Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ




Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 19 Ιούλη 2012, ώρα 7.25π.μ. (θερινή) στην 27ο του Καρκίνου, πάνω στην απόλυτη πτώση του Άρη, μια ιδιαίτερα βίαιη μοίρα του ζωδιακού.

Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 9ο του Λέοντα, σε σημείο καθαρά «Ποσειδώνιο», δίπλα σε κρίσιμη μοίρα και πάνω σε εξαιρετικά σκληρούς απλανείς, τον North και South Asellus.



Την ίδια μέρα ο Άρης βρίσκεται στις 8ο Ζυγού, πάνω σε απλανή (Vendimiatrix) που συνδέεται με ορφάνια, χηρεία, φτώχεια και σε ακριβέστατη (στα πρώτα λεπτά η ακρίβεια!) αντίθεση με τον εκρηκτικό Ουρανό, που είναι στις 8ο Κριού και έτσι, τη μέρα αυτή αποκορυφώνεται η δυναμική που ξεκίνησε στην Πανσέληνο, πολύ περισσότερο που και οι δύο πλανήτες που σχηματίζουν την αντίθεση κάνουν κλειστό τετράγωνο με τον Πλούτωνα, έχουμε δηλαδή ένα «σκληρό» Ταυ τετράγωνο Άρη, Ουρανού, Πλούτωνα, με κορυφή τον Πλούτωνα, κάτι που σίγουρα είναι η πλανητική βόμβα αυτού του μήνα.

Την ίδια μέρα «Ταυ» τετράγωνο έχουν και οι Δεσμοί της Σελήνης με τον Ποσειδώνα και μάλιστα οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στην απόλυτη πτώση τους (3ο Τοξότη είναι η απόλυτη πτώση του Β. Δεσμού, 3ο Διδύμων η απόλυτη πτώση του Ν. Δεσμού), σε κρίσιμη μοίρα και ο Β. Δεσμός στον κάκιστο απλανή Yod Prior, που συνδέεται με δόλο, μοχθηρία και απάτη.

Η Αφροδίτη είναι στις 15ο Διδύμων, απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας, ο Ερμής στις 11ο Λέοντα απέναντι από το M/C της Ελλάδας αλλά και στο μεσοδιάστημα Άρη/ Πλούτωνα της Ελλάδας.

Το τρίγωνο Άρη –Δία που υπάρχει αυτή τη μέρα, ας μην το πάρουμε και πολύ στα σοβαρά, μιας και οι δύο πλανήτες είναι σε ζώδιο που έχουν αδυναμία και ο Δίας έχει ακριβέστατη (σχεδόν στα πρώτα λεπτά) χιαστί όψη 150ο με τον Πλούτωνα. Υπόψη πάλι πως και τα δύο φώτα είναι ακριβώς πάνω στον άξονα της εξουσίας αλλά και της εμποδισμένης ανάπτυξης, τον άξονα Κρόνου /M/C. Ας δούμε λοιπόν τη δυναμική αυτής της Νέας Σελήνης με τα δύο «Ταυ» τετράγωνα:

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο είναι φυσικό να συνδέεται με θέματα εθνικά, με εθνικιστικές εξάρσεις κάθε μορφής, με θέματα εξουσίας.

Η Νέα Σελήνη στον τρίτο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας μπορεί να συνδεθεί με γειτονικά κράτη είτε αμέσως είτε εμμέσως.

Η Νέα Σελήνη στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν δηλώνει καταστάσεις παρασκηνίου, δράση κρυφών εχθρών κάθε είδους.

Το σκληρό «Ταυ» Ουρανού, Πλούτωνα, Άρη δείχνει:

Πέρασμα από ένα «τεστ νεύρων».
Αγώνα για επιβίωση.
Ατύχημα, τραυματισμό
Δημιουργία κάτι καινούργιου με πολύ δύσκολο τρόπο.
Καταστάσεις εξαναγκασμού.
Βίαιη μεσολάβηση – παρέμβαση δυνάμεων ισχυρών για αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης.
Φαινόμενα βίας, σκληρότητας, ίσως μεγάλες καταστροφές (αυτά όλα όχι στενά σε εθνικό επίπεδο αλλά σε παγκόσμιο, μιας και το σκληρό αυτό «ταυ» ισχύει για όλον τον κόσμο).
Φανατισμός, καταστρεπτικά φαινόμενα.


Το «Ταυ» Δεσμών Σελήνης και Ποσειδώνα δηλώνει:

Δράση κρυφών ομάδων ή ομάδων που δρουν παρασκηνιακά.
Έλλειψη αυτού που λέμε «ομαδικό πνεύμα».
Φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς
Ενώσεις ανθρώπων για πραγμάτωση ουτοπικών σκοπών.
Φαινόμενα απογοήτευσης.

Γενικά η εμπλοκή αυτή, ακόμα κι αν δεν εκφραστεί εκείνες τις μέρες, υποδηλώνει φαινόμενα αποσύνθεσης, ενώσεις απελπισμένων, ενώσεις φανατικών, ενώσεις ιδεολόγων – ουτοπιστών. Δηλώνει επίσης κάποια ένωση για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα απογοήτευσης και αποσύνθεσης.

Το ότι οι Δεσμοί της Σελήνης είναι στην απόλυτη πτώση τους σημειοδοτεί φαινόμενα δημιουργίας κοινωνικών ενώσεων που θα έχουν έναν αντικοινωνικό και σε κάποιες περιπτώσεις δόλιο και πανούργο χαρακτήρα. Είναι επίσης και ένδειξη για πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού ιστού.

Ερμής σε Άρη/ Πλούτωνα της Ελλάδας είναι ένδειξη υπερβολικού εκνευρισμού και ερεθιστικότητας.

Νέα Σελήνη σε αρειανό κακό σημείο είναι ένδειξη εκδήλωσης κακών ποιοτήτων του Άρη, δηλαδή βίας, εκρήξεων, συγκρούσεων.

Τέλος τα φώτα σε Κρόνο/ M/C είναι ένδειξη συναισθηματικής καταπίεσης, λύπης, μελαγχολίας.

Γενικά «βαρύ» μπαίνει αυτό το καλοκαίρι και σίγουρα προμηνύεται ιδιαίτερα «θερμό».