Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2011



Η Πανσέληνος γίνεται στις 12 Οκτώβρη 2011, ώρα 5.05π.μ. (θερινή) στη 18ο του Κριού/ Ζυγού σε σύνοδο με τον Κρόνο, που είναι στις 19ο Ζυγού, στην απόλυτη πτώση του Ήλιου, ενώ η Σελήνη είναι στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου. Ο Ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για την Πανσέληνο είναι στις 18ο Παρθένου, πάνω στο Β. Δεσμό της Ελλάδας και το M/C στις 16ο Διδύμων, απέναντι από τον Άρη της Ελλάδας· πάνω στον Άρη της Ελλάδας είναι και ο Βόρειος Δεσμός, ενώ ο Νότιος είναι πάνω στο M/C της Πανσελήνου. Ο Άρης στις 14ο Λέοντα ενεργοποιεί την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας, που είναι στις 14ο Λέοντα-Υδροχόου. 


Πολλά κοινά σημεία με το ωροσκόπιο της Ελλάδας έχει αυτή η Πανσέληνος, κάτι που το θεωρούμε ιδιαίτερα «σημαδιακό», πολύ περισσότερο που ενεργοποιούνται πολλαχώς οι Δεσμοί Σελήνης της Ελλάδας, αλλά και άλλα «ζωτικά σημεία» του ωροσκοπίου της Ελλάδας. Ας δούμε καταρχήν την συναστρία της Πανσελήνου με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Πάντως, «σημαδιακό», πάλι θεωρούμε πως τέτοια μέρα απελευθερώθηκε η χώρα μας από τους Γερμανούς. 


 Εντυπωσιακή φαίνεται η «συναστρία» Πανσελήνου και ωροσκοπίου της Ελλάδας και δείχνει πως έχουμε ακόμα μια ‘’Καρμική’’ Πανσέληνο, λόγω της εμπλοκής της Πανσελήνου με τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδας αλλά και λόγω της εμπλοκής των διελαυνόντων δεσμών της Σελήνης με τον Άρη της Ελλάδας (τον όρο «Καρμική» πανσέληνος τον είχαμε χρησιμοποιήσει και για την Πανσέληνο του Οκτώβρη 2009, και ήταν πράγματι «Καρμική», άλλαξε τελείως την όψη της Ελλάδας).

Ας προσέξουμε όμως κάποιες άλλες πολύ δυνατές εμπλοκές που υπάρχουν αυτή τη μέρα της πανσελήνου:

Ο άξονας Άρη/ Κρόνου εμπλέκεται ακριβέστατα με ωροσκόπο, Μεσουράνημα της Πανσελήνου, κάτι που δείχνει κάποιο οριστικό «τελείωμα» αλλά και αποδόμηση σχεδόν συνολική, πολύ περισσότερο που με αυτόν τον άξονα εμπλέκονται και οι Δεσμοί της Σελήνης της Ελλάδας.

Ο Άρης έχει σκληρή όψη 135ο με Ουρανό, κάτι που δηλώνει ένα «τεστ νεύρων», δείχνει επεμβάσεις κάθε μορφής.

Άρης/ Κρόνος σε εμπλοκή με Δεσμούς Σελήνης της Ελλάδας είναι επίσης ένδειξη ακόμα και για κάποιο ‘’θάνατο’’, κυριολεκτικό ή μεταφορικό· συνδέεται πάντως με καταστάσεις λύπης, ακόμα και πένθους.

Αφροδίτη στις 3ο Σκορπιού με αντισκιά σε σύνοδο με Ποσειδώνα, είναι κάκιστη ένδειξη για οικονομικά, όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίσης ένδειξη απογοήτευσης.

Κρόνος/ Πλούτωνας σε εμπλοκή με Ποσειδώνα είναι ένδειξη για ανακρίβεια, ψευτιά, αστάθεια, δείχνει κινδύνους από νερό, χημικά και φυσικά, αυτό αφορά ευρύτερα σύνολα, όχι στενά τη χώρα μας.

Η σύνοδος Ήλιου - Κρόνου με εμπλοκή Σελήνης είναι ένδειξη δυσαρμονίας σε σχέσεις, ακόμα και χωρισμού.

Δύσκολη αυτή η Πανσέληνος για κάθε μορφή εξουσίας, αφού ο πλανήτης της εξουσίας, ο Κρόνος, βρίσκεται στην πτώση του Ήλιου αλλά και ο Ήλιος – άλλο σύμβολο της εξουσίας – είναι στην απόλυτη πτώση του.

Μεγάλες αλλαγές σε εξουσίες πάσης μορφής φαίνεται να υποδηλώνει αυτή η Πανσέληνος, όχι μόνο σε στενά εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάντως η Σελήνη - σύμβολο του λαού και πρωταγωνιστής της Πανσελήνου – στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στην απόλυτη πτώση του ίσως και να δηλώνει μεγάλη δυσφορία του λαού προς εξουσία πάσης μορφής και η οποία δυσφορία μπορεί να εκδηλώνεται πολλαχώς.

Άλλωστε ο άξονας της επανάστασης (Ουρανός/Ποσειδώνας) είναι σε εμπλοκή με Μεσουράνημα και Δεσμούς Σελήνης του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, κάτι που μπορεί να δείχνει καταπίεση και λύπη, αλλά δείχνει και κάποιο νευρικό ξέσπασμα που προκύπτει από έλλειψη αντοχής.

Ας δούμε πώς θα εκδηλωθεί αυτή η Πανσέληνος που, υπόψη, γίνεται ακριβώς απάνω στη Σελήνη του νυν Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.