 12ο γενέθλιο δείχνει παρασκηνιακές δραστηριότητες, δοκιμασίες σε κόμματα τις αντιπολίτευσης, μιας και ο 4ος οίκος στην πολιτική Αστρολογία είναι ο οίκος της αντιπολίτευσης αλλά και κινδύνους από κρυφούς εχθρούς.
5ος ετήσιος πάλι σε γενέθλιο δείχνει κινδύνους για νεαρά άτομα, παιδιά, «παρασκηνιακές» ενέργειες στο χώρο της εκπαίδευσης.
6ος ετήσιος σε γενέθλιο 1ο σημειοδοτεί καθοριστικό ρόλο των δυνάμεων ασφαλείας, ιδιαίτερα έντονο ρόλο τους στα κοινωνικά δρώμενα· δείχνει επίσης και έντονες εργατικές - συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.
7ος ετήσιος σε 2ο γενέθλιο είναι μια ακόμη ένδειξη για παρέμβαση ξένων κρατών ή υπηρεσιών στα οικονομικά του κράτους.
8ος ετήσιος σε 3ο γενέθλιο είναι ένδειξη ανατροπών σε γειτονικά κράτη.
9ος ετήσιος σε 5ο γενέθλιο μπορεί να δηλώνει και νέο νομικό πλαίσιο  στην εκπαίδευση.
10ος ετήσιος σε 6ο γενέθλιο σημειοδοτεί ιδιαίτερη σύνδεση των όποιων κατασταλτικών μηχανισμών με το κράτος για αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων (όπως π.χ. πέρυσι η χρησιμοποίηση ειδικών κατασταλτικών μηχανισμών από το κράτος για αντιμετώπιση της «Χρυσής Αυγής»).
11ος ετήσιος σε 6ο γενέθλιο δείχνει στόχους (11ος) ρεαλιστικούς (6ος), επίδραση συνδικαλισμό στην πολιτική.
12ος σε 7ο δείχνει αποκάλυψη κρυφών εχθρών, «υπόγειες» δραστηριότητες εχθρικών προς το κράτος δυνάμεων, είτε αυτές είναι εσωτερικές είτε εξωτερικές.

Αυτά - γενικά - για την αντιστοιχία των οίκων, ας δούμε τώρα συγκεκριμένα στοιχεία του ετήσιου ωροσκοπίου της Ελλάδας, ξεκινώντας από την αντίθεση ετησίου ωροσκόπου με τη γενέθλια Σελήνη της χώρας.

Η αντίθεση Σελήνης - ωροσκόπου

Όπως και παραπάνω αναφέραμε ο ετήσιος ωροσκόπος είναι στις 21ο του Τοξότη σε αντίθεση με τη Σελήνη του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας, που είναι στις 21ο Διδύμων. Η αντίθεση αυτή δηλώνει μια έντονη δυσαρμονία ανάμεσα στο λαό και την κυβέρνηση ή ανάμεσα σε αντίθετες ομάδες που αναπτύσσονται στα πλαίσια της κοινωνίας, δείχνει ακόμα και μια κατάσταση πόλωσης· η εμπλοκή και Σελήνης και ωροσκόπου με σκληρούς άξονες τους οποίους παραπάνω αναφέραμε, δηλώνει: α. ένα ξέσπασμα αδυναμίας, β. η κατάσταση του να είναι κάποιος καταπιεσμένος ή να αισθάνεται λυπημένος, γ. θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό, δ. χωρισμό, απώλεια. Δύσκολη δυναμική, που μπορεί να υποδηλώνει και δυναμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες του λαού, πολύ περισσότερο που ο άξονας της βίας (Άρης/ Πλούτωνας)  εμπλέκεται με το γενέθλιο ωροσκόπο της χώρας, κάτι που δηλώνει παράτολμες ενέργειες, σημαντικούς κινδύνους, ατυχήματα. Ας δούμε όμως τώρα το hot point  του φετινού ετήσιου ωροσκοπίου, που είναι ο «σταυρός» στα μεταβλητά.

