Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ


Η πρώτη Νέα Σελήνη με τον Κρόνο στο Σκορπιό, πανίσχυρο λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα (για την είσοδο του Κρόνου στο Σκορπιό έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας).




Γίνεται ακριβώς στα μέσα του Οκτώβρη, στις 15 Οκτώβρη 2012, ώρα 3.01 μ.μ. (θερινή), στις 22ο Ζυγού, πάνω στον πολύ καλό απλανή Spica.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι σε αναιρετική μοίρα, στις 29 Αιγόκερω, το M/C στις 20 Σκορπιού.

Οι άλλοι πλανήτες τη μέρα εκείνη βρίσκονται στις εξής θέσεις:

Ερμής 14ο Σκορπιού, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Κρόνο της Ελλάδας.

Αφροδίτη 14ο Παρθένου, σε εξάγωνο με τον Ερμή αλλά και τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδας.

Άρης στις 5ο Τοξότη σε όψη 45ο με τη Νέα Σελήνη.

Δίας 16ο Διδύμων, σε τετράγωνο με Αφροδίτη και αντίθεση με τον Άρη της Ελλάδας.

Κρόνος πια στο Σκορπιό, στην 1η μοίρα , πανίσχυρος, όπως πιο πάνω γράψαμε, λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα.

Πρώτη φορά ο Κρόνος στο Σκορπιό είναι τόσο ισχυρός, τις προηγούμενες φορές που ήταν στο Σκορπιό δεν ήταν και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, ώστε να έχουν αμοιβαία υποδοχή.

Αυτό το γεγονός είναι κάτι που πρέπει εμείς οι αστρολόγοι να το προσέξουμε ιδιαίτερα και να του δώσουμε τη βαρύτητα που του αρμόζει. Θα μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτό σε επόμενα άρθρα, μιας και ο Κρόνος θα μείνει για αρκετό διάστημα στο Σκορπιό.

Οι άλλοι πλανήτες και οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται σχεδόν στην ίδια θέση που ήταν και στην Πανσέληνο και που παραπάνω αναφέραμε.

Θέλουμε μόνο να τονίσουμε πως ο άξονας Άρη/ Κρόνου είναι στις 19ο Σκορπιού, στο M/C της Νέας Σελήνης και ο άξονας Άρη/ Πλούτωνα στις 21ο Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας.





Ας προσπαθήσουμε τώρα να αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη Νέα Σελήνη.

Νέα Σελήνη στο Ζυγό είναι φυσικό να συνδεθεί με νέα ξεκινήματα σε επίπεδο συνεργασιών, με νέες ισορροπίες σε επίπεδο πολιτικής και διπλωματίας, μέσα σε ένα έντονα δυναμικό πλαίσιο, μιας και με τη Νέα Σελήνη εμπλέκεται και ο Άρης, όπως πιο πάνω γράψαμε.

Ερμής σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας είναι ένδειξη χωρισμών, «άρρωστων», ψυχαναγκαστικών συνεργασιών, «μπλοκαρισμένων» συνεργασιών, απαισιόδοξων σκέψεων, δυσκολιών έκφρασης, όχι και τόσο ευχάριστων ειδήσεων. η εμπλοκή πάλι του Ερμή με τον άξονα Κρόνου - Β. Δεσμού (άξονα πένθους) συνηγορεί για δυσάρεστα ή λυπηρά νέα, σκέψεις χωρισμού, δυσκολία σε κάθε μορφή επικοινωνίας.

Η Αφροδίτη σε πτώση και σε τετράγωνο με τον Άρη της Ελλάδας δείχνει δυσκολίες μέσα σε οργανισμούς αλλά το εξάγωνο της με τον Ερμή είναι μια μικρή «ανάσα» στο όλο δύσκολο επικοινωνιακό πλαίσιο που υπάρχει, λόγω των ευρύτατων εμπλοκών του Ερμή.

Το τετράγωνο Αφροδίτη - Δία σε εμπλοκή με τον Άρη της Ελλάδας, είναι ένδειξη «παράνομων» συνεργασιών, ευνοεί κάθε «αφύσικη» ένωση, μπορεί να συνδεθεί με υπερβολές κάθε μορφής καθώς και με σκάνδαλα.

Ο άξονας Άρη/ Κρόνου σε εμπλοκή με το M/C της Νέας Σελήνης δείχνει αποδομήσεις, τελειώματα, φθορά.

Ο άξονας τέλος Άρη/ Πλούτωνα σε εμπλοκή με τη Σελήνη της Ελλάδας δείχνει φαινόμενα βίας που συνδέονται με το λαό, είτε προερχόμενα απ’ αυτόν είτε στρεφόμενα εναντίον του.

Κλείνουμε τηρώντας την υπόσχεσή μας πως θα αναφερθούμε στους Δεσμούς της Σελήνης, που βρίσκονται στον άξονα Σκορπιού - Ταύρου.

Ο άξονας αυτός συνδέεται κατεξοχήν βέβαια με χρηματοοικονομικά και το «μάθημά» του είναι να προσπαθούμε να βρούμε την ασφάλεια (Ταύρος) όχι τόσο σε υλικά αγαθά (Ταύρος) αλλά στα βαθύτερα (Σκορπιός) στρώματα του Είναι μας.

Σε βιβλίο μας για τους Δεσμούς της Σελήνης, αναλύοντας αυτόν τον άξονα χρησιμοποιήσαμε ένα στίχο του εθνικού μας ποιητή Σολωμού, που θα τον χρησιμοποιήσουμε και εδώ: «Χαρές και πλούτια να χαθούν/ και τα  βασίλεια κι όλα/ τίποτα δεν είναι αν στητή μένει η ψυχή κι ολόρθη».

Τώρα που οι Δεσμοί θα «συναντηθούν» και με τον Κρόνο, ίσως μέσα από επώδυνες διαδικασίες σίγουρα μάθουμε να θεωρούμε ισχυρότερο το «εσωτερικό» από το «εξωτερικό».

Πάντως, επειδή οι Δεσμοί θα μείνουν στον άξονα αυτό για αρκετούς μήνες, θα επανέλθουμε και θα είμαστε ακόμα πιο αναλυτικοί.