Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΠέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 3 Δεκέμβρη 2013, ώρα 2.20π.μ., στην 11ο του Τοξότη.

Τη μέρα της Νέας Σελήνης η πλανητική διάταξη είναι η ακόλουθη:Ερμής στις 27ο Σκορπιού, Αφροδίτη στις 23ο Αιγόκερω, Άρης στις 27ο Παρθένου, Δίας στις 19ο Καρκίνου ανάδρομος, Κρόνος στις 17ο Σκορπιού, Ουρανός ανάδρομος στις 8ο Κριού, Ποσειδώνας στις 2ο Ιχθύων, Πλούτωνας στις 10ο Αιγόκερω, Χείρωνας στις 9ο Ιχθύων, Β. Δεσμός στις 7ο Σκορπιού και, φυσικά, Ν. Δεσμός στις 7ο Ταύρου.

Ο ωροσκόπος και το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης έχουν μια ιδιαιτερότητα που πρέπει να μην την υποτιμήσουμε, ο ωροσκόπος είναι στις 8ο Κριού, ακριβώς «απέναντι» από τον Ουρανό και το M/C στις 10ο Καρκίνου, ακριβώς απέναντι από τον Πλούτωνα, δηλαδή οι δύο πλανήτες είναι «έκκεντροι», μιας και επηρεάζουν τις 4 βασικές «γωνίες» του ωροσκοπίου και έκκεντροι ο Ουρανός και ο Πλούτωνας είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε (για τους «έκκεντρους» πλανήτες έχουμε γράψει κι άλλες φορές στα πλαίσια αυτού του blog).

Σημαντικά αστρολογικά στοιχεία αυτής της Νέας Σελήνης, πιστεύουμε πως είναι τα εξής:

α. Το ακριβές σχεδόν τετράγωνο της Νέας Σελήνης με το Χείρωνα,
β. Το «κλειστό» τρίγωνο Δία/Κρόνου, που θεωρούμε και το πιο θετικό στοιχείο της Νέας Σελήνης,
γ. Ακριβέστατο εξάγωνο Ερμή/ Άρη που και οι δύο βρίσκονται σε ενεργειακά φορτισμένα σημεία του ζωδιακού, ο Άρης στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης και στον απλανή Labrum («χρυσό δισκοπότηρο»), που συνδέεται με κάθε μορφή εξαγνισμού και λιτότητας, και ο Ερμής στην «πύλη» του Ουρανού (για τις «πύλες» έχει γράψει ο Ιταλός αστρολόγος A. Carelli και πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σ’ αυτές μέσα από αυτό το blog),
δ. Η Σελήνη και ο Δίας είναι πανίσχυροι, μιας και έχουν μεταξύ τους «αμοιβαία υποδοχή», όχι μόνο γιατί είναι στο ζώδιο του άλλου αλλά και γιατί ο ένας βρίσκει στην «τριπλότητα» του άλλου (για τις «τριπλότητες» είχαμε αναφερθεί διεξοδικά παλιότερα).

Αυτά για τις αστρολογικές ιδιαιτερότητες της Νέας Σελήνης, ας τα δούμε τώρα όλα αυτά πιο αναλυτικά:

Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι φυσικό να συνδέεται με θέματα αυτού του ζωδίου, δηλαδή εκπαίδευση, διπλωματία, εξωτερική πολιτική, νομικά θέματα, θρησκεία, ιδεολογία. Το ότι στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη τα δύο φώτα είναι στον τρίτο οίκο - οίκο που στην πολιτική Αστρολογία συνδέεται με γειτονικά κράτη - και στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται στον 7ο οίκο, οίκο που συνδέεται με εχθρικά κράτη, μας κάνει να υποπτευθούμε πως στη διάρκεια επιρροής αυτής της Νέας Σελήνης σημαντικά γεγονότα μπορεί να συμβούν σε γειτονικά κράτη ή γειτονικά - και όχι τόσο φιλικά - κράτη πολλαχώς μπορεί να επηρεάσουν και την Ελλάδα.
Η Νέα Σελήνη σε ακριβέστατη εμπλοκή με το γενέθλιο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα της Ελλάδας αλλά και κοντά στο ίδιο μεσοδιάστημα της Ν. Σελήνης, δείχνει φαινόμενα αυταρχισμού, στέρησης, μεγάλες προσπάθειες για επίτευξη κάποιου στόχου, κυριαρχία μιας μελαγχολικής διάθεσης, ψυχρότητα, εγκράτεια, λιτότητα, δύσκολη ένδειξη για το λαό ή για κάποια - σίγουρα όχι μικρά - τμήματά του.
Πάντως η Νέα Σελήνη σε ακριβέστατη όψη εξαγώνου με το Μεσουράνημα της Ελλάδας είναι θετική ένδειξη για την Κυβέρνηση αλλά και για το ίδιο το κράτος συνολικά, ευνοεί την αυτογνωσία και την ανάπτυξη ισχυρών συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των μελών ενός συνόλου.
Ο Ερμής σε ακριβέστατο - όπως είπαμε - εξάγωνο με τον Άρη ευνοεί πραγματοποίηση μιας επιτυχίας, αν υπάρχει επιχειρηματικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, μπορεί όμως να δώσει φιλονικίες, διαμάχες, κάθε μορφή λογομαχίας και διαπληκτισμό.
Η Αφροδίτη σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον άξονα Άρη/Κρόνου ευνοεί κάθε μορφή λιτότητας, δύσκολη ένδειξη για θέματα οικονομικά. Μπορεί επίσης να δηλώνει διάλυση συνεργασιών ή συνεργασίες που είναι αποτέλεσμα ψυχρού απολογισμού, πολύ περισσότερο που η Αφροδίτη είναι στο «υπολογιστικό» ζώδιο του Αιγόκερω.
Πάντως η Αφροδίτη σε τρίγωνο με Άρη (έστω, με ανοχή αρκετή, πολύ περισσότερο που η όψη τους είναι αποκλίνουσα, μιας και η Αφροδίτη θα «γυρίσει» ανάδρομη) ευνοεί έναρξη νέων συνεργασιών, νέων συνεργασιών σε ρεαλιστικό έως και υπολογιστικό πλαίσιο, μιας και οι δύο πλανήτες είναι σε ζώδια γήινα (Παρθένος, Αιγόκερως).
Πάντως η Νέα Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ουρανό - έστω και με αποκλίνουσα όψη - ευνοεί ολοκλήρωση κάποιας αλλαγής στις συνθήκες ζωής, δείχνει κάποιο «ξαφνικό» θετικό γύρισμα των συνθηκών ζωής, ευνοεί καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις.
Ο ωροσκόπος και το M/C σε σκληρή εμπλοκή με Πλούτωνα και Ουρανό μπορεί να δηλώνει:
o Βίαιες φιλονικίες - διαπληκτισμούς
o Τραυματισμούς - ατυχήματα
o Δραστική αλλαγή στις συνθήκες ζωής
o Ξαφνικές καταστροφές, ακόμα και φυσικές
o «στροφή της τύχης η οποία προέρχεται από τη Θεία Πρόνοια κατά κάποιο τρόπο», γράφει για το συνδυασμό αυτό ο R. Ebertin.
o Αναστατώσεις, αναταραχές, εμπειρίες με ένταση
o Ατυχήματα, ομαδική αναστάτωση

Πολύ ισχυρή αυτή η δυναμική, που γίνεται ισχυρότερη, αν σκεφτούμε αυτό που παραπάνω γράψαμε, πως δηλαδή οι δύο πλανήτες (Πλούτωνας, Ουρανός) είναι «έκκεντροι» αλλά συγχρόνως εμπλέκονται και με τη Μαύρη Σελήνη και τον Κλήρο της Τύχης της Ελλάδας, που είναι στο Ζυγό, σε μοίρα που επηρεάζεται απ’ όλη την παραπάνω δυναμική.
Ο Κρόνος σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας δείχνει απομόνωση, μοναξιά, λιτότητα, το δε μεσοδιάστημα Κρόνου/ Β. Δεσμού σε εμπλοκή με το M/C της Ελλάδας συνηγορεί για τα παραπάνω και είναι επίσης ένδειξη χωρισμού, ακόμα και στέρησης, πένθους.
Το αστρολογικό «ατού» της ημέρας, το τρίγωνο Κρόνου, Δία μπορεί να δηλώνει:
o Υπομονετική εκπλήρωση κάποιου σκοπού μέσα σε συνθήκες απομόνωσης.
o Αξιοποίηση της κληρονομιάς του έθνους (είτε αυτή είναι υλική, είτε πνευματική)· στην «κληρονομιά» περιλαμβάνεται φυσικά και ο όλος ο φυσικός πλούτος μιας χώρας.
o Μπορεί να δείχνει κάποιον «τυχερό χωρισμό», κάποιον χωρισμό που όσο δυσάρεστος κι αν φαίνεται αρχικά, μπορεί να είναι «για καλό».
o «ευτυχία διαμέσου απομόνωσης», γράφει κατά λέξη γι’ αυτόν το συνδυασμό η Κοσμοβιολογία.
o Αν πάρουμε υπόψη πως στο παραπάνω τρίγωνο εμπλέκονται με απόλυτη ακρίβεια οι Δεσμοί της Σελήνης της Ελλάδας, αυτό μπορεί να δηλώνει αφενός επιθυμία για τερματισμό μιας σχέσης ή συνεργασίας, αφετέρου μπορεί και να δηλώνει μια νέα σχέση στην οποία υπάρχει ικανοποίηση και αρμονική συνύπαρξη.
o Ο άξονας της βίας (Άρης/Πλούτωνας) σε εμπλοκή με τον Κρόνο, μπορεί να δηλώνει επιθυμία υπέρβασης δυσκολιών και εμποδίων ακόμα και με τεχνικές «γόρδιου» δεσμού.
o Τέλος ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη μπορεί να δηλώνει και μία τραυματική εμπειρία που προκύπτει σε προσπάθεια «θεραπείας» ενός προβλήματος.