Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus LornΤετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015

Εδώ και πολλά χρόνια τέτοια εποχή προσεγγίζουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας με την μέθοδο της ηλιακής επιστροφής, κάνουμε δηλαδή το περίφημο Ετήσιο ωροσκόπιο.

Γιατί, για όσους δεν το ξέρουν, ως ωροσκόπιο της Ελλάδος χρησιμοποιούμε την ημέρα του 2ου Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, που έγινε στις 3 Φλεβάρη 1830 και με βάση το οποίο συνεστήθη νεοελληνικό κράτος.

Όσοι παρακολουθείτε την στήλη αυτή θα έχετε διαπιστώσει την λειτουργικότητα του ετησίου ωροσκοπίου, θα έχετε κατανοήσει πως σε επίπεδο τασιολογικό σχεδόν φωτογραφίζει τα γεγονότα.

Το κείμενο που θα ακολουθήσει θα έχει την εξής δομή:

α. Μία γρήγορη εξέταση του περσινού ετησίου ωροσκοπίου, μια σύντομη επισκόπηση.
β. Η δομή του φετινού ετήσιου ωροσκοπίου, με ανάλυση όλων των πλανητικών δεδομένων.
γ. Η αντιστοιχία των οίκων του φετινού ετήσιου με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας, κάτι που κάθε χρόνο κάνουμε.
δ. Η κίνηση της Σελήνης στο ετήσιο ωροσκόπιο που σημειοδοτεί τους κρίσιμους μήνες.
Ας ξεκινήσουμε.

Α. Επισκόπηση του περσινού ετήσιου. 

Στο περσινό ετήσιο είχαμε δώσει τον τίτλο «Χρονιά σύγχυσης και εξασθένησης» και νομίζουμε πως αυτές οι δύο λέξεις σφράγισαν την περσινή χρονιά. Για να κατανοήσουμε τη σύγχυση απλώς θα αναφέρουμε το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, το success story, που είναι ο κύριος παράγοντας διαφήμισης του έργου της κυβέρνησης αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση το αμφισβητεί. Τελικά πάμε μπροστά, θα βγούμε από το μνημόνιο, ή μήπως όλα αυτά είναι ένα ωραίο παραμύθι? Να πως φαίνεται η σύγχυση. Σύγχυση επίσης έχουμε και ως προς το αν η έξοδος στις αγορές θα είναι και έξοδος από το Μνημόνιο, πάντως τώρα που γράφουμε το κείμενο και είναι αρχές Νοεμβρίου η τρόϊκα ετοιμάζεται να έρθει ξανά στην Ελλάδα.

«δοκιμασίες σε κόμμα της αντιπολίτευσης» βλέπαμε και η ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε.
«δάνεια, νεκρό χρήμα, τραπεζοοικονομικά, επηρεάζουν την διαμόρφωση του προφίλ της χώρας», γράφαμε και αυτές τις μέρες όλα όσα γίνονται για τα κόκκινα δάνεια το επιβεβαιώνουν.
«ανατροπές σε γειτονικά κράτη» βλέπαμε και όσα γίνονται και Τουρκία, Συρία και Ιράκ το επιβεβαιώνουν. επίσης και όσα έγιναν με την ΑΟΖ στην Κύπρο.
«αποκάλυψη κρυφών εχθρών» βλέπαμε και ο εντοπισμός τρομοκρατικής ομάδας πριν την δράση της το επιβεβαιώνει (σύλληψη Μαζιώτη).
«θολές καταστάσεις που συνδέονται με γειτονικά κράτη» εντοπίζαμε και φυσικά υπερ-επιβεβαιωθήκαμε.

Αυτά όσον αφορά τη σύντομη επισκόπηση της περσινής χρονιάς. Ό,τι γεγονός υπήρξε η αστρολογική τέχνη το προσδιόρισε έστω και σε τασιολογικό επίπεδο. Θέλουμε μόνο να προσθέσουμε πως τονίζαμε «γέννηση κάτι καινούργιου, έστω και σε συνθήκες αποδόμησης ή μετά από μια αποδόμηση» και, μην ξεχνάμε, είχαμε τον ανασχηματισμό του Ιουνίου.

