Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ


Η Νέα Σελήνη (13 Δεκέμβρη 2012, 10.40π.μ.) γίνεται στις 21ο του Τοξότη, με αντισκιά ακριβώς πάνω στον Πλούτωνα, κάτι που της δίνει και ένα «Μοιραίο» χαρακτήρα (θυμίζουμε πως με ίδια Νέα Σελήνη στον Τοξότη, που είχε και τότε εμπλοκή με τον Πλούτωνα προτάθηκε το Δεκέμβρη του 2004 από τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ο κ. Παπούλιας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας).




Επίσης η Νέα Σελήνη έχει ακριβέστατη σύνοδο με τον υποθετικό πλανήτη της Uranian Σχολής Cupido (οι υποθετικοί πλανήτες έχουν μεγάλη λειτουργικότητα, ειδικά στην Εγκόσμια Αστρολογία, όπως πολλές φορές το έχετε διαπιστώσει όσοι μελετάτε και όχι απλώς διαβάζετε αυτά τα άρθρα).




Επίσης ο Πλούτωνας έχει απέναντί του τον άλλο σημαντικό υποθετικό πλανήτη του Kronos - καμιά σχέση με τον Κρόνο της Κλασικής Αστρολογίας - και η εμπλοκή Πλούτωνα - Kronos δείχνει «αλλαγή στους επικεφαλής, ανάδειξη νέων ηγεσιών, αλλαγές στον τρόπο άσκησης της εξουσίας», φυσικά όλα αυτά όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Όλο αυτό πάλι το σύμπλεγμα (Kronos, Cupido, Πλούτωνας) δείχνει «μεγάλες αλλαγές στην κοινότητα, μέτρα αντιδραστικά, στροφή σε παραδοσιακά μοντέλα με κυβερνητικές αποφάσεις», όπως κατά λέξη γράφει ο Witte, ο θεμελιωτής της Uranian Αστρολογίας.

Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στις 3ο Τοξότη, στην απόλυτη πτώση του Β. Δεσμού, η Αφροδίτη στις 26ο Σκορπιού, σε σύνοδο με το Β. Δεσμό και το M/C της Νέας Σελήνης και όλα αυτά μαζί σε αντίθεση ακριβείας με τον άλλο «σκληρό» πλανήτη της Uranian Αστρολογίας, τον Admetos, που είναι στις 26ο Ταύρου, πάνω στο Νότιο Δεσμό (για να κατανοήσετε κάπως τη δυναμική του Admetos, που συνδέεται με θάνατο, σας θυμίζουμε πως το Μάη του 2010, που είχαμε εμπλοκή του έντονη στα «φεγγάρια» του Μάη, είχαμε την ένταξη στο Δ.Ν.Τ. αλλά και τους τραγικούς θανάτους στην Marfin).

Ίσως όλη αυτή η εμπλοκή να δείχνει πως όλο το υλιστικό μόρφωμα (που υποδηλώνει ο Νότιος Δεσμός στον Ταύρο) υφίσταται τη βαρύτερη κρίση του και μας αναγκάζει να ψάξουμε την ασφάλεια είτε μέσα μας είτε σε - χαμένες πια - μορφές συλλογικότητας.

«Πόσο οι άνθρωποι είναι μόνοι/ σαν ο φόβος τους ενώνει» και «η αγάπη είναι ο φόβος που μας ενώνει», αυτοί οι στίχοι του Βάρναλη και του Αναγνωστάκη αντίστοιχα, ίσως φωτογραφίζουν καλύτερα από τα λόγια τα δικά μας και του Witte όλη την εμπλοκή που παράγει αυτό το πλανητικό μόρφωμα που παραπάνω αναφέραμε (και που, το ξανατονίζουμε, δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, άλλωστε και η Νέα Σελήνη γίνεται στο ζώδιο της παγκοσμιότητας, τον Τοξότη).

Ο Άρης πανίσχυρος πάντα στην έξαρσή του, στον Αιγόκερω, χωρίς καμία όψη, ο Δίας στις 9ο Διδύμων με τη Μαύρη Σελήνη δίπλα του, στον πολεμικό βασιλικό αστέρα Aldebaran, αδύναμος και με σκληρό Yod με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο (2 χιαστί, ένα εξάγωνο), σχηματισμό που είχαμε και στην Πανσέληνο και που πολλοί σημαντικοί αστρολόγοι τον θεωρούν «μοιραίο», μιας και πιστεύουν πως δείχνει πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν, γιατί είναι πέρα από κάθε δυνατότητα ελέγχου, γι’ αυτό άλλωστε και ο σχηματισμός αυτός λέγεται «δάχτυλο του Θεού».

