Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΛΑΝΗΤΟΕΙΔΗΣ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ & ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ





Η Υγεία στον Ταύρο

Ο Ταύρος, ζώδιο πρακτικό, με έντονο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, είναι αυτονόητο πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την υγεία του, μιας και μόνον αν αυτή υπάρχει, θα είναι «προστατευμένος», κάτι που το έχει κατ’ εξοχήν ανάγκη μιας και η «προστασία» είναι από τις λέξεις-κλειδιά αυτού του ζωδίου. Στον ωφελιμιστή - αυτοσυντηρησιακό Ταύρο η Υγεία μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει ως εξής:

Προσοχή στη διατροφή, αυτόματη διακοπή κάθε συνήθειας που μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Κάποιες φορές υποχονδριακές τάσεις.

Προσπάθεια να βρει τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στις ορέξεις του (αισθησιακό ζώδιο είναι, μην το ξεχνάμε αυτό) και στη διατήρηση της υγείας του.

Άμεση προσφυγή σε ειδικούς όταν έχει ανησυχητικά συμπτώματα.

Προβλήματα κυρίως στην περιοχή του λαιμού (το ανατομικό σημείο του Ταύρου, γι’ αυτό και ο οίκος της θρέψης είναι ο δεύτερος, οίκος που συνδέεται με τη θρέψη, μιας και αυτή συντελείται όταν κάτι περάσει από το λαιμό, το σημείο του σώματος που συνδέεται με τον Ταύρο).

Ανασφάλεια σε θέματα υγείας, ανησυχία όταν αυτή διαταράσσεται, καμιά φορά μπορεί να δώσει και άτομα υποχόνδρια, κάτι που κατ’ εξοχήν γίνεται σε ένα άλλο γήινο ζώδιο, την Παρθένο, ζώδιο που, άλλωστε, είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο της Υγείας αλλά της θεραπείας.

ΔΙδυμοι & Υγεία

Οι Δίδυμοι, ζώδιο νεανικότητας κι αυτό όπως ο Κριός, είναι φυσικό να μην έχει φοβίες ιδιαίτερες σε θέματα υγείας, να έχει μια θετική αντιμετώπιση του μέλλοντος και να νιώθει πως το αύριο θα είναι όπως το σήμερα· ποιος νέος άλλωστε νοιάζεται ιδιαίτερα για τα θέματα της υγείας; τα θεωρεί δεδομένα και, ίσως, αυτό να είναι και μια πολύ σωστή στάση ζωής. «Υποχονδριασμοί» πάσης φύσεως δεν ταιριάζουν στο αισιόδοξο ζώδιο των Διδύμων, ζώδιο που έχει τη φρεσκάδα - αλλά και την ελαφράδα - του γλυκού και δροσιστικού αέρα.

Ακριβώς λοιπόν, επειδή έχει έντονα αισιόδοξη στάση ζωής, τα θέματα της υγείας δε φαίνεται να τον απασχολούν έντονα. Ακόμα κι αν παρουσιαστούν κάποια – όχι ευχάριστα – συμπτώματα μπορεί και να τα παραβλέψει, να τα υποτιμήσει και, όπως και στον Κριό, να τα δει σαν κάτι το παροδικό και να αφήσει τον ίδιο τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Φυσικά μια τέτοια στάση μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, μιας και μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνο εφησυχασμό και καταστροφική αναβλητικότητα, γι’ αυτό και αν κάποιος έχει τον αστεροειδή Υγεία στους Διδύμους θα πρέπει να μάθει πως και η υποχονδρία είναι ελάττωμα αλλά εξίσου και η αδιαφορία για τα θέματα της υγείας.

Πάντως ένα άτομο με τον Υγεία στους Διδύμους θα παρουσιάζει έντονα όσα αναφέραμε αν υπάρχουν και άλλοι πλανήτες στους Διδύμους ή ένας έντονος Ερμής (π.χ. σε γωνιακό οίκο και μάλιστα σε ακμή του) στο ωροσκόπιο.

Είναι γενικός κανόνας για τον Υγεία και, ίσως, για όλους τους πλανητοειδείς-αστεροειδείς πως η δυναμική τους εκδηλώνεται έντονα μόνο αν υπάρχουν και άλλοι πλανήτες στο ίδιο ζώδιο, ειδικά τα δύο φώτα ή, έστω, ένα από τα δύο.

Πάντως ένα άτομο με Υγεία στους Διδύμους θα ανακοινώσει και στον περίγυρό του το πρόβλημά του αλλά και μπορεί να ζητήσει βοήθεια απ’ αυτό, θα επεξεργαστεί λογικά το πρόβλημα (διανοητικό ζώδιο είναι, μην το ξεχνάμε αυτό) και μπορεί να ψάξει να πάρει πληροφορίες για αυτοθεραπεία, πριν απευθυνθεί στο γιατρό. Τα μέρη του σώματος που είναι ευάλωτα είναι:

Τα άκρα, κυρίως ώμοι.

Τα πνευμόνια.

Το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι 5 αισθήσεις, μιας και οι Δίδυμοι είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο που συνδέεται με τις αισθήσεις.

Προβλήματα στο λόγο (π.χ. δυσλεξία).

Σε κάποιες περιπτώσεις κινητικά προβλήματα, μιας και οι Δίδυμοι είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο της κίνησης.