Β. Το ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας

Αυτό ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 10:10 το πρωί, φυσικά με συντεταγμένες Αθηνών.Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ετήσιου ωροσκοπίου είναι τα εξής:

Ο ετήσιος ωροσκόπος είναι σε «αρχηγική» μοίρα, στη 16ο Κριού, που ο ιταλός αστρολόγος Carelli την ονομάζει «πύλη του αρχηγού». Ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο και κατ’ επέκταση στην πύλη υπάρχει ο απρόβλεπτος ουρανός σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, κάτι που υποδηλώνει πιθανότατη εμφάνιση κάποιου νέου αρχηγού, που φαίνεται πως θα παίξει ρόλο καταλυτικό σε επερχόμενες εξελίξεις (για το πέρασμα του Ουρανού από τις 16ο Κριού έχουμε γράψει και άλλες φορές) και γι’ αυτό όποιος θέλει περισσότερα τον παραπέμπουμε σε παρελθόντα άρθρα. Φυσικά αυτό ισχύει όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο.
Το ότι ο ωροσκόπος του ετήσιου ωροσκοπίου εμπλέκεται με το σκληρό τετράγωνο Πλούτωνα - Ουρανού είναι μία ένδειξη δυνατών ανατροπών, η οποίες μπορεί να πάρουν κάποιες φορές και βίαιο χαρακτήρα.
Στην ηλιακή επιστροφή προσέχουμε πάντα ιδιαίτερα τον οίκο που είναι περισσότερο «φορτωμένος». Φέτος είναι ο 12ος, οίκος του παρασκηνίου, κάθε κρυφής ενέργειας, οίκος των κρυφών εχθρών. Μέσα στον οίκο αυτόν υπάρχουν ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ποσειδώνας, ο Ουρανός, ο Χείρωνας και ο Νότιος Δεσμός. Οι μισοί παράγοντες του ωροσκοπίου να είναι σε έναν οίκο σίγουρα είναι κάτι αξιοπρόσεκτο και επειδή ο οίκος αυτός όπως είπαμε συνδέεται με παρασκήνια είναι φυσικό το παρασκήνιο να παίξει καθοριστικό ρόλο το ’15, πολύ περισσότερο που στο 12ο οίκο οι πλανήτες είναι κυρίως στους Ιχθείς σε ζώδιο που πάλι συνδέεται με παρασκήνιο.
Ευχάριστο σημείο του ετησίου είναι η σύνοδος Σελήνη - Δία που γίνεται στον 5ο οίκο και με την οποία σύνοδο εμπλέκεται και ο Ήλιος, κάτι που είναι ισχυρή ένδειξη προστασίας, δηλαδή και στις πιο αντίξοες συνθήκες θα υπάρχει ισχυρό αμορτισέρ που θα απορροφά ακόμα και επικίνδυνους κραδασμούς.
Δύσκολη ένδειξη το μεσουράνημα, το οποίο είναι στις 8ο Αιγόκερω σε απλανή που συνδέεται με πτώση μετά από άνοδο (facies) και βρίσκεται στο σκληρό μεσοδιάστημα Ήλιου - Κρόνου. Φυσικά όλο αυτό μπορεί να συνδέεται και με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές με τις οποίες αυτό έχει να κάνει.
Ο Κρόνος, κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, στον οίκο του θανάτου (8ος) είναι άλλη μία ένδειξη του τελειώματος της θητείας του νυν προέδρου αλλά και των μυστικών διαβουλεύσεων για την εκλογή του καινούργιου.
Ο Ερμής ανάδρομος μπορεί να συνδεθεί και με επιστροφή προσώπων του παρελθόντος στην πολιτική ζωή.
Πάντως η εμπλοκή Κρόνου - Αφροδίτης - Ποσειδώνα είναι μια πολύ αρνητική ένδειξη για κάθε μορφή σχέσεων - συνεργασιών, εμπεριέχει το στοιχείο της εξαπάτησης και της λιτότητας, μιας και εμπλέκεται και με το διευλάνων μεσοδιάστημα Κρόνου - Πλούτωνα η γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας.
Ο Ήλιος στο σκληρό μεσοδιάστημα Άρη - Πλούτωνα μας προετοιμάζει για σκληρούς ανταγωνισμούς και παιχνίδια εξουσίας για γερά νεύρα.
Ο ωροσκόπος, όπως είπαμε, στην αρχηγική μοίρα αλλά και σε άριστη όψη με το Δία, δείχνει πως οι όποιες αλλαγές μπορούν στην αρχή τουλάχιστον να γίνουν δεκτές με ευχαρίστηση.

