Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ (LUNAR) ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ





‘’Η χώρα αυτή είναι σκοτεινή και δύσκολη. Φοβάμαι …’’ Τάκης Σινόπουλος – Ο Καιόμενος


Στα πλαίσια αυτού του ιστοτόπου κάθε μήνα κάνουμε προβλέψεις χρησιμοποιώντας την Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο.

Αυτό το μήνα θα αναλύσουμε φυσικά και την Πανσέληνο – Έκλειψη, αλλά επειδή η δυναμική του μας φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή θα χρησιμοποιήσουμε και την μέθοδο της Σεληνιακής Επιστροφής που συμπτωματικά αρχίζει την ημέρα της Σεληνιακής Έκλειψης.

Φαίνεται πως μπορεί για τον T.S Elliot ο Απρίλης να είναι ‘’ο μήνας ο σκληρός’’, για την Ελλάδα όμως ο Δεκέμβρης φαίνεται να είναι ο σκληρός μήνας.

Ας θυμηθούμε τον πρόσφατο Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία του άτυχου μαθητή Γρηγοροπουλου και τη φλεγόμενη Αθήνα ακόμα και παραμονές Χριστουγέννων , το Δεκέμβρη του ’44 , το περίφημο ‘’κόκκινο Δεκέμβρη’’, το Δεκέμβρη του 1920 με τη πτώση της κυβέρνησης Βενιζέλου και την παλινόρθωση της Μοναρχίας, το Δεκέμβρη του ’48 με τη Κυβέρνηση του Βουνού, και πολλούς άλλους.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά αυτή την Σεληνιακή επιστροφή που αρχίζει την 29/11/2012 .

Α) Είναι σημαδιακό που το Μηνιαίο της Ελλάδος ξεκινά μέρα έκλειψης και μάλιστα τέτοιας έκλειψης που ενεργοποιεί στην ακρίβεια το Κρόνος/Πλούτωνας του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας (8η Διδύμων). Θυμίζουμε πως το ΜΔ Κρόνος/Πλούτωνας συνδέεται με δικτατορία, κατάλυση εξουσίας, ομαδικό περιορισμό και με κάθε μορφή κακοδαιμονίας.

Β) Στο μηνιαίο ωροσκόπιο , ο Ήλιος είναι στην 8η Τοξότη με τις εξής εμπλοκές:
-Είναι πάνω σε έκλειψη
- Είναι ακριβώς πάνω στο ΜΔ Άρης /Κρόνος
- Είναι σχεδόν πάνω (με μια μοίρα ανοχή) στο Κρόνος/Πλούτωνας.
- Εμπλέκεται με Κρόνο/Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας
- Εμπλέκεται με Άρη /Κρόνο του προχωρημένου (secondary) της Ελλάδας
- Με αντισκια είναι ακριβώς πάνω στο Ποσειδώνα της Ελλάδας (21 Αιγόκερω)

Όλα αυτά μπορεί να δηλώνουν μεγάλες εντάσεις πολιτικές και κοινωνικές , σοβαρά δρώμενα σε επίπεδο εξουσίας, ειδικά αν πάρουμε υπ’ όψη πως στην Πολιτική Αστρολογία ο Ήλιος υποδηλώνει την Κυβέρνηση.

Στο Μηνιαίο ωροσκόπιο ο Ήλιος κυβερνά τον οίκο του παρασκηνίου που είναι συγχρόνως και οίκος θανάτου και βρίσκεται στον 4ο οίκο, οίκο ο οποίος συνδέεται με τελειώματα κάθε μορφής, με το φυσικό πλούτο μιας χώρας, με γεωφυσικά φαινόμενα αλλά και με την αντιπολίτευση.

Βίαια γεγονότα που να επηρεάζουν πρόσωπα της κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης είναι πιθανά , ενέργειες παρασκηνιακές και επικίνδυνες είναι άκρως πιθανές και μπορεί να αφορούν πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

Το ότι ο Ήλιος είναι στον Τοξότη μπορεί να δηλώνει και δυναμική παρέμβαση , άμεση ή έμμεση , στα δρώμενα της χώρας , φαινόμενα πάλι ακτιβιστικού δογματισμού ή φανατισμού δεν θα πρέπει να μας κάνουν να απορήσουμε καθόλου.

Το ότι ο Ήλιος βρίσκεται με αντισκια πάνω στο Ποσειδώνα της Ελλάδας δείχνει μια πλήρη σύγχυση , οι δε εμπλοκές με τους άξονες που αναφέραμε συνηγορούν για φαινόμενα παραίτησης , διάλυσης φθοράς και θανάτου, κυριολεκτικού ή μεταφορικού.

