Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ – ΕΚΛΕΙΨΗ





Η έκλειψη (όχι total, αλλά Appulse) γίνεται στις 28 Νοεμβρίου 2012, ώρα 4.47 μ.μ. (χειμερινή), στην 6 του άξονα Διδύμων - Τοξότη.

Το πρώτο που παρατηρούμε - και είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της έκλειψης - είναι πως η έκλειψη έχει ακριβέστατες εμπλοκές με Άρη, Κρόνο, Πλούτωνα· ας δούμε πώς:

Άρης και Πλούτωνας έχουν όψη χιαστί (150ο) με τη Σελήνη (ο Άρης και ο Πλούτωνας σε εκρηκτική σύνοδο στην 8ο του Αιγόκερω και η Σελήνη στην 6ο των Διδύμων).

Κρόνος από την 6ο Σκορπιού σε όψη πάλι χιαστί (150ο) με τη Σελήνη (υπόψη πως και η Αφροδίτη, από τις 8ο Σκορπιού, είναι σε σύνοδο με Κρόνο και 150ο με Σελήνη).

Έχουμε τη Σελήνη και τον Ήλιο να εμπλέκονται με τα «βαριά» μεσοδιαστήματα Κρόνου/ Πλούτωνα, Άρη/ Κρόνου, που συνδέονται με κάθε μορφή βίας, κατάλυσης εξουσίας, με αυταρχισμό, με ομαδικό περιορισμό.

Σχηματισμοί επικίνδυνοι αναπτύσσονται εκείνη την ημέρα («σχηματισμός» στην Αστρολογία είναι η εμπλοκή τριών τουλάχιστον πλανητών σε αλληλεξάρτηση μεταξύ τους), που ονομάζονται Yod και Boomerang.

Yod έχουμε όταν υπάρχουν 2 χιαστί (150ο) και ένα εξάγωνο.·

Το Yod σχηματίζεται από 3 πλανήτες και το έχουμε δει πολλές φορές και διαπιστώσαμε την ισχυρή δυναμική του. Τώρα έχουμε Yod ανάμεσα σε Σελήνη, Κρόνο, Πλούτωνα από τη μια αλλά και Σελήνη, Άρη, Αφροδίτη. Συγκεκριμένα τη μέρα αυτή έχουμε τουλάχιστον 4 Yod (όσα και τον περασμένο Ιούλη).

Όμως, σχηματίζονται και αρκετά Boomerang, που είναι ο σχηματισμός εκείνος που σε ένα Yod υπάρχει και μια αντίθεση· συγκεκριμένα Ήλιος (6ο Τοξότη) και Σελήνη (0ο Τοξότη) έχουν αντίθεση, Σελήνη με Άρη/ Πλούτωνα έχει χιαστί όψη και σελήνη με Κρόνο / Αφροδίτη επίσης χιαστή. Τέλος Άρης/ Πλούτωνας έχει εξάγωνο με Αφροδίτη /Άρη.

«Βόμβα» φαίνονται αυτά τα Boomerang και το Yod και γι’ αυτό παρακάτω αναλυτικά θα το προσεγγίσουμε.

Την ίδια μέρα ο Ερμής είναι στις 18ο Σκορπιού, σε σκληρή όψη 135ο με τον Ουρανό - που είναι στις 4ο Κριού - και πάνω στον επικίνδυνο μεσοδιάστημα Κρόνου / Β. Δεσμού, που συνδέεται με πένθος και χωρισμούς.

Η σύνοδος Άρη/ Πλούτωνα πάνω στον κάκιστο απλανή Facies, που συνδέεται με «πτώσεις» είναι άλλο ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της ημέρας, πολύ περισσότερο που και οι δύο με κόντρα-αντισκιά εμπλέκονται με τη Σελήνη της Ελλάδας αλλά και με τον άξονα (ΜΔ) Ερμή/ Β. Δεσμού.

Η έκλειψη έχει βέβαια εμπλοκή με το Δία, έναν αδύναμο και «ξεθωριασμένο» Δία των Διδύμων, αλλά έχει και εμπλοκή με τη Μαύρη Σελήνη, που είναι ακριβώς πάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/ Πλούτωνα του ωροσκοπίου της Ελλάδας.




Ο Ποσειδώνας από τις 0 Ιχθύων εξακολουθεί να κάνει αντίθεση στον Ωροσκόπο της Ελλάδας.