Αυτά όσον αφορά στις βασικότερες αστρολογικές παραμέτρους του ετήσιου ωροσκοπίου. Θέλουμε μόνο να τονίσουμε πως ο Κρόνος είναι στις 3ο Τοξότη, σε μοίρα που συνδέεται με ψευδοπροφήτες και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, κάτι που σημαίνει πως η ουτοπία, η παρεξήγηση και η εξαπάτηση μπορεί να κυριαρχήσουν αυτή τη χρονιά και γι’ αυτό πρέπει να θυμόμαστε πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Είναι αυτονόητο πως αυτό που γράψαμε για τον Κρόνο και τον ψευδοπροφήτη δεν αφορά μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την ανθρωπότητα, άλλωστε εδώ και μερικούς μήνες οι τζιχαντζιστές, εμφανιζόμενοι ως προφήτες έχουν επιβάλει ένα σκληρό θεοκρατικό καθεστώς στις περιοχές που ελέγχουν.

Γ. Ας δούμε λοιπόν την αντιστοιχία των οίκων του ετήσιου ωροσκοπίου με τον γενέθλιο ωροσκόπο της Ελλάδας
α. Ο πρώτος ετήσιος οίκος αντιστοιχεί σε 12ο γενέθλιο, κάτι που δεν μας αρέσει ιδιαίτερα γιατί δείχνει έντονη εμπλοκή του παρασκηνίου, ιδιαίτερη έξαρση στη δράση των κρυφών εχθρών, όποιοι και αν είναι αυτοί. Το ότι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου, ο Άρης, είναι στο 12ο κάνει πιο βαρύ το τοπίο.
β. Ο δεύτερος οίκος, οίκος των οικονομικών, αντιστοιχεί  κι αυτός στον 12ο οίκο, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, κάτι που δείχνει ακόμα δοκιμασίες σε θέματα οικονομικά, παρασκηνιακές ενέργειες στον τομέα αυτό και γενικότερα μία καχεξία που διαψεύδει τα διάφορα success story. Ειδικά αν πάρουμε υπ’ όψιν πως ο κυβερνήτης του 2ου οίκου, η Αφροδίτη είναι σε σκληρή εμπλοκή με Κρόνο - Ποσειδώνα, το οικονομικό τοπίο γίνεται πιο βαρύ.
γ. Ο τρίτος οίκος - που έχει να κάνει και με γειτονικά κράτη - ξεκινά με ένα πολύ καλό μεσοδιάστημα στην ακμή του, το μεσοδιάστημα Δία - Ουρανού που δηλώνει και ξαφνική τύχη, άρα μπορεί να γίνει κάτι πολύ θετικό σε σχέση με γειτονικά κράτη, ή κάτι που θα συμβεί σε γειτονικά κράτη να έχει θετική ανταπόκριση σ’ εμάς. Ο κυβερνήτης του 3ου οίκου, ο Ερμής, ανάδρομος μπορεί να δηλώνει εμφάνιση εκκρεμοτήτων από τα παλιά σχετικά με γειτονικά κράτη ή στροφή σε παραδοσιακές μορφές εμπορίου, μιας και ο 3ος οίκος συνδέεται με εμπόριο.
δ. Ο τέταρτος οίκος του ετήσιου σε αντιστοιχία με τρίτο ετήσιο οίκο επιβεβαιώνει όσα παραπάνω είπαμε, παραδοσιακές μορφές εμπορίου, επίδραση γειτονικών κρατών στο υπέδαφος της χώρας και άλλα, παρατηρήστε όσα έγιναν πέρσι με την ΑΟΖ στην Κύπρο.
ε. Ο πέμπτος οίκος με Δία - Σελήνη μέσα είναι πολύ θετική ένδειξη για κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα αλλά και για παιδεία, επειδή όμως αντιστοιχεί στο 4ο οίκο του γενέθλιου, που είναι ο οίκος της αντιπολίτευσης, είναι πολύ θετικό σημάδι για την αντιπολίτευση και δείχνει πιθανή επέκτασή της.
στ. Ο έκτος ετήσιος οίκος αντιστοιχεί σε 5ο γενέθλιο οίκο και δείχνει πως σε θέματα παιδείας μπορεί να υπάρξει κάποια κινητικότητα, να γίνουν ρυθμίσεις με καθαρά λειτουργικό χαρακτήρα, όπως π.χ. η πρόσφατη προσπάθεια να ελέγχεται ποιοι μπαίνουν και βγαίνουν στους χώρους του πανεπιστημίου.
ζ. Ο έβδομος ετήσιος σε 6ο γενέθλιο είναι καθαρή ένδειξη για προσπάθεια νομοθετικού πλαισίου στο συνδικαλισμό, για δημιουργία νομικού πλαισίου στη δράση των σωμάτων ασφαλείας στα πλαίσια και του νέου αντιρατσιστικού νόμου. Δείχνει επίσης συνεργασίες σε εργατικό - υπαλληλικό επίπεδο.
η. Ο όγδοος ετήσιος οίκος συνδέεται με 7ο γενέθλιο και δείχνει τελειώματα συνεργασιών, κάτι που σίγουρα θα συμβεί όταν τελικά εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας πιθανόν και μέσα από εκλογές.
θ. Ο ένατος ετήσιος οίκος σε αντιστοιχία με 7ο και 8ο γενέθλιο είναι ένδειξη πολλών αλλαγών που έχουν να κάνουν με εξωτερική πολιτική και διπλωματία.
ι. Το μεσουράνημα με τον Πλούτωνα μέσα σ’ αυτό είναι ισχυρή ένδειξη για άρδην αλλαγές σε επίπεδο πολιτικό.
ια. Ο εντέκατος οίκος, οίκος της πολιτικής, με τον Ήλιο μέσα σ’ αυτόν επιβεβαιώνει πολιτικές αλλαγές.
ιβ. Για το 12ο έχουμε ήδη μιλήσει, ας προσέξουμε μόνο πως ο κυβερνήτης του 1ου και του 8ου είναι μέσα σ’ αυτόν. Και επίσης η κυβερνήτρια 2ου και 7ου. Σχεδόν όλοι οι σημαντικοί κυβερνήτες, ειδικά οι κυβερνήτες των γωνιακών οίκων είναι μέσα σ’ αυτόν τον οίκο. Σίγουρα το παρασκήνιο θα σφραγίσει τη χρονιά αυτή.