Το ότι στο σχηματισμό αυτό μετέχει ο Δίας, ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης (μιας και αυτή γίνεται στο ζώδιό του) είναι κάτι που μόνο να το υποτιμήσουμε δεν πρέπει, πολύ περισσότερο που ο Δίας είναι αδύναμος, κακοποιημένος από Μαύρη Σελήνη, Κρόνο, Πλούτωνα.

Κι εδώ ας εξηγήσουμε αυτό που και πιο πάνω αναφέραμε, το ότι δηλαδή όλο αυτό το διάστημα οι ευεργέτες είναι αστρολογικά αδύναμοι και με «κακώσεις» και οι κακοποιοί παντοδύναμοι· ίσως σημειολογικά αυτό να θέλει να μας πει πως η ευεργεσία και η κάθε μορφή ανθρωπισμού και κατανόησης θα είναι εξασθενημένες και πως πάσης μορφής σκληρότητα θα κυριαρχεί.

Το ότι πάλι όλοι σχεδόν οι κλασικοί πλανήτες εμπλέκονται με υποθετικούς πλανήτες, είναι κάτι που δείχνει πως πηγαίνουμε για κοσμοϊστορικά γεγονότα που, ακόμα κι αν δεν εκδηλωθούν αυτές τις μέρες, οι μέρες αυτές τα εκκολάπτουν. Θυμίζουμε τους στίχους του Μαγιακόβφσκυ που κι άλλες φορές έχουμε αναφέρει σ’ αυτή τη στήλη: «Με φλογισμένα χείλη πιες γονατιστός/ απ’ το ποτάμι που το λέμε: γεγονός».

Οι υπόλοιποι πλανήτες βρίσκονται στην ίδια θέση που είχαν και στην Πανσέληνο και που έχουμε ήδη αναλύσει.·

Ο Κρόνος σε ιδιομοιρία σχεδόν εξαγώνου με τον Πλούτωνα ενισχύει την αμοιβαία του υποδοχή μ’ αυτόν, αμφότεροι είναι πανίσχυροι, κάτι που ενισχύει την εκδήλωση και παρουσία μορφών βίας σε ευρύτερα επίπεδα και εκδήλωσής της με την ποικιλία των μορφών που η βία μπορεί να πάρει (λεκτική, ψυχολογική, υλική κ.ά.). Άλλωστε ο Κρόνος (που είναι και σε κρίσιμη μοίρα) έχει ακριβέστατη όψη 45ο με τη Νέα Σελήνη, αλλά και επίσης σκληρή όψη 135ο με τη Σελήνη της Ελλάδας, η δε Νέα Σελήνη γίνεται ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη της Ελλάδας.




Όλο αυτό που αναφέραμε δηλώνει καταπίεση, κατάπτωση, μοναξιά, παραίτηση, διάλυση σχέσεων, πόνο· ευνοεί κάθε μορφή αυτοελέγχου, επιβολής λιτότητας, εγκράτειας και δείχνει, για να χρησιμοποιήσουμε κατά λέξη τα λόγια του R. Ebertin «μοναχικό λαό, λυπημένο πληθυσμό».

Αν πάλι πάρουμε υπόψη πως στο μεσοδιάστημα Σελήνης/ Κρόνου της ημέρας (που είναι στη σκληρή αναιρετική μοίρα της 29ο Σκορπιού, μοίρα που συνδέεται με «διακοπή ευτυχισμένων σχέσεων»), εμπλέκεται με ακριβέστατη όψη τετραγώνου ο Ερμής του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας (από τις 29ο Υδροχόου) αλλά και ο διελαύνων Ποσειδώνας (πάλι με όψη τετραγώνου από τις 0ο Ιχθύων), όλο αυτό το μόρφωμα πάλι δηλώνει «την κατάσταση του να αισθάνεται κανείς λυπημένος», την «κατάσταση του «να λέει κανείς: αντίο» αλλά και δυσθυμία, ακεφιά, μελαγχολία, άγχος, ασθένεια της ψυχής, φόβο για ότι καινούργιο γεννιέται και δυναμικά εμφανίζεται, αλλά και συναισθηματικό πόνο.

Τέλος ο άξονας της αποδόμησης (Άρης/ Κρόνος), αυτή τη μέρα είναι στις 14ο Τοξότη, πάνω στον Άρη της Ελλάδας, κάτι που υποδηλώνει δοκιμασία αντοχής δυνάμενων, βίαια γεγονότα.

Απ’ ότι φαίνεται με πολύ δύσκολο τρόπο θα φύγει το 2012. Ας ελπίσουμε το 2013 να είναι πιο φιλικό αλλά και ας ευχηθούμε οι όποιες δυσκολίες του 2012 να γίνουν μυητικό σκαλοπάτι ώστε να φύγουμε από το καβούκι του Εγώ και να συνειδητοποιήσουμε το στίχο του ποιητή: «Σωτηρία για Σένα και μοναδικό, / δεν υπάρχει - για Έναν - πριν σωθούν Αυτοί» (Κώστας Βάρναλης).