Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ωροσκόπιο της εισόδου του Κρόνου στο Σκορπιό




Με το μηδέν και το άπειρο
να συμφιλιωθούμε

Κ.Γ. Καρυωτακης


Είναι συνηθισμένη πρακτική των αστρολόγων, όταν θέλουν να ανιχνεύσουν την δυναμική ενός πλανήτη σε κάποιο ζώδιο , να καταστρώνουν ωροσκόπιο τη στιγμή της εισόδου του , όταν δηλαδή είναι 00ο.00’




Ο Κρόνος θα είναι στις 00ο.00’ του Σκορπιού στις 11:52 μμ την 5η Οκτωβρίου 2012 . Στο ζώδιο του Σκορπιού θα μείνει περίπου 2,5 χρόνια  και σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε δείξει πως λειτουργεί ο Κρόνος στο ζώδιο της αποδόμησης, συνδέθηκε με πόλεμους , προδοτικές συμφωνίες, εθνικές ατιμώσεις, χρεοκοπίες.

Όμως αυτή τη φορά η είσοδος του στο Σκορπιό έχει κάτι ποιοτικά διαφορετικό από όλες τις άλλες φορές που ήταν σε αυτό το ζώδιο, μιας και έχει με τον Πλούτωνα ‘’αμοιβαία υποδοχή’’, κάτι που σημαίνει πως και οι δυο ισχυροποιούνται ιδιαίτερα .

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν έχει συμβεί άλλη φορά αυτή η αμοιβαία υποδοχή. Από την εποχή που ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας (δεκαετία '30 ) δεν έχει συμβεί ποτέ, είχε όμως συμβεί πριν από πολλούς αιώνες και είχε συνδεθεί με πολύ σκληρές επιδημίες και πολύ σκληρά φορολογικά μέτρα.

Την ημέρα της εισόδου στο Σκορπιό ο ωροσκόπος της στιγμής βρίσκεται στις 10 Καρκίνου σε εμπλοκή με σκληρό τετράγωνο Ουρανού –Πλούτωνα ,κάτι που πάντα δηλώνει εκρηκτικές καταστάσεις , συνδέεται με εφαρμογή βίας , ατυχήματα, και δείχνει γενικά το να τοποθετείται κάποιος σε ένα ασυνήθιστο ή ανήσυχο περιβάλλον.

Αν πάρουμε υπόψη πως αυτή τη στιγμή σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό η κατάσταση είναι ρευστή και έκρυθμη, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολα μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει και να βιώσουμε όλοι πως ζούμε σε ένα περιβάλλον επιεικώς απρόβλεπτο .

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπιου είναι η Σελήνη , που βρίσκεται σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Δια , κάτι που με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται και πολύ ευχάριστο, μιας και η συνοδός Σελήνη Δία συνδέεται με κάθε μορφή ευτυχίας , προστασίας και συναισθηματικού πλούτου.

Όμως η Σελήνη αυτή έχει κάποιες πολύ επικίνδυνες κακώσεις :


  • Βρίσκεται σε σύνοδο με ένα αδύναμο Δία , μιας και αυτός στους Διδύμους έχει την χειρότερη θέση του.


  • Σελήνη και Δίας έχουν ακριβέστατη σκληρή όψη 135ο με τον Κρόνο , κάτι που δηλώνει κατά την Κοσμοβιολογία «το σταμάτημα της ευτυχίας, διακοπή ευτυχίας εξαιτίας ασθένειας».


  • Η Σελήνη αλλά και ο Δίας βρίσκονται ακριβώς στο εφιαλτικό μεσοδιάστημα Admetus/Hades (πλανήτες που χρησιμοποίει η Uranian Σχολή) που και οι δυο συνδέονται με θάνατο , με στασιμότητα και η εμπλοκή Σελήνης, Δία με αυτούς τους πλανήτες επαυξάνει αυτό που παραπάνω γράψαμε για διακοπή της ευτυχίας.


  • Η Σελήνη και ο Δίας σε 135ο με Κρόνο σίγουρα δηλώνουν καταστάσεις στενοχώριας , μελαγχολίας και απαισιοδοξίας. 



Παρατηρούμε πως ο Κρόνος στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την είσοδο του στο Σκορπιό , βρίσκεται στον 5ο οίκο ,οίκο της χαράς κατά την κλασική Αστρολογία. Όλοι όμως γνωρίζουν πως ο Κρόνος λειτουργεί κυρίως στερητικά , άρα μπορεί αυτό να δηλώνει πως περιορίζεται η χαρά, υποδηλώνει ίσως περιόδους λιτότητας και αναγκαστικής εγκράτειας 

Το ότι ο Κρόνος βρίσκεται σε ακριβείας σύνοδο με τον Ερμή είναι ένδειξη σοβαρότητας , περισυλλογής , αλλά και απαισιοδοξίας . μπορεί να δώσει φιλοσοφίες η βιοθεωρίες μελαγχολικές και σκέψεις πάνω στο θάνατο . το ότι αμφότεροι έχουν τρίγωνο με Ποσειδώνα ευνοεί ανάπτυξη κινημάτων σε τέχνη και σε θρησκεία που θα αποτελούν προσπάθεια διεξόδου της γενικότερης απαισιοδοξίας που θα κυριαρχεί .

