Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΤρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

Γίνεται στις 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 14.30 (χειμερινή πια) στη 0 και 7΄ του Τοξότη. Οι πλανητικές θέσεις την ίδια μέρα είναι οι ακόλουθες:

Ερμής στις 21ο Σκορπιού, κοντά σε κρίσιμη μοίρα.
Αφροδίτη στις 7ο Τοξότη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, όπως άλλωστε σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα είναι και η Νέα Σελήνη.
Άρης στις 20ο Αιγόκερω ακριβώς πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας και σε σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα το διελαύνοντα.
Δίας στην κρίσιμη μοίρα της 22ο Λέοντα, σε ακριβές τετράγωνο με τον Ερμή και σε χιαστί όψη με τον Άρη.
Κρόνος στις 26ο Σκορπιού σε «απόσταση αναπνοής» με τη Νέα Σελήνη και τον Ερμή (ακριβώς στο μ/δ Ν. Σελήνη/ Ερμή).
Ουρανός στις 13ο Κριού φυσικά σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στις 12ο Αιγόκερω περίπου.
Ποσειδώνας στην κρίσιμη μοίρα της 4ο Ιχθύων με τις εμπλοκές που αναφέραμε.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 4ο Κριού και το M/C στις 2ο Αιγόκερω.

Ας δούμε τώρα και τους σημαντικούς άξονες  - Μ/Δ της Ν. Σελήνης:

Κρόνος/ Πλούτωνας (δικτατορία, κατάλυση εξουσίας, ομαδικός περιορισμός) στις 19ο Τοξότη σε ακριβέστατη - δε γίνεται περισσότερο ακριβής - όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας, που είναι 19ο Ιχθύων – Παρθένου.
Ερμής / Ήλιος (νεαρά άτομα, διανόηση, επιχειρηματίες) στις 26ο Σκορπιού, πάνω στον Κρόνο.
Ερμής/ Σελήνη (αντίληψη) στις 26ο Σκορπιού κι αυτός.
Ήλιος / Δίας (φυσική και υλική αφθονία, ο καλύτερος άξονας) στις 11ο Ζυγού σε εμπλοκή με Πλούτωνα και Ουρανό (οι άξονες, το χουμε ξαναγράψει, ενεργοποιούνται μόνο με σκληρές όψεις).
Ο άξονας των επεμβάσεων (Άρης/ Ουρανός) στις 1ο Ιχθύων, σε εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη αλλά και τον ωροσκόπο της Ελλάδας.Ας προσπαθήσουμε σιγά – σιγά να αποσυμβολίσουμε τη δυναμική αυτής της Νέας Σελήνης:

Νέα Σελήνη στον Τοξότη συνδέεται πάντα με θέματα παιδείας, διπλωματίας, θρησκείας, ακόμα και με φαινόμενα φανατισμού. δείχνει πως το εξωτερικό πολλαχώς μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της δυναμικής της.
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται στον 8ο οίκο του, οίκο που συνδέεται με κεφάλαια, τράπεζες, δάνεια αλλά και με «τελειώματα» κάθε μορφής. Πάντως ο συνδυασμός Τοξότη και 8ου οίκου επιτρέπει να εικάσουμε σημαντικά δρώμενα σε θέματα χρηματοοικονομικά που επηρεάζουν μεγάλα σύνολα, ακόμα και υπερεθνικά σύνολα.
Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας η Νέα Σελήνη γίνεται σχεδόν ακριβώς στην ακμή του 7ου οίκου της, οίκου που συνδέεται με – εχθρικά κυρίως – κράτη, με φανερούς εχθρούς εξωτερικούς ή εσωτερικούς αλλά και με συνεργασίες κάθε μορφής. Γι’ αυτό όλα τα παραπάνω θέματα και τομείς μπορεί να έλθουν στην επικαιρότητα, όσο διαρκεί η δυναμική της Ν. Σελήνης.
Η εμπλοκή της Ν. Σελήνης με Κρόνο και Ερμή μπορεί να εκδηλωθεί ως εξής:
o Αναστολές στη σκέψη
o Απαισιόδοξη στάση για τη ζωή
o Υπερβολική σοβαρότητα
o Είναι πιθανή ένδειξη χωρισμού, αποχαιρετισμού, απογοήτευσης, μετάνοιας, ένδειξης ακόμα και για δυσάρεστα νέα.
o Μουντές, σκοτεινές και μελαγχολικές σκέψεις.
o Τάση επίλυσης σοβαρών θεμάτων μέσα από αυτοσυγκέντρωση.
o Αποχώρηση από μια κατάσταση, ένδειξη κάποιες φορές για ένα πολύ σημαντικό ταξίδι.
o Διάλυση κάποιας σχέσης είναι στο βεληνεκές αυτής της δυναμικής.
o Χωρισμοί, απομακρύνσεις κάθε μορφής επίσης είναι πιθανότατες.
Το τετράγωνο - έστω, με μικρή ανοχή - της Ν. Σελήνης, με τον Ποσειδώνα δείχνει εσωτερική δυσαρέσκεια, απογοήτευση, παρεξηγήσεις, λάθη, ψευδαισθήσεις, υπονόμευση σχέσεων. το ότι ο Ποσειδώνας κάνει πάλι τετράγωνο στον ωροσκόπο της Ελλάδας δηλώνει αυτό που κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία και έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές τα 2 τελευταία χρόνια, όσο διαρκεί αυτή η επίδραση του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας: «η εμπειρία της απογοήτευσης».
Δίας, Ερμής σε κρίσιμες μοίρες και σε ακριβέστατο τετράγωνο μεταξύ τους είναι ένδειξη για μια κρίση που μπορεί να προκύψει από επιπολαιότητα, ανοησία, αυθαιρεσία. κάποιες φορές ο συνδυασμός αυτός δηλώνει κατεργαριά, πονηριά, απερισκεψία, αφηρημάδα, ακόμα και «διαβολιά», έπαρση, μπλοφάρισμα, απατεωνιά. Συνδέεται με επιχειρηματίες, επιστήμονες, ρήτορες και μπορεί να δώσει αποτυχίες λόγω αιτίας, κακοήθειας, έλλειψης εντιμότητας. δείχνει επίσης αδιαφορία, αμέλεια, απερισκεψία, αδεξιότητα, «χοντροκοπιά», δόλο, απάτη, εξαπάτηση, κοροϊδία, συκοφαντία. Πιο σημαντικό – ή, έστω, εξίσου σημαντικό – με το τετράγωνο των 2 πλανητών είναι το ότι το Μ/Δ τους είναι στις 6ο Ζυγού, σε ακριβέστατη εμπλοκή με το γενέθλιο τετράγωνο Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας, που είναι στις 6ο Αιγόκερω – Κριού, κάτι που δηλώνει εμφάνιση ατόμων που έχουν την ικανότητα να ασκούν επιρροή στις μάζες, εμφάνιση υποβλητικών ρητόρων, δείχνει επιρροή μαζών μέσα από ομιλίες ή γραπτά, δείχνει ξεκάθαρα δημοκόπους και, ίσως, πρέπει πάλι να θυμηθούμε το στίχο του Κ. Παλαμά «Βοσκοί στα σύνορα της Πολιτείας οι λύκοι… φανφαρόνοι, δημοκόποι…». Οι προπαγανδιστές κάθε μορφής - σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο - ευνοούνται μ’ αυτό το συνδυασμό. είναι επίσης ένδειξη για απώλεια κάποιας θέσης, ο Ebertin συνδέει το συνδυασμό αυτό ακόμα και με φαινόμενα σύλληψης, φυλάκισης. Πάντως αυτή η όψη πιστεύουμε πως είναι το κύριο στίγμα αυτής της Ν. Σελήνης και είναι πιο σημαντική γιατί και οι δύο πλανήτες (Ερμής/ Δίας) βρίσκονται σε μοίρα προηγηθείσης έκλειψης, που κρατά ακόμα τη δυναμική της, και που μπορεί – σε συνδυασμό με τον Κρόνο που είναι εκεί κοντά – να δώσει:

o Διακοπή μιας διαπραγμάτευσης.
o «λέγοντας αντίο» - τό χουμε ξαναγράψει πολλές φορές αυτό και όταν έπεφτε ο Σημίτης, ο Καραμανλής αλλά και ο Παπανδρέου. 
o Αποχώρηση από κάτι.
o Αποχαιρετιστήρια πρόσκληση.
Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα δείχνει δύσκολη πραγματοποίηση ιδεών και ευχών, ξύπνημα από συναισθηματική τρέλα, μετά από απογοήτευση ή διάψευση, πλάνη, ατονία, διαταραχή, ακόμα και «καταστάσεις μανίας». Η εμπλοκή του μεσοδιαστήματός τους με τον Άρη δείχνει λανθασμένη κατεύθυνση της ενέργειας, λοξοδρομήσεις κάθε μορφής, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε εκτροπές ή ανωμαλίες, πολύ περισσότερο που ο Άρης αλλά και το Μ/Δ Αφροδίτη / Ποσειδώνα εμπλέκεται με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, κάτι που μπορεί να δώσει πείσμα, ισχυρογνωμοσύνη, εμμονή, στενοκεφαλιά, στενότητα αντίληψης, έλλειψη αποφασιστικότητας, διστακτικότητα, έλλειψη σκοπού, αποτυχία λόγω απουσίας σχεδιασμού.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε δυνατές εμπλοκές με το ωροσκόπιο της Ελλάδας δείχνει κοινό πόνο και δυσκολία με πολλούς ανθρώπους, ψυχρότητα, εγκράτεια, λιτότητα. Απ’ ότι φαίνεται ούτε το Δεκέμβρη αυτό «θα φάμε με χρυσά κουτάλια» και τα Χριστούγεννα του 2014 φαίνεται πως θα είναι κι αυτά «λιτά»…
Ο άξονας των επεμβάσεων έντονα τονισμένος στη Νέα Σελήνη δείχνει:
o Γρήγορη δράση και, κάποιες φορές, βιαστική.
o Ξαφνική προσαρμογή σε νέες καταστάσεις – συνθήκες.
o Γέννηση κάτι καινούργιου, όχι όμως με ανώδυνο τρόπο.
o Ροπή για ανεξάρτητη δράση.
o Ταραχώδη γεγονότα.

Αφήσαμε για τελευταίο - για να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση της Νέας Σελήνης με τρόπο ευχάριστο - την εμπλοκή του άξονα της καλοτυχίας με σημαντικούς παράγοντες της Νέας Σελήνης, κάτι που μπορεί να δηλώνει:

o Ξαφνική στροφή της τύχης
o Προσδοκία της καλής τύχης (μη μείνουμε όμως μόνο στην «προσδοκία», αυτό είναι το θέμα)
o Επιδίωξη αλλαγών στις οποίες επενδύουμε πολλές ελπίδες.