Πάντως το πιο «βαρύ» στοιχείο αυτής της έκλειψης, πιο βαρύ από τα Yod και τα Boomerang που αναφέραμε, είναι η ακριβής εμπλοκή της Πανσελήνου με τον άξονα του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) και τον άξονα του ομαδικού περιορισμού (Κρόνου/ Πλούτωνα).

Δύο «επαναστατικοί» άξονες (Άρης/ Ουρανός και Ουρανός/ Πλούτωνας) είναι στις 21ο Υδροχόου με αντισκιά ακριβώς πάνω στην Αφροδίτη της έκλειψης.

«Δυναμίτης» η έκλειψη, ας τη δούμε αποκωδικοποιώντας όσα παραπάνω αναφέραμε:

Άξιο παρατήρησης είναι πως η δομή του ωροσκοπίου της έκλειψης είναι ίδια με τη δομή του γενεθλίου ωροσκοπίου της Ελλάδας, ο Ωροσκόπος είναι 2 Διδύμων και το M/C 10 Υδροχόου, όπως και στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας, κάτι που σημειολογικά δεν πρέπει να το παραβλέψουμε.

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων/ Τοξότη είναι φυσικό να έχει «παγκόσμια δυναμική» (θυμίζουμε πως ο Τοξότης, όπως ο Υδροχόος είναι ζώδια παγκοσμιότητας, συνδέονται με υπερεθνικά σύνολα), να επηρεάσει ευρύτερα σύνολα.

Σημαντική είναι η επιρροή της σε τομείς που έχουν να κάνουν με Μ.Μ. ενημέρωσης, μεταφορές, επικοινωνίες και γι’ αυτό στους τομείς αυτούς μπορεί να έχουμε αξιοπρόσεκτα γεγονότα (πέρσι, με εκλείψεις στον ίδιο άξονα, είχαμε στη χώρα μας κλείσιμο ενός τηλεοπτικού σταθμού - του ALTER - και αλλαγές σε πολλά Μ.Μ. ενημέρωσης (EXTRA).

Πανσέληνος στον άξονα θανάτου δείχνει ασθενική ανθεκτικότητα, ανικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ανάγκη υπέρβασης μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, άσχημη διάθεση, ατονία, κακοκεφιά, καταπίεση, επικίνδυνη γενικά κατάσταση για το λαό.

Πανσέληνος στον άξονα της κακοδαιμονίας και της καταπίεσης (Κρόνος/ Πλούτωνας) δείχνει μεγάλη προσπάθεια για υπέρβαση μιας δύσκολης κατάστασης, χωρισμούς, εγκράτεια, λιτότητα, κάποια «τραγική μοίρα» μερικές φορές (αυτό όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο).

Η Πανσέληνος - έκλειψη γίνεται σε οίκους του ωροσκοπίου της Ελλάδας που συνδέονται με εσωτερική πολιτική και εχθρικά κράτη, φανερούς εχθρούς· αυτό δηλώνει πως και σε εσωτερικό επίπεδο μπορεί να υπάρχει αναστάτωση αλλά και εντάσεις με εχθρικά κράτη μπορεί να υπάρχουν ή εντάσεις σε εχθρικά κράτη μπορεί να επηρεάσουν και τη χώρα.

 Η «ασφυκτική τανάλια» που σχηματίζουν οι «σκληροί» Άρης, Κρόνος, Πλούτωνας στην Πανσέληνο είναι ένδειξη για πιεστικά διλήμματα, χωρισμούς, εμπλοκή σε σκληρές καταστάσεις σε πλαίσιο αδήριτης αναγκαιότητας.

Οι 4 σχηματισμοί Yod και Boomerang που σχηματίζονται δείχνουν βίαιες ενέργειες, καταστάσεις ανεξέλεγκτες, μεγάλες εντάσεις σε θέματα κυρίως οικονομικά μιας και στο ωροσκόπιο της πανσελήνου ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι στον οίκο των κεφαλαίων και των τραπεζών (8ος) και ο Κρόνος (πανίσχυρος λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με Άρη και Πλούτωνα) μαζί με άλλους δύο πλανήτες και το Β. Δεσμό στο ζώδιο των κεφαλαίων, των τραπεζών και, γενικότερα, του νεκρού χρήματος, στο Σκορπιό.