Ίσως καινούριοι  Ηγησίες , καινούριοι Sopenhauer και Καρυωτάκηδες εμφανιστούν  (ο Ηγησίας έζησε στους Ελληνιστικούς χρόνους και δίδασκε την ματαιότητα της ζωής προετοιμάζοντας κυρίως νέους για το θάνατο, για αυτό και τον αποκαλούσαν πεισιθάνατο).



Ο άξονας του πένθους (Κρόνος /Β.Δ.) βρίσκεται στις 13 Σκορπιού , εμπλεκόμενος και με τον Ήλιο και με τον Κρόνο της Ελλάδας, κάτι που δηλώνει χωρισμούς , απομόνωση και μοναξιά .

Ο άξονας του θανάτου ( Άρης /Κρόνος) είναι στις 14 Σκορπιού σε κατευθείαν εμπλοκή με Ήλιο και Κρόνο Ελλάδας, αλλά και με τον άξονα του πένθους, κάτι που κατά τον Ebertin δηλώνει το θάνατο του ανδρικού πληθυσμού , μπορεί επίσης να δηλώνει θάνατο σημαντικών ηλικιωμένων προσώπων της δημοσίας ζωής.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εμπλοκή δηλώνει αδυναμία και ασθενικότητα, στη δε θετικότερη εκδοχή της μπορεί να δηλώνει αναζήτηση προστασίας από μεγαλύτερους ή έστω ώριμους ανθρώπους .

Ο άξονας του πολέμου (Άρης/Πλούτωνας) είναι στις 18 Τοξότη με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας που , στην καλύτερη εκδοχή, μπορεί να δώσει επιτυχία σε κάποιο στόχο με blood sweat & tears (αίμα δάκρυα και ιδρώτα) και στη χειρότερη όμως εκδοχή μπορεί να δώσει φαινόμενα ομαδικής βίας.

Υπόψη με τον άξονα αυτό εμπλέκεται και το Μεσουράνημα του ωροσκόπιου της εισόδου του Κρόνου, κάτι που σημαίνει κατά την Κοσμοβιολογία «ανάγκη να αντιμετωπίσει κάποιος μια συντριπτική δύναμη χωρίς σθένος – δυνάμεις. Κίνδυνος διαμέσου ανώτερης δύναμης –παρέμβασης» 

Ο Άρης στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού στον απλανή Bungula δηλώνει «διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων» . παρατηρήστε πως πολλοί παράγοντες δηλώνουν διακοπή ευτυχίας . λέτε να γίνουν πολύ επίκαιροι και πάλι οι στίχοι του παλιού καλού τραγουδιού «που ειν’ τα χρόνια εκείνα» και να γίνει και πάλι επίκαιρο το έργο του Samuel Becket « Αχ οι ευτυχισμένες μέρες» .

Ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός / Ποσειδώνας) εμπλέκεται και αυτός με τον άξονα της βίας και του πολέμου αλλά και το Μεσουράνημα , κάτι που δηλώνει ξέσπασμα , λύπη εξαιτίας απώλειας, αποσύνθεση.

Πολύ βαριά φαίνεται να είναι η δυναμική του Κρόνου στο Σκορπιό .

Ίσως όμως θέλει να μας κάνει να μάθουμε καλά το μεγάλο μάθημα που υποδηλώνει ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στο Σκορπιό και ο Νότιος στο Ταύρο ¨ πως δηλαδή δεν πρέπει να αναζητούμε την ασφάλεια σε υλικά αγαθά αλλά στις δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και δεν τις ξέρουμε

«Χάρες και πλούτια να χαθούν και τα Βασίλεια και όλα / τίποτα δεν είναι αν στητή μένει η Ψυχή και ολόρθη »¨Διονύσιος Σολωμός .

Το ότι Κρόνος στο Σκορπιό έχει ως βασικό του σκοπό να μας μάθει να ελέγχουμε το φίδι που υπάρχει μέσα μας και να αναζητούμε τον Αετό , είναι ίσως το σημαντικότερο που μπορεί να δώσει με το πέρασμα του από αυτό το ζώδιο.

Το ότι πάλι βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή , ιεραρχικό κυβερνήτη του Σκορπιού , είναι ίσως ένα σημάδι πως με το πέρασμα του από αυτό το ζώδιο , θα προσπαθήσει να μας οδηγήσει στις ανώτερες οκτάβες του Σκορπιού , στο «θάνατο» μας ως καταναλωτικά όντα , homo consumens, ώστε να αναγεννηθούμε ως όντα που θα έχουν μάθει να στηρίζονται σε αξίες ψυχικές – πνευματικές . 

Όσοι πάρουμε αυτό το μάθημα πιθανόν θα μπορέσουμε να επεξεργαστούμε φιλοσοφικά όλη την εμπειρία που θα πάρουμε από τον Κρόνο στο Σκορπιό όταν αυτός θα περάσει στο Τοξότη.


Γενικά η ανθρωπότητα με από αυτό το πέρασμα του Κρόνου από το Σκορπιό θα έχει ίσως δυναμώσει τόσο και θα κατανοήσει ακόμα καλύτερα την φράση του Nietzsche «ο ισχυρότερος πάντα επιβιώνει»  γιατί με τον Κρόνο στο Σκορπιό ότι δεν μπορεί να δείξει αντοχή , καρτερία και υπομονή πιθανόν και να μην μπορεί να παραμείνει στη σφαίρα της ύπαρξης .