Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ο Eros στα ζώδια του Άρη




Συνεχίζουμε τη μελέτη μας στον Eros βλέποντας πως λειτουργεί ο Eros στα ζώδια του Άρη, και ξεκινάμε με το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, τον παρορμητικό Κριό.

Eros και Κριός

Ο Κριός, ζώδιο φωτιάς και πάθους, ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη του σεξ, τον Άρη, είναι φυσικό να είναι προνομιακός χώρος για να εκδηλωθεί η δυναμική του Eros (Έρωτα).

Άτομα με Έρωτα στον Κριό είναι φυσικό να έχουν έντονο ερωτισμό, δυνατά πάθη, ο ερωτισμός και η αποφόρτισή του είναι γι’ αυτά ζωτική ανάγκη, αν για οποιοδήποτε λόγο μπλοκαριστεί αυτή η ισχυρή libido μπορεί να προκαλέσει ισχυρά προβλήματα, κυρίως ψυχολογικά, αν και κάποιες φορές μπορεί και να σωματοποιηθούν (άλλωστε η ψυχοσωματική  αλληλεπίδραση είναι πια αποδεκτή κι από τους πιο «παραδοσιακούς» ιατρούς), μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε καταστάσεις «παραίτησης» κάθε μορφής, μιας και αυτό που θεωρεί ως σημαντικό, την ερωτική δηλαδή ικανοποίηση, αφού δεν την βλέπει να πραγματώνεται, απαξιεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο.

Φυσικά ένας Έρωτας στον Κριό μπορεί να μετουσιώσει τη libido σε ασχολία με δυναμικές δραστηριότητες, αθλητισμό, ενδιαφέρον για πολεμικές τέχνες κ.ά. Πάντως, αν ο Eros στον Κριό, αν δεν πάρουμε υπόψη τις τυχόν εμπλοκές που μπορεί να έχει, δίνει:

Ισχυρή ερωτική διάθεση.
Ανάγκη συνδυασμού του σεξ με το παιχνίδι, αλλά και με διανοητικές δραστηριότητες (μην ξεχνάμε ο Κριός ανατομικά συνδέεται με το κεφάλι και, όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, το ζώδιο αυτό μπορεί να δώσει και τύπους καθαρά εγκεφαλικούς, π.χ. μεγάλους ποιητές , στοχαστές, μουσικούς κ.ά.).
Πειραματισμοί στο σεξ, ανάγκη ανανέωσης.
Επιδιώκει να βρίσκει συντρόφους που είναι μικρότεροι (μην ξεχνάμε πως ο Κριός είναι το «μωρό» του ζωδιακού), δυναμικοί, τολμηροί, για να θυμηθούμε την παλιά καλή ταινία «έτοιμοι για όλα».

Αφού είδαμε λοιπόν πως λειτουργεί ο Έρωτας στο «πύρινο» ζώδιο του Άρη, στον Κριό, ας δούμε τώρα πως λειτουργεί και στο «υδάτινο» ζώδιο του Άρη, στο Σκορπιό.

Έρωτας και Σκορπιός

Αν ο Κριός, όπως γράψαμε, είναι προνομιακός χώρος για να εκδηλωθεί η δυναμική του Έρωτα, τότε ο Σκορπιός είναι ο κατεξοχήν χώρος εκδήλωσης αυτού του πλανητοειδούς.

Ο Σκορπιός, ζώδιο πάθους και απολυτότητας, προσφέρεται κατεξοχήν για εκδίπλωση θεμάτων που συνδέονται με την σεξουαλικότητα σε όλες τις μορφές και παραλλαγές της, σε όλους τους  βαθμούς και αναβαθμούς της. Ας δούμε λοιπόν τώρα τη λειτουργία του Έρωτα στο Σκορπιό:

Έντονη σεξουαλικότητα, ακόρεστη επιθυμία για σεξ, με μία όμως προϋπόθεση: η «άλλη πλευρά» να είναι στα πλαίσια των ερωτικών προδιαγραφών που έχει αυτός ο Έρωτας· γιατί, πρέπει να το εμπεδώσετε καλά αυτό, ο Σκορπιός είναι σεξουαλικό ζώδιο είναι όμως και απόλυτο ζώδιο: αν ο ερωτικός διαθέσιμος σύντροφος δεν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις που θεωρεί απαραίτητες, αν δεν είναι στο βεληνεκές των ερωτικών ενδιαφερόντων του, προτιμά... την αποχή, γι’ αυτό όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο ερωτικοί πλανήτες (ή και πλανητοειδείς) στο Σκορπιό, μπορούν να φέρουν αποχή από το σεξ, αν δε βρουν τον κατάλληλο σύντροφο. Και, για να μην παρεξηγηθούμε, όταν λέμε «κατάλληλο» δεν εννοούμε τον «ιππότη του παραμυθιού» (τέτοιες ιχθυακές ιδεοληψίες δεν έχει ο Σκορπιός), απλώς να είναι η ερωτική του αύρα συμβατή με τη δική του. Αν πάλι παραείναι συμβατή, ε! τότε πάμε για καταστάσεις πάθους που μπορεί να φτάσουν και στο «αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι».
Απουσία αναστολών, παράδοση «άνευ ορίων, άνευ όρων», έρωτας δίχως σύνορα, πολύ περισσότερο αν υπάρχουν και άλλοι πλανήτες στο Σκορπιό, ειδικά ο Άρης.

Αντιμετώπιση του σώματος της «άλλης πλευράς» ως τόπο εκδήλωσης της ψυχής, και γι’ αυτό προσπαθεί μέσα από το σώμα να φτάσει στην ψυχή του άλλου. Εδώ ο έρωτας γίνεται τελετουργία, λέξη που είναι οικεία στο αξιακό σύστημα του Σκορπιού.

Έντονη κτητικότητα, σκληρότητα αν υποστεί απόρριψη ή προδοσία.

Πολλές φορές, αν υπάρχουν εμπλοκές βαρέων πλανητών (από Κρόνο και πέρα) πολλές παρεκκλίσεις ή, έστω, ιδιαιτερότητες, που καλύπτουν όλο το φάσμα της σεξουαλικότητας.

Το σύντροφο τον θέλει παθιασμένο και συντονισμένο με τις δικές του ανάγκες, κάτι που κάποιες φορές γίνεται μέχρι και κουραστικό.