Γ) Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την Αστρολογία πως οι κλειστές σύνοδοι πλανητών έχουν πάντα μια ιδιαίτερη δυναμική .Στο Μηνιαίο αυτό έχουμε μια κλειστή σύνοδο Άρη, Πλούτωνα στον Αιγόκερω , σε ζώδιο που και οι δυο είναι παντοδύναμοι και πάνω σε απλανή που συνδέεται με άνοδο και πτώση (Facies)

Στο Μηνιαίο ωροσκόπιο βρίσκονται στον 5ο οίκο, που συνδέεται βέβαια με Παιδεία , νεαρά άτομα , χαρά , είναι όμως και οίκος που μπορεί να συνδεθεί ακόμα και με ‘’θάνατο’’ Κυβέρνησης (8ος του 10ου). Αντιστοιχεί αυτός ο οίκος στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας , κάτι που μπορεί να δηλώνει :

-μεγάλες εντάσεις στα οικονομικά , θα λέγαμε εντάσεις μεγατόνων
- κίνδυνο για νεαρά άτομα όπως και το Δεκεμβρη του 2008
- μεγάλες αναταραχές στην Εκπαίδευση
- βίαια γεγονότα που επηρεάζουν το κυβερνητικό συνασπισμό

Δ) Το Μεσουράνημα του Μηνιαίου είναι στις 26 Ταύρου , στο κάκιστο απλανή Algol που συνδέεται με ‘’αποκεφαλισμούς κάθε μορφής’’ , με το ‘’κακορίζικο ‘’ Νότιο Δεσμό επάνω και με τον υποθετικό της Uranian σχολής Admetus επίσης εκεί.

Όλα αυτά είναι πολύ κακή ένδειξη για την Κυβέρνηση και δείχνει πως στη καλύτερη περίπτωση ο μήνας αυτός θα είναι γι αυτήν μήνας δοκιμασίας ,  πολύ περισσότερο που ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος (Αφροδίτη) είναι αδύναμη στο Σκορπιό σε σύνοδο με Κρόνο και με αντισκια πάνω στα Μ/Δ των εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός/Πλούτωνας) και της επανάστασης , επεμβάσεων (Άρης/Ουρανός).

Ε) Ο Ωροσκόπος του Μηνιαίου στις 0 Παρθένου έχει ακριβέστατη αντίθεση με τον πλανήτη της εξαπάτησης (Ποσειδώνα) , κάτι που δηλώνει πως το μήνα αυτό η σύγχυση θα βασιλεύει, μέσα σε ένα φάσμα πλήρους αποδόμησης γιατί Ωροσκόπος και Ποσειδώνας του Μηνιαίου εμπλέκονται με τον Άρη/Κρόνο της Ελλάδας με ακριβείς όψεις 45 & 135 , κάτι που δηλώνει :

Μειωμένες δυνάμεις & εξασθενημένες προσπάθειες , η υπονόμευση της ζωτικότητας κάποιου, ένας μυστηριώδης θάνατος μια σοβαρή απώλεια – Ασθένεια , χωρισμός, πένθος, απώλεια’, όπως κατά λέξη γράφει ο R.Ebertin.

ΣΤ) Στο Μηνιαίο έχει πάντα σημασία ο φορτωμένος οίκος και φορτωμένος είναι ο 3ος με Κρόνο, Ερμή, Αφροδίτη, Βόρειο Δεσμό κάτι που μπορεί να δηλώνει σημαντικά γεγονότα με γειτονικά κράτη.

Ο κυβερνήτης του Μηνιαίου (Ερμής) και ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος (Αφροδίτη) βρίσκονται στον οίκο αυτό ,κάτι που πολλαπλασιάζει τη δυναμική του.

Το ότι οι πλανήτες που βρίσκονται στον οίκο αυτό εμπλέκονται με το ΜΔ Ποσειδώνα/Πλούτωνα , άξονα του απροσδιορίστου μπορεί να δηλώνει :

‘’Ισχυρός συναισθηματικός πόνος, βαθμιαία πτώση των δυνάμεων & ικανοτήτων κάποιου - το μοίρασμα εμπειριών μαζί με άλλους ανθρώπους’’ όπως επίσης κατά λέξη γράφει ο R.Ebertin.

Η συσσώρευση πλανητών στον 3ο οίκο μπορεί επίσης να δηλώνει και σκοτεινά γεγονότα (Σκορπιός) σε όλα τα θέματα του 3ου οίκου κυρίως Μ.Μ.Ε, Μ.Μ.Μ κλπ

Αυτά για την δυναμική του συγκεκριμένου Μηνιαίου, το οποίο θέλουμε να κλείσουμε υπενθυμίζοντας πως η σύνοδος βόμβα Άρη, Πλούτωνα που ήδη αναφέραμε , επηρεάζει και ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Δια, Πλούτωνα της Ελλάδας και μπορεί η δυσφήμηση και οικονομική δυστοκία που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια (όταν ο Πλούτωνας ενεργοποίησε αυτό το τετράγωνο) να φτάσει τώρα στο αποκορύφωμα του