Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΤρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Η Πανσέληνος του Ιουνίου


Η Πανσέληνος γίνεται στις 23-6-13, ώρα 2.32μ.μ. (θερινή) στη 2ο του άξονα Καρκίνου - Αιγόκερω και στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν γίνεται στον 3ο-9ο οίκο, οίκους που συνδέονται με κάθε μορφή επικοινωνίας.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου είναι στις 15ο Ζυγού και στο M/C στις 17ο Καρκίνου. Την ημέρα εκείνη οι άλλοι πλανήτες βρίσκονται στις εξής θέσεις:

Ερμής στις 22ο Καρκίνου, ακριβώς απέναντι από τον Ποσειδώνα της Ελλάδας.
Αφροδίτη στις 25ο Καρκίνου, σε σύνοδο με τον Ερμή.
Άρης στις 16ο Διδύμων, απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας.
Δίας στις 29ο Διδύμων, έτοιμος να περάσει στον Καρκίνο και σε άμεση εμπλοκή με την Πανσέληνο, κάτι που είναι και το «ατού» αυτής της Πανσελήνου.
Κρόνος στις 5ο Σκορπιού σε άριστες όψεις με την Πανσέληνο αλλά και σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα αλλά και σε συγκλίνον τρίγωνο με το Δία
Ουρανός στις 12ο Κριού χωρίς ιδιαίτερες όψεις με την Πανσέληνο.
Πλούτωνας στις 10ο Αιγόκερω, χωρίς ιδιαίτερες εμπλοκές κι αυτός (το τετράγωνο με τον Ουρανό είναι αποκλίνον, σίγουρα όμως η δυναμική του κρατά, πολύ περισσότερο που στους επόμενους μήνες θα βρεθούν ξανά σε όψη τετραγώνου. έχει επίσης ο Πλούτωνας και μία εμπλοκή με την Πανσέληνο, με αρκετή όμως ανοχή, πάντως υπαρκτή που και δεν πρέπει να υποτιμηθεί).
Δεσμοί της Σελήνης στις 16ο Σκορπιού - Ταύρου, σε τετράγωνο με Ήλιο, Κρόνο του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας.
Ας δούμε τώρα και τους σημαντικούς άξονες της ημέρας, τα περίφημα μεσοδιαστήματα:

Ο άξονας Ήλιου - Ερμή, άξονας διανοητικός, που συνδέεται με κοινή λογική, με νεαρά άτομα, με καταστάσεις συνείδησης αλλά και με κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, είναι στις 12ο Καρκίνου, σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον Ουρανό, αλλά και με τον Πλούτωνα, σε μικρότερο βαθμό.
Ο άξονας Ήλιου - Αφροδίτης, άξονας που συνδέεται με αρμονία, τέχνη, ενώσεις κάθε μορφής, στις  13ο Καρκίνου, σε εμπλοκή με Ουρανό.
Ο άξονας Δία - Πλούτωνα, άξονας που έχει να κάνει κυρίως με χρήμα, στις 5ο Κριού, στον Πλούτωνα της Ελλάδας, ενεργοποιεί το γενέθλιο μεσοδιάστημα Δία - Πλούτωνα της Ελλάδας, που εκτός από τα χρήματα συνδέεται και με τη φήμη (αυτήν την εμπλοκή πρέπει να την προσέξουμε ιδιαιτέρως).
Ο άξονας των επεμβάσεων πάσης μορφής (Άρης/ Ουρανός) στις 14ο Ταύρου, εμπλέκεται με τους Δεσμούς της Σελήνης της πανσελήνου αλλά και με Κρόνο, Ήλιο της Ελλάδας, κάτι που πάλι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Ο άξονας της  βίας (Άρης/ Πλούτωνας) στις 28ο Ιχθύων εμπλέκεται με σκληρή όψη τετραγώνου με το Δία της Πανσελήνου, που είναι στις 29ο Διδύμων.
Ο άξονας του ξαφνικού περιορισμού και της δυσάρεστης ξαφνικής έντασης (Κρόνος/ Ουρανός) εμπλέκεται από τις 23ο Αιγόκερω με Ερμή και Αφροδίτη της Πανσελήνου.
Ο άξονας της «αντικοινωνικής συμπεριφοράς» πάσης μορφής αλλά και των ομάδων ή οργανώσεων που η φύση τους δεν είναι ξεκάθαρη (Ποσειδώνας/ Β. Δεσμός) είναι στις 10ο του Αιγόκερω, σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον Πλούτωνα αλλά και εμπλοκή με τον Ουρανό. Η εμπλοκή αυτή είναι αξιοπρόσεκτη, γιατί θα έχει διάρκεια, μιας και οι πλανήτες και το σημείο που τη συγκροτεί κινούνται αργά.
Ο άξονας του «γάμου» και των συνεργασιών, ο άξονας Αφροδίτη/ Δία στις 12ο Καρκίνου σε ακριβέστατη εμπλοκή (με όψη τετραγώνου) με τον Ουρανό αλλά και σε εμπλοκή με τον Πλούτωνα.
Παρεμβάσεις Ουρανού - Πλούτωνα σε πολλά μεσοδιαστήματα της Πανσελήνου εντοπίζουμε, κάτι που ενισχύει το τετράγωνο που οι δύο πλανήτες έχουν μεταξύ τους.

