Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το πέρασμα του Κρόνου στον Τοξότη – Μικρή Αναδρομή

Όπως είναι γνωστό περίπου κάθε δυόμιση χρόνια ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο. έτσι και τώρα μετά από δυόμιση χρόνια «δράσης» του στο Σκορπιό, περνά τώρα στο ζωδιακό χώρο του Τοξότη.




Συγκεκριμένα την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24.12.2014 ο Κρόνος εισέρχεται στον Τοξότη όπου θα παραμείνει έως και το Δεκέμβρη του 2017, για τρία δηλαδή ολόκληρα χρόνια με ένα «διάλλειμα» μερικών μηνών, από τα μέσα Ιουνίου του 2015 έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015 που, κάνοντας ανάδρομη κίνηση, θα επιστρέψει στις δύο τελευταίες μοίρες του Σκορπιού.

Ο Κρόνος στον Τοξότη θα κάνει πολλές φορές σκληρές όψεις τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, που είναι στους Ιχθείς, θα κάνει επίσης και τρίγωνα με τον Ουρανό κάτι που επίσης θα αναλύουμε όταν συμβαίνει.

Σήμερα αυτό που θα εξετάσουμε είναι το πώς λειτούργησε ο Κρόνος όταν πέρασε ξανά από τον Τοξότη και επηρέασε ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας, μιας και η Ελλάδα έχει Άρη, Σελήνη, Αφροδίτη, Ωροσκόπο, Δεσμούς της Σελήνης στα μεταβλητά ζώδια και διελεύσεις απ’ αυτές την επηρεάζουν ιδιαίτερα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε πότε πέρασε ο Κρόνος από τον Τοξότη τον τελευταίο αιώνα και μετά να δούμε πως επηρέασε και τη χώρα αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα (μην ξεχνάμε πως η αξιοποίηση της ιστορικής εμπειρίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση της σχέσης μικροκόσμου και μακροκόσμου, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό μεθοδολογικό εργαλείο της τέχνης μας που, εμείς τουλάχιστον, όπως θα έχετε διαπιστώσει, το αξιοποιούμε στο έπακρο).

α. Δεκέμβρης 1926 – τέλος 1929. άρα το παγκόσμιο «κραχ» του Οκτώβρη του ’29 που τάραξε την παγκόσμια οικονομία και ήταν ουσιαστικά η αφετηρία για το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, συνδέεται με τον Κρόνο στον Τοξότη.
β. 1956-1958, χρόνια που είχαμε την αποσταλινοποίηση που σημειοδότησε και την αρχή του τέλους του «υπαρκτού σοσιαλισμού» αλλά και τη σινοσοβιετική διένεξη που συνετέλεσε και στο «λιώσιμο» των πάγων και άρχισαν σιγά - σιγά οι προσεγγίσεις Δυτικών και Ανατολικών. Με Κρόνο στον Τοξότη είχαμε επίσης τη σοβιετική εισβολή στην Ουγγαρία που ήταν από τις πιο «σκληρές» στιγμές του ψυχρού πολέμου.
γ. Τέλη ’85 - Φλεβάρης ’88, χρονιές της περεστρόικα και της γκλάσνοστ, που σημειοδότησαν το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, τέλος που ολοκληρώθηκε με το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερω, ζώδιο των εξουσιών, στα χρόνια από ’88 έως ’91. Πάντως, αξίζει να παρατηρήσουμε πως διελεύσεις του Κρόνου από τον Τοξότη επηρέασαν καθοριστικά τον υπαρκτό - τότε - σοσιαλισμό, μιας και ο Τοξότης συνδέεται με υπερεθνικά σύνολα - ζώδιο επέκτασης βλέπετε - και ο σοσιαλισμός από τη φύση του έχει έναν υπερεθνικό - επεκτατικό χαρακτήρα (δεν είναι τυχαία η ύπαρξη των ποικίλων «Διεθνών» στα πλαίσια των σοσιαλιστικών κινημάτων).


Ας δούμε τώρα πως ο Κρόνος στον Τοξότη κατά τα διαστήματα που αναφέραμε επηρέασε τη χώρα μας:

Το Σύνταγμα της Α’ Ελληνικής Δημοκρατίας, που δημοσιεύθηκε στις 3-6-1927, όταν ο Κρόνος ήταν στις 3ο Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο της Ελλάδας (άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψη πως ο ωροσκόπος της Ελλάδας είναι στην 3ο των μεταβλητών περίπου). Το Σύνταγμα αυτό ήταν το αρτιότερο και προοδευτικότερο από τα έως τότε Ελληνικά Συντάγματα. Ο Κρόνος συνδέεται με κάθε μορφή θεσμοθέτησης.
Επιστροφή Βενιζέλου το Μάρτη του 1928, με τον Κρόνο στις 18ο τοξότη, σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας. Υπόψη πως εκείνη η κυβέρνηση Βενιζέλου έφερε και νέα δεδομένα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις (βλέπετε ο Τοξότης συνδέεται με εξωτερικό και διπλωματία και στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Τοξότης καταλαμβάνει τον 7ο οίκο, οίκο των συνεργασιών αλλά και των εχθρικών κρατών), και είχαμε το περίφημο «ελληνοτουρκικό σύμβολο φιλίας, ουδετερότητας, διαλλαγής και διαιτησίας», που λειτούργησε έως το 1955, όταν ξέσπασε το Κυπριακό.
Ψηφίζεται το περίφημο «ιδιώνυμο» που ποινικοποιούσε την κομμουνιστική προπαγάνδα (βλέπετε ο Τοξότης συνδέεται και με νόμους, άρα Κρόνος από τον Τοξότη μπορεί να συνδεθεί με σκληρά νομικά πλαίσια προς ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν το υφιστάμενο καθεστώς. Το ιδιώνυμο άλλωστε ονομάζονταν «νόμος περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Ίσως τώρα που ακραίες δυνάμεις πάλι αναπτύσσονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες ευρωεκλογές, εμφανιστούν φωνές που θα ζητούν κατασταλτικά μέτρα για ακραίες τέτοιες ομάδες και ίσως τέτοια μέτρα προωθηθούν.
Το 1959 ιδρύεται το Κυπριακό Κράτος (16-8-1959) και υπογράφονται οι περίφημες συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου. όταν ιδρύθηκε το κυπριακό κράτος ο Κρόνος ήταν στις 0ο του Αιγόκερω κάτι που σημαίνει πως όλες οι διεργασίες έγιναν με τον Κρόνο στον Τοξότη (άλλωστε η 0ο Αιγόκερω είναι ουσιαστικά η 30ο Τοξότη).
Το 1986 το Μάη με Κρόνο στον Τοξότη είχαμε το Τσερνομπίλ, που δεν επηρέασε μόνο την τότε Ε.Σ.Σ.Δ αλλά όλη την ανθρωπότητα.
Στην Ελλάδα με Κρόνο στον Τοξότη έχουμε το «σκάνδαλο Κοσκωτά» που οδήγησε αργότερα σε Ειδικό Δικαστήριο τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας, είχαμε όμως και τη θεσμοθέτηση (το γράψαμε ο Κρόνος συνδέεται και με θεσμούς) της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, τη δημιουργία νέου θεσμού στις ταινίες, τα βιντεοκλάμπ, που τότε είχαν τη μεγαλύτερη άνθηση. Με Κρόνο στον Τοξότη έχουμε ουσιαστική - τυπικά είχε ήδη γίνει - υπέρβαση του εμφυλιοπολεμικού πνεύματος με τη συνεργασία Αριστεράς και Ν.Δ. που ολοκληρώθηκε με τη συγκυβέρνηση του ’89.

Αυτά για τη λειτουργία του Κρόνου στον Τοξότη. είναι αυτονόητο πως σε κάθε άρθρο μας θα παρακολουθούμε πιο συγκεκριμένα τον τρόπο εκδήλωσης της δυναμικής του σ’ αυτό το ζώδιο, ιδιαιτέρα όταν «αγγίζει» ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας.

Πάντως για όσους έχουν απορία γιατί ο Κρόνος από τον Τοξότη συνδέθηκε με το «κραχ» του 1929, τους θυμίζουμε πως:

α. Στη Χρηματιστηριακή Αστρολογία ο Κρόνος συνδέεται με το χρήμα και ο Δίας με την κυκλοφορία του χρήματος, άρα ο Κρόνος (χρήμα) στον Τοξότη, ζώδιο του Δία, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει την κυκλοφορία του χρήματος.
β. Ο Τοξότης, ζώδιο παγκοσμιότητας, γι’ αυτό και η κρίση ήταν παγκόσμια.
Και μην ξεχνάμε, μετά το «κραχ» εμφανίστηκαν δύο ιδεολογίες, η μία στην Αμερική και η άλλη στην Ευρώπη, που προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στην οικονομική κρίση, με τον τρόπο τους η κάθε μία:
Το new – Deal στην Αμερική , που πραγματικά έβαλε μπροστά την αμερικανική οικονομία και έβγαλε την Αμερική από την κρίση (με τον Ρούσβελτ).
Ο ναζισμός στη Γερμανία με τις γνωστές «παρενέργειες», σε όλη την ανθρωπότητα. Άρα με τον Κρόνο στον Τοξότη μην απορήσουμε αν εμφανιστούν και νέες ιδεολογίες (ο Τοξότης συνδέεται με «ιδεολογίες» κάθε μορφής) που θα προσπαθήσουν να δώσουν προτάσεις για υπέρβαση της πρωτοφανούς κρίσης που τώρα βιώνουμε ως ανθρωπότητα.

Εν κατακλείδι νόμοι, θρησκεία, φιλοσοφίες, ιδεολογίες, διπλωματία, υπερεθνικά σύνολα θα παίζουν τον κύριο ρόλο στην τριετία που ακολουθεί.