Λέτε να βιώσουμε εκείνες τις μέρες κάποια όξυνση της ήδη υπάρχουσας κρίσης;

Ο Άρης κάτι παραπάνω από πανίσχυρος (λόγω έξαρσής του στον Αιγόκερω και λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Κρόνο), «βαθμολογείται» από την κλασική Αστρολογία με +9, σε σύνοδο με έναν επίσης πανίσχυρο Πλούτωνα είναι το αστρολογικό θέμα της ημέρας.

Η εμπλοκή αυτών των δύο πλανητών μπορεί να συνδεθεί με βία, ακόμα και με «πόλεμο», με κάθε μορφή εξαναγκασμού, με φαινόμενα κτηνωδίας, σκληρότητας, ακόμα και «βαρβαρότητας ή απανθρωπιάς», όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία, η θεωρία δηλαδή των Μεσοδιαστημάτων, γι’ αυτό το συνδυασμό.

Το ότι πάλι με αντισκιά εμπλέκονται με τη Σελήνη της Ελλάδας, είναι ένδειξη βίας που είτε ασκείται στο λαό ή που ο ίδιος ο λαός ασκεί.

Συνδέεται επίσης αυτή η όψη και με ιδιότυπα γεωφυσικά φαινόμενα.

Ερμής σε σκληρή όψη 135ο με Ουρανό δείχνει εκκεντρικές, παράξενες ιδιόρρυθμες ενέργειες, φαινόμενα αναταραχής και έξαψης, υπερδιέγερσης και αναστάτωση.

Ερμής σε Κρόνο/ Β. Δεσμό είναι σαφής ένδειξη για δυσάρεστα ή λυπηρά νέα, δυσκολία στην επικοινωνία, ακόμα πιο μεγάλες δυσκολίες έκφρασης και πιθανόν προβλήματα σε Μ.Μ.Μ

Άρης και Πλούτωνας σε εμπλοκή με Ερμή/ Β. Δεσμό δείχνει επιθυμία για κυριαρχία, σκληρά παιχνίδια εξουσίας.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο, αδύναμη και σε κρίσιμη μοίρα, είναι κι αυτή με τη σειρά της κάκιστος δείκτης για θέματα οικονομικά· η εμπλοκή της με τους βαρείς άξονες που παραπάνω αναφέραμε (έστω και με αντισκιά) δείχνει έντονη ευερεθιστικότητα, προσπάθεια επιβολής κάποιου σχεδίου με πρόφαση το «καλό» αυτών στους οποίους θέλει να το επιβάλλει κάποιος (θυμηθείτε το παλιό καλό τραγούδι του Μηλιώκα «Για το καλό μου…») αλλά και αναζήτηση για κάτι καινούργιο.

Ο Δίας σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα Πανσελήνου αλλά και Ελλάδας ευνοεί φαινόμενα φανατισμού άκρως επικίνδυνου, πολύ περισσότερο που εμπλέκεται με Μαύρη Σελήνη της ημέρας, που εμπλέκεται κι αυτή με τα ίδια μεσοδιαστήματα.

Ποσειδώνας τετράγωνο Ωροσκόπο Πανσελήνου αλλά και Ελλάδας ευνοεί κάθε προδοσία, εξαπάτηση, ψευτιά, απογοήτευση.

Οι καλές πάντως όψεις της Πανσελήνου με τον Ουρανό - οι μόνες καλές όψεις της ημέρας, γιατί τα εξάγωνα Άρη/ Πλούτωνα προς Κρόνο/ Αφροδίτη δεν είναι τόσο ευνοϊκά λόγω εξασθένησης της Αφροδίτης αφενός και αφετέρου η σύνοδος Αφροδίτης - Κρόνου ακυρώνει την όποια θετικότητα του εξαγώνου - δείχνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, καινοτομίες, ακόμα και κοινωνικές μεταβολές.

Άλλο αξιοπρόσεκτο σημείο της ημέρας είναι πως οι «ευεργέτες» Δίας και Αφροδίτη είναι αδύναμοι και με βαριές εμπλοκές (με Μαύρη Σελήνη ο πρώτος με Κρόνο η δεύτερη), ενώ οι παραδοσιακοί «κακοποιοί» Άρης και Κρόνος (αλλά και ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας) είναι πανίσχυροι.

Κάτι ίσως θέλει να πει σημειολογικά αυτό που θα το δούμε μόλις αναλύσουμε και τη Νέα Σελήνη του Δεκέμβρη, που είναι κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, για το οποίο τόσα έχουν γραφεί, ειδικά για την περίφημη «πλανητική ευθυγράμμιση» που έχει συμβεί ξανά πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.