Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ - ΜΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

Ας δούμε τώρα τη Πανσέληνο του Σκορπιού, που μπορεί να μην είναι έκλειψη, είναι όμως πολύ δυναμική. αν η Νέα Σελήνη - έκλειψη ήταν υβριδική και ολική, αυτή η Πανσέληνος είναι «δρεπανηφόρα» λέξη που βάλαμε και παρακάτω θα την εξηγήσουμε.




Η πανσέληνος αυτή έχει τα εξής ιδιαίτερα σημειολογικά και αστρολογικά χαρακτηριστικά, που αξίζει να τα προσέξετε:

Α. Γίνεται στις 17 Νοέμβρη 2013, ώρα 17.15 (χειμερινή), σε μια μέρα με πολλές συνυποδηλώσεις στη μεταπολιτευτική μας Ιστορία.
Β. Γίνεται στις 25ο Ταύρου, στον απλανή Algol, που συνδέεται με κάθε μορφή «αποκεφαλισμών» (γι’ αυτό και την ονομάσαμε «δρεπανηφόρα»).
Γ. Είναι σε σύνοδο με τον υποθετικό πλανήτη Admetos της Uranian Σχολής, που συνδέεται με ακινησία θανάτου (το Μάη του 2010, όταν μπήκαμε στο μνημόνιο, είχαμε μια αντίστοιχη Σελήνη και είχαμε τις δολοφονίες στην - τότε - Marfin).
Δ. Η Πανσέληνος έχει ακριβέστατες σκληρές όψεις 45ο και 135ο με Ουρανό και Πλούτωνα.



Αυτά για την ίδια την Πανσέληνο που, το ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν έχει ωροσκόπο στις 28ο Ταύρου, πάνω στις Πλειάδες (άλλο δύσκολο απλανή) και στον Algol για τον οποίο μιλήσαμε πιο πάνω, και Μεσουράνημα στις 6ο Υδροχόου, πάνω στον Ουρανό της Ελλάδας. Ας δούμε όμως και το υπόλοιπο πλανητικό τοπίο.




Ερμής πάλι σύνοδο με Β. Δεσμό στις 6ο και 7ο Σκορπιού αντίστοιχα, με τον Ερμή όμως τώρα πια ορθόδρομο.
Αφροδίτη στις 11ο Αιγόκερω, σε σύνοδο με Πλούτωνα (9ο Αιγόκερω) και τετράγωνο με Ουρανό (8ο Κριού).
Άρης στις 19ο Παρθένου, ακριβώς πάνω στο Β. δεσμό της Ελλάδας.
Δίας στις 20ο Καρκίνου σε καλές όψεις με την Πανσέληνο, αλλά με αρκετή ανοχή.
Ποσειδώνας σταθερά στις 2ο Ιχθύων, σε τετράγωνο με ωροσκόπο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, Κρόνος στις 15ο Σκορπιού σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο Ελλάδας.
Ο Άρης πάνω στον επαναστατικό άξονα Ουρανού - Ποσειδώνα και ο άξονας του πολέμου (Άρης/ Πλούτωνας) σε ακριβέστατη εμπλοκή με Ήλιο και Κρόνο της Ελλάδας αλλά και Κρόνο της Πανσελήνου. Δυνατές εμπλοκές, ας τις δούμε πιο αναλυτικά, προσπαθώντας να τις αποκωδικοποιήσουμε.
Τόσο βαριές δυναμικές (δύσκολοι απλανείς, Admetos) σε άξονα χρηματοοικονομικών, σε συνδυασμό και με την έκλειψη που προηγήθηκε, είναι δύσκολος οιωνός για θέματα χρηματοοικονομικά όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Κρόνος σε τετράγωνο με Ήλιο - Κρόνο της Ελλάδας είναι δύσκολη ένδειξη για κυβέρνηση, «κεφαλή» του κράτους αλλά και για τη θέση του Κράτους στον κόσμο, δείχνει τάσεις απομόνωσης, λιτότητας, μοναξιάς. Δύσκολη ένδειξη για ηλικιωμένα άτομα της πολιτικοκοινωνικής ζωής.
Κρόνος σε Άρη/ Πλούτωνα δείχνει τάση για υπέρβαση μιας κατάστασης ακόμα και με τη χρήση βίας, Ήλιος - Κρόνος της Ελλάδας σε εμπλοκή με τον ίδιο άξονα δείχνει σοκ, αναστάτωση, βία.
Η Πανσέληνος σε εμπλοκή με Ουρανό - Πλούτωνα δείχνει:

o Ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις.
o Επιθυμία για ελευθερία - ανεξαρτησία.
o Υπερβολική νευρική ένταση, ξέσπασμα, καταστροφή.
o Φαινόμενα προκλητικά, αλλαγές ακόμα και με τη χρήση βίας.
o Καταστάσεις έντασης, ταραχής, ξαφνική προσαρμογή σε νέα δεδομένα, κατά Ebertin  δείχνει ακόμα και «φυλάκιση, επιστράτευση».
o Φυσική ταλαιπωρία, δοκιμασία.
o Συνεχή υπερένταση.
o Βίαιες συναισθηματικές εκρήξεις.
o Εσωτερικές συγκρούσεις, αιφνίδιες αλλαγές.
o Καταστάσεις φόβου - ανυπομονησίας, θυμός, εκνευρισμός.
o Αναστατώσεις σε σχέσεις - συνεταιρισμούς.
Άρης σε Β. Δεσμό της Ελλάδας δείχνει:
o Δυναμικές ενώσεις.
o Φασαρίες σε συλλογικούς χώρους.
o Διακοπή συνεργασίας.
o Ευνοεί δυναμικές κινητοποιήσεις ομάδων ανθρώπων.
Αφροδίτη σε εμπλοκή με Ουρανό - Πλούτωνα δείχνει:
o Υπερβολική ένταση έως και υπερένταση.
o Φαινόμενα παρανομίας.
o Δύσκολη ένδειξη για θέματα χρηματοοικονομικά.
o Γέννηση κάτι καινούργιου με ξαφνικό τρόπο.

Πάντως η παρέμβαση του Algol και του Admetos στο σκηνικό της Πανσελήνου συνηγορεί για δύσκολες καταστάσεις σε θέματα κυρίως χρηματοοικονομικά και για αλλαγές με ιδιαίτερα «σκληρό» τρόπο.

Ευτυχώς ο άξονας της «ξαφνικής τύχης» (Δίας - Ουρανός) εμπλέκεται με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου κάτι που μπορεί να δείχνει πως:

Α. στην όλη υπόλοιπη πλανητική δυστοκία υπάρχει ένα πολύ ισχυρό αντίβαρο.
Β. Πώς ακόμα κι από κάτι δύσκολο μπορεί να προκύψει, έστω και σαν υποψία, κάτι θετικό, είναι η σπίθα φωτός μέσα στο σκοτάδι.
Επίσης ο άλλος θετικός άξονας (Ήλιος - Δίας, φυσική και υλική αφθονία), εμπλέκεται με τη Σελήνη της Ελλάδας, κάτι που δείχνει τουλάχιστον ευτυχισμένες εμπειρίες σε μια συλλογική δραστηριότητα, επιτυχημένες συνεργασίες, «τύχη» μέσα στις δυσκολίες.

Ας ευχηθούμε το δύσκολο αυτό μήνα οι δύο θετικοί άξονες που συνειδητά αναφέραμε τελευταίους θα περιορίσουν άλλες δύσκολες πτυχές που εκδιπλώνονται στο ζώδιο της αποδόμησης.