Ο «σταυρός» του ετήσιου ωροσκοπίου

«Σταυρός» στην αστρολογική ορολογία χαρακτηρίζεται ένας πλανητικός σχηματισμός στον οποίο υπάρχουν δύο αντιθέσεις και τέσσερα τετράγωνα (όλα συγκροτούν σκληρή δυναμική), θεωρείται από τους πολύ δυναμικούς σχηματισμούς και όταν γίνεται στα παρορμητικά ζώδια και με συμμετοχή σκληρών πλανητών και δυναμικών σημείων, δείχνει γρήγορα, βίαια γεγονότα. Στο φετινό ετήσιο ωροσκόπιο το «σταυρό» συγκροτούν ο Πλούτωνας και η Αφροδίτη - που έχουν σύνοδο μεταξύ τους - σε αντίθεση με το Δία, τετράγωνο με τον Ουρανό και το M/C του ετησίου, ο δε Ουρανός έχει βέβαιη αντίθεση με το ετήσιο M/C. Το τοπίο γίνεται πιο «βαρύ», αν πάρουμε υπόψη πως όλος αυτός ο «σταυρός» εμπλέκεται στην ακρίβεια με τον άξονα της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνος/Ποσειδώνας), αλλά και τον άξονα του ομαδικού περιορισμού, του αυταρχισμού και της κατάλυσης εξουσίας (Κρόνος/ Πλούτωνας), με αντισκιά. Συγκεκριμένα έχουμε: M/C 11ο Ζυγού, Ουρανό 10ο Κριού περίπου, Πλούτωνα, Αφροδίτη 13ο Αιγόκερω, Δία 13ο Καρκίνου και Κρόνο/ Ποσειδώνα στις 13ο Αιγόκερω, Πλούτωνα/ Κρόνο 17ο Τοξότη που, με αντισκιά πάει πάλι στις 13ο Αιγόκερω. Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτή τη «σκληρή» δυναμική που είναι το στίγμα του φετινού ωροσκοπίου της χώρας.
Αφροδίτη - Πλούτωνας σε εμπλοκή με Δία μπορεί να δηλώσει μια επιτυχία, όμως οι άλλες εμπλοκές που έχει  (με άξονα ασθενειών και σύγχυσης και με άξονα κατάλυσης εξουσίας) δίνουν:
α. έλλειψη ενέργειας, πρωτοβουλία
β. προβλήματα σε συνεργασίες
γ. δύσκολη γέννηση κάτι καινούργιου
Βαριά συναισθηματική καταπίεση, σοβαρή σύγχυση, ασθένεια, επιδημία.
Στενοκεφαλιά, εγωισμό.
Μοναξιά, απομόνωση, ασκητισμό, φαινόμενα φανατισμού κάθε μορφής.
Η παρέμβαση του Ουρανού σ’ αυτή τη δυναμική μπορεί να δώσει:
o Εκνευρισμό, εσωτερική ένταση.
o «Άρρωστα» φαινόμενα, που προκύπτουν ξαφνικά.
o Εξασθένιση λόγω έντασης και νευρικότητας.
o Ξαφνικές ενώσεις - συνεργασίες.
o Ξαφνικές πράξεις βίας.
Η αντίθεση Ουρανού - M/C δίνει:
o Απώλειες λόγω βιασύνης.
o Ξαφνική στροφή τύχης, μεγάλες αναστατώσεις.
o Επιδίωξη σκοπών με φανατισμό.
Η εμπλοκή του M/C με Κρόνο/ Ποσειδώνα δείχνει συναισθηματική ταλαιπωρία, βάσανα, ασθένεια σημαντικού προσώπου δημόσιας ζωής, «άρρωστα» φαινόμενα στο δημόσιο βίο.
Πάντως η εμπλοκή Αφροδίτη /Δία επιτρέπει γέννηση κάτι καινούργιου, έστω και σε συνθήκες αποδόμησης ή μετά από μια αποδόμηση.

Αυτά για το «σταυρό» του ετήσιου ωροσκοπίου, ας δούμε τώρα τη σύνοδο Ερμή/ Ποσειδώνα με εμπλοκή και τον Άρη (με αντισκιά).

