Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ - 12Η ΚΑΡΤΑ LAETITIA





Η 12η κάρτα έχει την ονομασία Laetitia, που σημαίνει ευτυχία, χαρά, δείχνει ευκαιρία που πρέπει κάποιος να την αρπάζει αμέσως γιατί αν δεν συμβεί αυτό μπορεί να την χάσει και γενικά είναι μία πολύ ευνοϊκή κάρτα.

Ως ευνοϊκή κάρτα είναι φυσικό να έχει αστρολογική σύνδεση με τους πλανήτες της τύχης και της χαράς, τον Δία και την Αφροδίτη. Επειδή τώρα αυτοί οι δύο κυβερνούν (από θέση και από έξαρση) το ζώδιο των Ιχθύων, η κάρτα αυτή συνδέεται με το 12ο ζώδιο του ζωδιακού.

Εκτός από τις σημασίες που αναφέρουμε παραπάνω η κάρτα αυτή συνδέεται και με κάθε μορφή ανακάλυψης, δείχνει επίσης πως μπορεί να έχουμε για το θέμα που ρωτάμε κάποιο πλεονέκτημα, που πρέπει όμως να θυμάστε πως μπορεί να είναι συγκυριακό, να μην έχει διάρκεια και γι’ αυτό πρέπει, όπως και παραπάνω τονίσαμε να μην χάσουμε την ευκαιρία.

Γενικά αν η κάρτα αυτή πέσει στη θέση του αποτελέσματος δείχνει εύνοια στο θέμα που μας ενδιαφέρει, αρκεί να φροντίσουμε να είμαστε αποφασιστικοί και να μην χάσουμε την ευκαιρία που θα παρουσιασθεί, θυμίζει δηλαδή αυτή η κάρτα το σοφό αρχαιοελληνικό ρητό «συν Αθήνα και χείρα κινεί».

Αν πέσει όμως στην πάντα αρνητική τρίτη θέση, μπορεί να δηλώνει ευκαιρία περαστική, να δηλώνει και έλλειψη τύχης.