Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο EROS στα ζώδια του Ερμή





Τα ζώδια του Ερμή, όπως σίγουρα θα ξέρετε, είναι οι Δίδυμοι και η Παρθένος ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί ο Eros στα 2 αυτά ζώδια, εξετάζοντάς τα ένα προς ένα:

Δίδυμοι και Eros

Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο αέρα και μεταβλητό, έχει δηλαδή έντονο το διανοητικό στοιχείο - η διανόηση συνδέεται με αέρα και μεταβλητότητα - και, βέβαια, ο διανοητικός - επικοινωνιακός του χαρακτήρας εντείνεται περισσότερο επειδή έχει κυβερνήτη τον κατεξοχήν πλανήτη της διανόησης, τον Ερμή. Σε ένα τέτοιο λοιπόν διανοητικό ζώδιο ο Eros μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

Έρωτες διανοητικοί, έρωτες στους οποίους αν δεν πραγματώνεται η διανοητική-επικοινωνιακή διάσταση, στην καλύτερη περίπτωση δε θα έχουν διάρκεια (άλλωστε, λόγω της μεταβλητής φύσης του ζωδίου, οι έρωτες είναι λίγο δύσκολο να έχουν και μεγάλη διάρκεια).

Έρωτες άστατοι, επιπόλαιοι κάποιες φορές, μιας και οι ιδιότητες αυτές είναι στη φύση των Διδύμων, στην αρνητική βέβαια εκδοχή του ζωδίου.

Η ρουτίνα, η μονοτονία, η έλλειψη φαντασίας είναι ικανοί όροι για να «βαλτώσει» η ερωτική σχέση ή ακόμα και να ακυρωθεί.

Έλξη προς άτομα νεότερης ηλικίας (οι Δίδυμοι και ο Ερμής, ως γνωστόν, συνδέονται με τη νεότητα), έλξη προς άτομο που τους διεγείρουν πνευματικά - εγκεφαλικά.

Έρωτες κατά τη διάρκεια σπουδών, πιθανότατα σημαντικός έρωτας κατά τα χρόνια των σπουδών στη Μέση Εκπαίδευση, έρωτας κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή ακόμα και έρωτας με άτομο του στενού περιβάλλοντός του.

Έλξη προς άτομα εξωστρεφή, ομιλητικά, επικοινωνιακά, απέχθεια προς τους «βαρείς», εσωστρεφείς και αντικοινωνικούς τύπους.

Αυθορμητισμός στην έκφραση των συναισθημάτων, πολλές φορές μάλιστα και με έντονη πολυλογία.

Συχνά μπορεί να εμπλέκεται σε διπλές καταστάσεις· αυτό ας μην εκληφθεί ως «προδοσία» της μόνιμης σχέσης, είναι η ανάγκη για ανανέωση, η ανάγκη για γνώση νέων ερωτικών συντρόφων, είναι η έμφυτη – και αδύνατο να ελεγχθεί κάποιες φορές – περιέργεια των Διδύμων, η απληστία τους για κάθε τι το καινούργιο.


Παρθένος και Eros

Η Παρθένος συνδέεται με την αγνότητα – γι’ αυτό και πλανήτης του έρωτα, η Αφροδίτη, έχει τη χειρότερη θέση της σ’ αυτό το ζώδιο -, άρα δεν είναι και καλύτερος ζωδιακός χώρος για να λειτουργήσει ο Eros.

Συγκεκριμένα μπορεί να συνδεθεί με:

Δυσκολίες σε θέματα ερωτικά, πολλές φορές λόγω υπερβολικής σεμνοτυφίας ή ακόμα και έντονου συντηρητισμού.

Φοβίες για φυλετικά θέματα, φόβο κυρίως για αφροδίσια νοσήματα.

Ενοχική συμπεριφορά σε θέματα σεξουαλικά, σύνδεση κάποιες φορές του σεξ με την «αμαρτία».

Έρωτες ανομολόγητοι και ακυρωμένοι.

Υπερβολικός διανοητισμός και ορθολογισμός που περιορίζει τη συναισθηματική έκφραση και, κατ’ επέκταση, ακυρώνει και την όλη ερωτική διαδικασία, που είναι κυρίως συναισθηματικά φορτισμένη.

Έντονη ντροπαλότητα, που πολλές φορές «μπλοκάρει» την ερωτική επαφή.

Γενικά δύσκολη θέση για τον Eros, ειδικά αν υπάρχει και η Αφροδίτη στην Παρθένο, και βρίσκονται και οι δύο κοντά στην 27ο της Παρθένου, μοίρα που είναι η απόλυτη πτώση της Αφροδίτης.