Θα ξεκινήσουμε όμως την ανάλυση της Πανσελήνου από το αισιόδοξο κομμάτι της, το τρίγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα αλλά και τα τρίγωνα Δία - Κρόνου, Δία - Ποσειδώνα. Μην ξεχνάμε, τα μεγάλα τρίγωνα (που είναι τρία τρίγωνα μαζί) πάντοτε έχουν ισχυρή δυναμική και αποτελούν ισχυρό αντίβαρο σε οτιδήποτε άλλο «σκληρό» συνυπάρχει την περίοδο που τα τρίγωνα αυτά αναπτύσσονται.

Το τρίγωνο Κρόνου - Ποσειδώνα 
Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, τρίγωνο ανάμεσα στους 2 αυτούς πλανήτες είχαμε και στα μέσα της δεκαετίας του ’60, με τον Κρόνο όμως στους Ιχθείς και τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό, το αντίθετο απ’ ότι δηλαδή έχουμε τώρα. Τώρα το τρίγωνο είναι πιο ισχυρό γιατί ο Ποσειδώνας είναι στο ζώδιό του, τους Ιχθείς, και ο Κρόνος στο Σκορπιό είναι πανίσχυρος, λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα. δύο λοιπόν πανίσχυροι πλανήτες σε άριστη και ακριβέστατη όψη, είναι φυσικό να βγάζουν όλη τη δυναμική τους. Για τη θετική εκδήλωση της δυναμικής αυτών των δύο πλανητών η Κοσμοβιολογία κατά λέξη γράφει: «μεθοδική εκτέλεση των σχεδίων, αργή επίτευξη της επιτυχίας διαμέσου έντονης ισχυρής δραστηριότητας και μεγάλης προσπάθειας». Θυμίζουμε – το χουμε άλλωστε ξαναγράψει - πως τα μέσα του ’60, που είχαμε το ίδιο τρίγωνο, αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η τέχνη, υπήρξαν αλτρουιστικά κινήματα, επαναστατικές διεργασίες και μια τάση συμπαράστασης στους αναξιοπαθούντες κάθε μορφής.