Δ. Η κίνηση της Σελήνης στο ετήσιο ωροσκόπιο

Το ‘χουμε γράψει και άλλες φορές πως η κίνηση της Σελήνης είναι αυτή που πυροδοτεί τα γεγονότα στη χρονιά.

Η Σελήνη διαγράφει ένα τόξο 12ο γιατί κινείται μία μοίρα το μήνα, άρα εφέτος θα διαγράψει ένα τόξο από τις 7ο Λέοντα έως τις 19ο Λέοντα και ότι συναντήσει σ’ αυτή τη πορεία θα το ενεργοποιήσει.

Βέβαια ξεκινά την πορεία της από κακό απλανή που συνδέεται με «ναυάγια», τον North και South Asellus, κάτι που σημαίνει πως όλος ο Φλεβάρης θα είναι φορτισμένος πολύ περισσότερο που έχει χιαστί όψη με τον Ποσειδώνα.

Προχωρώντας σε έξι μήνες θα κάνει τρίγωνο με Ουρανό - άκρως θετικό - σε εφτά μήνες χιαστί όψη με Πλούτωνα, κάτι που δηλώνει διλήμματα και συγχρόνως αντίθεση με Ήλιο που μπορεί να φέρει πολλούς κλυδωνισμούς.

Σε 10 μήνες θα κάνει χιαστί όψη πάλι με Άρη και εδώ πρέπει να τονίσουμε πως η Σελήνη σε 3 όψεις χιαστί (150ο) δείχνει πως η χρονιά θα είναι όλο διλήμματα, άγχος και ψυχαναγκασμό.

Ευτυχώς η πορεία της Σελήνης ολοκληρώνεται με την σύνοδό της με το Δία, κάτι που επιτρέπει να κρατάμε μία αισιοδοξία. 

Αυτά όσον αφορά τη δυναμική του ετήσιου ωροσκοπίου.