Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Αυτή γίνεται στις 1-1-2014, ώρα 13.13, στη 11ο του Αιγόκερω, σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Πλούτωνα, ενώ ο Ερμής βρίσκεται στις 12ο Αιγόκερω, σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη αλλά και με τον Πλούτωνα.



Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Πλούτωνας σε στενή σύνοδο και σε ακριβές τετράγωνο με τον Άρη, που βρίσκεται στις 11ο Ζυγού, όπου θα παραμείνει για πολλούς μήνες. Την ίδια μέρα ο Δίας ανάδρομος στις 16ο Καρκίνου, ο Ουρανός στις 8ο Κριού, σε αντίθεση με τον Άρη και τετράγωνο με όλο το νεφέλωμα που αναφέραμε στον Αιγόκερω - έχουμε δηλαδή έναν «σταυρό» στα παρορμητικά ζώδια -, ο Ποσειδώνας στις 3ο Ιχθύων, κοντά σε κρίσιμη μοίρα, όπως και σε κρίσιμη μοίρα βρίσκεται όλο το νεφέλωμα του Αιγόκερω αλλά και ο Άρης του Ζυγού.

Κοντά σε κρίσιμη μοίρα, επίσης, βρίσκεται και η ανάδρομη Αφροδίτη (26ο Αιγόκερω) και στην απόλυτη εξαρση του Άρη. Ο Κρόνος στις 21ο Σκορπιού, οι Δεσμοί της Σελήνης στην 5ο του άξονα Σκορπιού - Ταύρου, ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης στις 6ο Ταύρου (πάνω στο Νότιο Δεσμό) και το M/C στις 21ο Αιγόκερω σε σκληρή όψη 45ο με τον Ποσειδώνα, αλλά και πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας.

Εντυπωσιακό σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη είναι πως το 70% των αστρολογικών συνιστωσών της είναι σε κρίσιμες μοίρες, κάτι που σε ένα πρώτο επίπεδο δείχνει μια κρίση που είναι σε εξέλιξη ή μια κρίση που τότε ξεσπά ή κυοφορείται.

Αξίζει πάντως να προσέξουμε πως οι δύο σκληροί άξονες (Κρόνος/Πλούτωνας και Άρης/ Κρόνος) εμπλέκονται με τον Άρη της Ελλάδας (θυμίζουμε πως οι 2 αυτοί άξονες συνδέονται με αυταρχισμό, θάνατο, μπλοκαρισμένη ενέργεια, περιορισμό, κατάλυση εξουσίας), ο δε άξονας του πένθους (Κρόνος/Β. Δεσμός) είναι σε εμπλοκή με Ήλιο, Κρόνο και M/C της Ελλάδας, ενώ ο άξονας των επεμβάσεων, της επανάστασης και των εγχειρήσεων (Άρης/ουρανός) είναι σε εμπλοκή με Ήλιο, Σελήνη, Πλούτωνα, Ερμή, και με τους ίδιους πλανήτες εμπλέκεται και ο άξονας του πολέμου.

Πραγματικά, πολύ σκληρή αυτή η Νέα Σελήνη, η οποία εμπλέκεται με πολλούς αστρολογικούς δείκτες του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας, γι’ αυτό ας τη δούμε πιο αναλυτικά:



Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, έχει να κάνει πάντοτε με θέματα εξουσίας, με «σκληρά» παιχνίδια εξουσίας, μιας και έχει εμπλοκές με Άρη και Πλούτωνα. Συνδέεται με ξαφνικές ανατροπές σε επίπεδο εξουσίας, μιας και υπάρχει έντονη παρέμβαση του Ουρανού στη Νέα Σελήνη.
Το ότι στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν, αυτή γίνεται στον 9ο οίκο, οίκο του εξωτερικού, δείχνει πως γεγονότα που συνδέονται με το εξωτερικό θα έχουν έντονη την παρουσία τους αυτές τις μέρες, δείχνει επίσης την «παγκοσμιότητα» αυτής της Νέας Σελήνης, πως δηλαδή η επίδρασή της δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα εθνικά πλαίσια, επηρεάζει όλη την ανθρωπότητα, πολύ περισσότερο που σ’ αυτήν τη Νέα Σελήνη εμπλέκεται με σκληρή όψη και ο πλανήτης της επέκτασης, ο Δίας.
Η εμπλοκή του Πλούτωνα, πλανήτη που συνδέεται με το χρήμα και το κεφάλαιο, σε ζώδιο που συνδέεται με το κεφάλαιο (Αιγόκερως), είναι σοβαρή ένδειξη για ισχυρά δρώμενα σε επίπεδο οικονομικό, πολύ περισσότερο που ο χορηγός της Νέας Σελήνης, ο Κρόνος, είναι κι αυτός σε ζώδιο που συνδέεται με χρήμα και κεφάλαιο (Σκορπιός).
Η Νέα Σελήνη, στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται στον 8ο οίκο, οίκο που πάλι συνδέεται με χρηματοοικονομικά αλλά και με αποδομήσεις κάθε μορφής.
Ήλιος, Σελήνη σε εμπλοκή με τον Πλούτωνα είναι ένδειξη εσωτερικής σύγκρουσης, ψυχικού σπαραγμού, αλλαγής περιστάσεων, χωρισμών, κρίσεων κάθε μορφής· δείχνει επίσης συναισθηματική υπερένταση και εκνευρισμό, οξυθυμία και ερεθιστικότητα.
Η παρέμβαση του Άρη στην παραπάνω δυναμική δείχνει συχνά σκληρότητα, ασπλαχνία, ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων που απαιτούν σκληρή δουλειά, καινούργιες συνεργασίες που προκύπτουν μετά από διάλυση παλαιότερων, δείχνει επίσης φιλονικίες, διαμάχες, τραυματισμούς, ατυχήματα, βίαιες ενέργειες, αναστάτωση, ταραχή, αλλά και φαινόμενα που συνδέονται με θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα.
Η αντίθεση Άρη/Ουρανού, δείχνει ένα «τεστ» νεύρων, γέννηση κάτι καινούργιου με σκληρό τρόπο· η εμπλοκή Ήλιου, Σελήνης, Ερμή, Πλούτωνα μ’ αυτή τη δυναμική δείχνει:
o Ξαφνική προσαρμογή σε νέες περιστάσεις -συνθήκες.
o Τραυματισμούς, ατυχήματα.
o Συναισθηματική δράση, δράση που είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής «έκρηξης».
o Τεστ αντοχής, υπερβολική ένταση των νεύρων.
o Βίαιες ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν νεαρά κυρίως άτομα.
o Φαινόμενα εξαναγκασμού.
o Ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις.
o Σκέψεις ανατρεπτικές.
o Ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Η σύνοδος Ερμή/ Πλούτωνα δείχνει υπερφόρτωση της αντοχής, υπερβολική επιθυμία, ανυπομονησία, αναπάντεχες ειδήσεις, τάσεις για κυριαρχία κυρίως μέσω του λόγου, ευνοεί ρήτορες και προπαγανδιστές κάθε μορφής. Σε εμπλοκή με Άρη δείχνει ακόμα και φαινόμενα εκβιασμού, χωρισμούς λόγω διαφωνιών, λεκτικές υπόγειες επιθέσεις, εμπλοκή με Δία μπορεί να δείχνει ακόμα και τον απατεώνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δείχνει εμφάνιση ατόμων που επηρεάζουν μεγάλες μάζες ανθρώπων, δημοκόπους, λαϊκιστικές, φανφαρόνους, που μπορεί και να μας θυμίζουν τους στίχους του Καρυωτάκη: «όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό/ του δίνουν όψη ν ’αρέσει/ του δίνουν λόγια γλυκά που νικούν/ με την πειθώ και το ψέμα…».

Οι σκληροί άξονες Άρη/ Κρόνου και Κρόνου/Πλούτωνα στον Άρη της Ελλάδας σημειοδοτούν:

o Αδυναμία, ανικανότητα
o Βαρβαρότητα, σκληρότητα
o Δοκιμασία αντοχής
o Ασθένεια, θάνατο, βίαιες πράξεις, χωρισμούς, τραυματισμούς, ατυχήματα
o Ανάγκη αγώνα για επιβίωση.
Κρόνος/ Β. Δεσμός σε σκληρές εμπλοκές με ζωτικά σημεία του ωροσκοπίου της Ελλάδας για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω δηλώνει:
o Απομόνωση, μοναξιά, χωρισμό
o Πένθος, στενοχώρια
o Απελπισία, καταπίεση.
Άρης/Πλούτωνας σε εμπλοκή με όλο το πλανητικό νεφέλωμα της Νέα Σελήνης είναι δηλωτικό για:
o Βίαιες ενέργειες
o Αναστάτωση -σοκ
o Φαινόμενα φανατισμού
Ο άξονας των ασθενειών (Κρόνος /Ποσειδώνας) κι αυτός σε εμπλοκή με τη Νέα Σελήνη και με όλη τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω απ’ αυτήν εκφράζει:

o Έλλειψη ζωτικότητας
o Απαισιοδοξία, συναισθηματικό πόνο
o Απαισιόδοξες ή αρρωστημένες σκέψεις
o Αδράνεια λόγω συναισθηματικής καταπίεσης
o Σύγχυση, εξασθένηση, ακόμα και εμφάνιση «επιδημιών» (μην ξεχνάμε είμαστε πια στο χειμώνα)
Άρης (Ποσειδώνας στη Σελήνη της Ελλάδας δείχνει εσωστρέφεια, αρρωστημένη ευαισθησία, εμφάνιση απατεώνων αλλά και κινδύνους για μόλυνση.
Ο Κρόνος σε εμπλοκή με Ποσειδώνα/Β. Δεσμό ευνοεί επίδειξη συναισθηματικής καταπίεσης παρουσία άλλων.  
Η Αφροδίτη ανάδρομη και σε «πολεμική» μοίρα του ζωδιακού (απόλυτη έξαρση του Άρη) είναι δύσκολη ένδειξη για οικονομικά, ο ωροσκόπος και οι Δεσμοί της Σελήνης σε εμπλοκή με Άρη/ Ποσειδώνα δείχνουν:

o Αδυναμία, αστάθεια
o Μοίρασμα πόνου - θλίψης με άλλους ανθρώπους
o Τερματισμό συνεταιρισμών - ενώσεων
o Σχέσεις με αδύναμα - εξασθενημένα άτομα
o Αρνητική στάση, διάθεση
Το M/C της Νέας Σελήνης πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας και αμφότερα σε 45ο με διελαύνοντα Ποσειδώνα σημειοδοτούν επιδίωξη λανθασμένων ιδεών, εξαπάτηση, σοβαρές αποφάσεις κάτω από δυσάρεστες συνθήκες.