Πιστεύουμε πως το τρίγωνο αυτό και τώρα θα συνδεθεί με νέα καλλιτεχνικά ρεύματα, νέες αναζητήσεις σε χώρους μεταφυσικής, και η έμπνευση του Ποσειδώνα θα συνεργαστεί με την Κρόνια λογική και δομή και δε θα είναι ατέρμονη και ανερμάτιστη, αλλά θα έχει δομημένη έκφραση και ξεκάθαρη προοπτική θα έχουμε, πιστεύουμε, μορφές τέχνης που θα έχουν έμπνευση χωρίς παραλήρημα και μορφές μεταφυσικής που θα έχουν προτάσεις για «ανώτερες» συνδέσεις χωρίς καμιά χρήση υποκατάστατων, χωρίς αερολογία και φλυαρία, χωρίς χίμαιρα και ουτοπία αλλά με σαφέστατα μέσα, τεχνικές και, αν θέλετε πρωτόκολλα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κρόνος από το Σκορπιό είναι ένας Κρόνος που δρα στο ζώδιο δομής και συστήματος, μιας και οι λέξεις αυτές - που είναι αιγοκερίσιες - αποδίδονται και στο Σκορπιό , τουλάχιστον από τη Σχολή του Μονάχου, του Debereiner. Ένας λοιπόν τόσο «δομημένος» Κρόνος - που, άλλωστε, από τη φύση του είναι έτσι - δεν έχει καμιά σχέση με τον Κρόνο των Ιχθύων της δεκαετίας του ’60, όταν πάλι υπήρχε το  τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και γι’ αυτό τώρα πιστεύουμε το τρίγωνο αυτό δε θα εξαντληθεί σε κινήματα τύπου Κρίσνα, χαϊμαλιά, hippies & underground αλλά θα δώσει τέχνη και μεταφυσική βαθιά, δομημένη και αρκούντως φιλοσοφημένη.

Το τρίγωνο Δία - Κρόνου
Πανίσχυρος ο Δίας από τον Καρκίνο, ζώδιο της έξαρσής του, πανίσχυρος και ο Κρόνος από το Σκορπιό, όπως παραπάνω εξηγήσαμε (αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα, άρα και το τρίγωνο αυτό θα εκδιπλώσει το μέγιστο της δυναμικής του). Δίας και Κρόνος συνδέονται με δικαιοσύνη, επιτυχία διαμέσου επιμονής, επιφυλακτικότητας και συντηρητικότητας και αίσθηση καθήκοντος. Αυτό το τρίγωνο μπορεί να βοηθήσει στο να απονεμηθεί δικαιοσύνη, κυρίως όμως κοινωνική δικαιοσύνη, που προϋποθέτει και περιορισμό του πόνου των αναξιοπαθούντων. Σε πολιτικό επίπεδο ευνοεί φαινόμενα κάθαρσης, αποκατάστασης των αδικιών και προώθηση ατόμων ή κομμάτων που είτε συνδέονται με το χώρο της δικαιοσύνης είτε έχουν ως έμβλημά τους τα «καθαρά χέρια» για να θυμηθούμε το σύνθημα που πριν μερικά χρόνια κυριάρχησε στη γειτονική Ιταλία.

Το τρίγωνο Δία - Ποσειδώνα
Δύο φιλικοί πλανήτες, πανίσχυροι και σε όψη τριγώνου είναι ότι καλύτερο για κυριαρχία αλτρουιστικών ιδεολογιών, για δημιουργία νέων οραμάτων, για άνθηση της φιλευσπλαχνίας σε όλες της τις μορφές. Φαινόμενα αγάπης, ανθρωπισμού, άρνησης του καταναλωτικού πνεύματος, γενναιοδωρίας, ιδεαλισμού, ευνοούνται μ’ αυτόν τον σχηματισμό. Και επειδή στο τρίγωνο παρεμβαίνει και ο Κρόνος, το όραμα θα είναι ρεαλιστικό και θα γίνει προσπάθεια να γίνει και «απτό», να πάρει «σάρκα και οστά». Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες αστρολογικές όψεις, όλη αυτή η δυναμική ενεργοποιείται τον Ιούλιο, δε σημαίνει πως θα εξαντληθεί η δυναμική της σ’ αυτό τον μήνα, μπορεί το μήνα αυτό να μη γίνει καν αισθητή.


Αυτά για τα hot points της πανσελήνου, ας αποκωδικοποιήσουμε όμως τώρα τις δυναμικές που στην αρχή του άρθρου εντοπίσαμε.