Η σύγχυση του ετήσιου ωροσκοπίου

« Χρονιά σύγχυσης και εξασθένησης»  χαρακτηρίσαμε αυτή τη χρονιά για δύο λόγους: α. γιατί στο « σταυρό» που σφραγίζει τη φετινή ηλιακή επιστροφή της χώρας κυριαρχεί ο άξονας Κρόνου/  Ποσειδώνα, που είναι άξονας σύγχυσης και εξασθένησης, β. γιατί ο έτερος άξονα της σύγχυσης (Ερμής / Ποσειδώνας) είναι έντονα τονισμένος μιας και οι 2 πλανήτες έχουν στενή σύνοδο με εμπλοκή μάλιστα του Άρη (με αντισκιά) ενώ συγχρόνως ενεργοποιούν το γενέθλιο ωροσκόπο της χώρας.
Η σύνοδος λοιπόν Ερμή -  Ποσειδώνα ευνοεί κάθε εσωτερική ταραχή, μπέρδεμα, έλλειψη πνευματικής διαύγειας, σε εμπλοκή με τον ωροσκόπο της Ελλάδας δείχνει διάψευση ελπίδων, εξαπάτηση, εκμετάλλευση κάθε μορφής, η δε παρέμβαση του Άρη σ’  αυτή τη σύνοδο μπορεί να δείχνει ουτοπική δράση, στην καλύτερη περίπτωση πολυπραγματοσύνη.
Το ότι η σύνοδος αυτή γίνεται στο τέλος του δεύτερου και στην αρχή του τρίτου οίκου του ετήσιου ωροσκοπίου (άρα μετέχει και στους δύο οίκους)  δείχνει σύγχυση και σε θέματα οικονομικά αλλά και « θολές»  καταστάσεις που συνδέονται με γειτονικά κράτη (ο 3ος οίκος , οίκος των γειτονικών κρατών).
Πάντως, πριν προχωρήσουμε, ας τονίσουμε πως φέτος στην ηλιακή επιστροφή δεν έχουμε μόνο επιστροφή Ήλιου στη γενέθλια θέση, αλλά και Σελήνης και Ερμή, κάτι που, όταν συμβαίνει σε ατομικό ωροσκόπιο, δείχνει πως η χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, άρα και για τη χώρα η χρονιά θα είναι σημαντική (τόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα γίνουν άλλωστε φέτος…). Ας δούμε τώρα το ρόλο του Κρόνου και των 2 φώτων στη φετινή ηλιακή επιστροφή.

Κρόνος και φώτα στη φετινή ηλιακή επιστροφή

Ο Κρόνος βρίσκεται στις 22ο Σκορπιού, πάνω στον επικίνδυνο απλανή Σερπέντη και σε - όπως την ονομάζουν πολλοί αστρολόγοι - «καταραμένη»  μοίρα του ζωδιακού, σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με το γενέθλιο τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας, που είναι μια από τις πηγές κακοδαιμονίας του γενεθλίου χάρτη της χώρας. Η εμπλοκή αυτή δίνει αναστολές στην ανάπτυξη, ανικανότητα για πρόοδο, δυσκολίες στις σχέσεις, χωρισμούς, ανάπτυξη δυσκολιών στη ζωή.
Ο Ήλιος στο δεύτερο οίκο, οίκο οικονομικών, είναι σε ακριβέστατη σκληρή όψη 45ο με τη Σελήνη, κάτι που δηλώνει εσωτερική ένταση, διαφωνίες, εντάσεις σε σχέσεις και δυσκολία σύναψης συμφωνιών. Στο μεσοδιάστημά τους βρίσκεται ο Ποσειδώνας, κάτι που δηλώνει κατάπτωση, μοναξιά, αντικοινωνικές τάσεις, διάλυση σχέσεων, πόνο.
Ήλιος και Σελήνη σε εμπλοκή με τον άξονα της αδυναμίας, της παράλυσης και της ανικανότητας και απροθυμίας για συνεργασία (Άρη/ Ποσειδώνα) είναι ένδειξη για: α. πτώση ζωτικότητας, β. κινδύνους για μολύνσεις (κυριολεκτικές ή μεταφορικές), γ. εσωστρέφεια, δ. απατεωνιά κάθε μορφής, φαινόμενα δημαγωγίας. Η Σελήνη σε σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας, είναι πολύ ισχυρή ένδειξη για μοναξιά, στέρηση, απώλεια.

Κρίσιμοι οι πρώτοι μήνες (Φλεβάρης έως Μάη), ιδιαίτερη προσοχή στον τελευταίο μήνα του χρόνου. 

Αυτά είναι τα κύρια στίγματα του ετησίου ωροσκοπίου της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα γραπτα μας κάθε μήνα θα αναλύουμε ειδικότερα τις τάσεις της χρονιάς.