Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αστρολογικοί δακτυλισμοί




Ο σπουδαστής της Μουσικής πριν αξιωθεί να φτάσει στο σημείο να παίξει ένα ολόκληρο κομμάτι κάνει πρώτα πολλούς "δακτυλισμούς", ασκείται δηλαδή στο να παίζει κάποιες νότες αρχικά στις διάφορες οκτάβες, μετά ασκείται στα ακόρντα και μετά σε ολόκληρες μουσικές φράσεις. Έτσι και στην Αστρολογία, πριν πάει κάποιος σε ερμηνεία ενός χάρτη, πρέπει αρχικά να ασκηθεί σε "αστρολογικούς δακτυλισμούς", να ερμηνεύει έναν πλανήτη σε ζώδιο αρχικά, μετά πλανήτη σε ζώδιο και οίκο μαζί, μετά τον πλανήτη με τις όψεις του, τα μεσοδιαστήματα και τα "δένδρα" του.

Αν δεν περάσει από μακρά περίοδο τέτοιων "δακτυλισμών" θα είναι πάντα ένας θλιβερός ερασιτέχνης που θα έχει καταστήσει αρετή το χειροτεχνισμό, την αερολογία και τον τυφλό εμπειρισμό.

Γι αυτό, όσοι μεταδίδουμε την αστρολογική γνώση, θα πρέπει να δώσουμε στους μαθητές να καταλάβουν πως η σύνθεση του χάρτη απαιτεί μακρά και επίπονη θητεία στην ανάλυση ώστε να αποκτηθεί Κρόνια δομή και Ερμιακή λεπτομέρεια.

Μην ξεχνάμε πως το "πρώτο σκαλί" είναι η προϋπόθεση για να ανέβουμε τη σκάλα και, αν αυτό είναι ελαττωματικό, ο κίνδυνος της πτώσης είναι σχεδόν δεδομένος, γι αυτό όταν οι μαθητές μας μπορέσουν π.χ. να ερμηνεύσουν σωστά έναν Ερμή ανάδρομο στον Καρκίνο στο 12ο (για να είμαστε και στην επικαιρότητα) να τους πούμε τον καβαφικό στίχο "τούτο που έκανες λίγο δεν είναι/εδώ που έφτασες, μεγάλη δόξα".

Υποσχεθήκαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα "δακτυλισμού" και να ερμηνεύσουμε έναν Ερμή στον Καρκίνο στο 12ο,όπως καλή ώρα έχουμε τώρα. Επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται, ξεκινάμε. Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η βασική λειτουργία του ανάδρομου πλανήτη είναι λειτουργία έντονα συναισθηματική, παρορμητική και, κάποιες φορές, αταβιστική, μιας και η αναδρομή δηλώνει μια κίνηση "προς τα πίσω", άρα από το εξωτερικό στο εσωτερικό, από το παρόν στο παρελθόν, από το στυγνό και στεγνό-ορθολογισμό στη συναισθηματική νοημοσύνη.

Γι αυτό και όσοι έχουν ανάδρομο Ερμή έχουν την τάση να θέλουν να κάνουν αμέσως αυτό που σκέπτονται, δρουν παρορμητικά και συναισθηματικά. Ένας λοιπόν Ερμής σαν αυτόν που παραπάνω αναφέραμε, μπορεί να εκδηλωθεί ως εξής.
α. παρορμητικές σκέψεις κρυφές που είτε γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθούν μυστικά, είτε δεν εκδηλώνονται και προκαλούν ψυχική αναστάτωση,
β. δοκιμασίες από παρορμητικές ενέργειες νεαρών ατόμων ή από παρορμητικές ενέργειες που συνδέονται με παιδιά του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος,
γ. ψυχική δοκιμασία που οδηγεί σε παρορμητικές απαισιόδοξες σκέψεις και σχεδόν "υστερική" συμπεριφορά,
δ. ταραχή και δοκιμασία από γεγονότα ξαφνικά-στον ανάδρομο υπάρχει και το στοιχείο του "ξαφνικού"-στο χώρο που μας είναι οικείος και που οδηγούν σε παρορμητικές κινήσεις μας,
ε. ξαφνική ,ανάγκη για απομόνωση, εσωστρέφεια με σκοπό την επαφή με βαθύτερα στρώματα του είναι μας,
στ. παρόρμηση προσφοράς, ακόμα και "θυσίας" για οικεία άτομα. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πτυχές της δυναμικής Ερμή, Καρκίνου και 12ου οίκου.

Εις το επανιδείν!!!