Πανσέληνος σε Καρκίνο - Αιγόκερω έχει πάντα να κάνει με θέματα θεσμών, εξουσίας, πατρίδας.
Η Πανσέληνος σε οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με οικονομικά (2ος - 8ος), είναι φυσικό να έχει να κάνει και μ’ αυτά τα θέματα.
Στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτή γίνεται σε οίκους που συνδέονται με γειτονικά κράτη (3ος) και εξωτερικό (9ος) αλλά και με έκφραση, επικοινωνία, μεταφορές, ΜΜΕ. και γι’ αυτό οι τομείς αυτοί μπορεί να είναι κυρίαρχοι στις μέρες της Πανσελήνου.
Ήλιος/ Ερμής με τις εμπλοκές που αναφέραμε δίνει ξαφνικές, καινούργιες ιδέες, σε μεγάλο όμως  βαθμό και παρορμητικές, έως και ασυνάρτητες, δείχνει αναπάντεχα νέα, ξαφνικές ειδήσεις, νέα δεδομένα αλλά και τάση για μακρόχρονα σχέδια, κρυφές σκέψεις και τάση επιβολής απόψεων κάποιες φορές και με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο.
Ήλιος/ Αφροδίτη σε εμπλοκή με Ουρανό είναι ένδειξη για ξαφνικές σχέσεις, συνεργασίες στις οποίες μπορεί να υπάρχει και το στοιχείο της υπερβολής.
Δίας / Πλούτωνας σε εμπλοκή με Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας είναι «δίκοπο» μαχαίρι: μπορεί να δηλώνει μια τυχερή στροφή σε θέματα οικονομικά ή και το αντίθετο, μπορεί να δηλώνει φήμη ή δυσφήμηση, μπορεί να δηλώνει ακόμα «την ατυχία να χάσει κάποιος σχεδόν τα πάντα» (R. Ebertin) και, πράγματι, όταν τα τελευταία χρόνια ο άξονας αυτών ήταν ενεργοποιημένος από Πλούτωνα και Ουρανό η χώρα έφτασε στο χείλος της καταστροφής και η δυσφήμισή της στο εξωτερικό «χτύπησε κόκκινο». Ελπίζουμε πως τώρα θα εκδηλωθεί κυρίως η θετική δυναμική αυτού του άξονα, γιατί υπάρχουν και τα μεγάλα τρίγωνα, στα οποία παραπάνω αναφερθήκαμε.
Άρης/ Ουρανός σε εμπλοκή που αναλύθηκε παραπάνω, δηλώνει έξαψη, συγκίνηση μπροστά σε πολλούς ανθρώπους, ξαφνικά γεγονότα που τα μοιράζονται πολλοί άνθρωποι μαζί, ξαφνική προσαρμογή σε νέα δεδομένα, ακόμα και ξαφνικούς χωρισμούς.
Άρης/  Πλούτωνας σε εμπλοκή με Δία μπορεί να δηλώνει μια επιτυχία με μεγάλη προσπάθεια, ξεκαθάρισμα σκοπών και στόχων, οργανωτική ικανότητα αλλά και αίσθηση απελευθέρωσης από κάτι.
Ερμής και Αφροδίτη σε εμπλοκή με Κρόνο/ Ουρανό συνηγορούν για φαινόμενα αποχωρισμού, αναγκαίες αλλαγές, αντίσταση σε προκλήσεις, ένταση και καταναγκασμό σε σχέσεις - συνεργασίες.
Η βαριά εμπλοκή Πλούτωνα στον άξονα της αντικοινωνικότητας δηλώνει δυσάρεστες επιρροές στις σχέσεις των ανθρώπων, ακόμη και διακοπή σχέσεων ατόμων που ζουν μαζί. Επαναλαμβάνουμε, η δυναμική αυτή δεν εξαντλείται σ’ αυτόν το μήνα.
Ο άξονας του γάμου σε εμπλοκή με Πλούτωνα, Ουρανό, δείχνει κάποια «γέννηση» αλλά και έξαρση της δημοφιλίας κάποιων προσώπων.
Ο Άρης απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας αλλά και σε τρίγωνο με τον Ήλιο της Ελλάδας είναι ένδειξη δημιουργικής προσπάθειας, ακόμα και δημιουργικής αντιπαράθεσης.